Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Jak společnosti kontrolovaly Váš příjem?
Vy samozřejmě musíte udat pravdivé údaje, ale společnosti které poskytují úvěry musí dle zákona údaje ověřit.
Bohužel tohle je častý problém, kdy hlavně nebankovní společnosti půjčují i lidem, kteří jsou zadlužení a nemají peníze na další splátky.
O jaké společnosti se jedná?
@Anonymní píše: Více
U Ferratumu pozor, oni nemají sídlo v ČR a ani licenci od národní banky, tady bude problém něco řešit.
Zkusit ostatním společnostem napsat výzvu k nápravě a pak případně řešit spor u Finančního arbitra.
O děti nepřijdeš, tím jsem si jistá. A za takový podvod by byla podle mě max. podmínka, ale ani to si nemyslím. Ale problém to je. Ale mluv s nimi narovinu, to je vždy polehčující okolnost, když všeho lituješ. Nedávno v jedné kauze znásilnění dali za lítost podmínku a v druhé za vraždu také. Tak to je příšerné, nicméně za tvojí chybu tě určitě nestrčí do žaláře a na doživotí. ![]()
Kolik dlužíš? Jaké máš měsíční splátky a jak dlouho máš splácet? Nejsi schopna to v žádném případě platit? Přítel je teda na nemocenské a ty ještě na rodicaku nebo už pracuješ? Kdy půjde přítel opět do práce a kdy se máš vrátit do práce? Rodina o tom neví - koho tím myslíš? Rodiče by ti nepomohli překlenout nějaké období?
Nevím, jak je to s insolvenci. Pokud se během insolvence navýší příjem, jestli se to už neřeší nebo se zvýší splátky.
@Sára 1 ja pracuju 23000 mesicne. nevim kdy pritel pujde do prace, ale myslim ze az nekdy v lete..necelych 400 000…nevi to pritel a ani rodice od pritele u kterych bydlime..rodina mi urcite nepomuze. resim to s dluhovou poradnou, ted jsem jim posilala dokumenty
@zrcadlo píše: Více
Příjem z nemocenské a rodicak nemusi pokrýt měsíční výdaje. Já měla na rodicak nasetreno, žila jsem hodně skromne a přesto jsem z našetřených peněz hodně utratila. Kdyz není rezerva a nemá se z čeho vytvořit, tak je to hodně těžké. Já se do takové situace nikdy nedostala.
A bohužel ti musím napsat, že znám dva lidi s insolvenci. V prvním případě netuším, jak to vzniklo, ale vím, že kvůli tomu měli nějaké neshody v rodině. Prace byla jen na zkrácený úvazek. V druhém případě gambler, který peníze prosustroval. A pořád si bral další a další půjčky. Dluží i lidem v okolí, kterým ho bylo líto, že nemá na jídlo. Ovlivní to i lidi v okolí, kteří na něj berou ohled. Jediné řešení byla insolvence. Splatí jen čast. Je to šílené pro lidi, kteří půjčili a šetřily na to dlouho.
Kolik jsi doteď měla splácet? Příteli to budeš muset říct. Je to hodně peněz a ze svého platu to neutahnes. Stejně se to dozví, pokud budeš v insolvenci.
@Sára 1 ja zadam o insolvenci sama, v dluhove poradne mi se me ptali kolik muzu splacet. Pokud budu splacet 7000 tak si myslim ze z penezmi vystacim
Máš šanci na zvýšení příjmu? Pracuješ na plný úvazek? Můžeš si najít lepe placenou práci, brigádu navíc?
V insolvenci budeš 3 roky, popř. 5 let. Ty to chceš utajit před přítelem?