Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše: Více
chápu, že máš nervy
a ještě se připrav, že budeš čelit vymáhacím sms, telefonátům a mailům, ale musíš vydržet, pár splátek všude určitě zaplať, to každopádně!!! nesmíš mít nikde půjčku novou, kterou bys vůbec nesplácela, to se vážně jako podvod bere
a pak už jim prostě řekni - až budeš viset v ISIR (je to veřejně dostupný údaj, každý o tobě může vědět, jaké máš dluhy a kolik splácíš - na to se taky psychicky připrav) - že jsi v insolvenci a vše se bude řešit přes insolvenčního správce
dobré je, že po zveřejnění návrhu budeš mít DVA měsíce (jsou to dva měsíce pro podání přihlášek věřitelů) úplný lébes a nebudeš splácet nikomu NIC, kromě běžných energií, bydlení apod., takže zde doporučujeme si něco našetřit, protože pak už budeš hospodařit jen s insolvenčním minimimem a zbytek půjde věřitelům
Neboj, dáš to, nejsi první ani poslední, insolvencí prošlo v ČR statisíce lidí…
Jako na pochvalu to fakt není, ale aspoń to řešíš.
Pokud už máš exekuce, tak ty se návrhem taky zastaví.
Hodně štěstí.
Holka, kam jsi dala rozum a ještě s ním mit deti a brat si kvůli němu půjčky. On už pracuje? Dítě ti nikdo brat nebude, ale můžou ti to zamítnout a chtít zaplatit. Ani ne kvůli počtu dětí, ale lhala jsi o výši. A doma přiznat pravdu, oba. Jste ještě spolu?
@Lucy75 ano ja vim rikali at neberu telefony, nereaguju. nemam exekuci zadnou ani zatim zadnou splatku po splatnosti. dekuji moc snad to dobre dopadne
Mě by spíš zajímalo, jak je možné, že příjem z nemocenské + rodicak vám nestačily na pokrytí nějaké spoluúčasti na energiích v domě a na jídlo. Roztočila sis spirálu rychlých prachů, byl z tebe gambler, a ano, dělala jsi úvěrové podvody
Sedět nepůjdeš, děti ti nevezmou, ale jestli se i takto schvaluje insolvence, tak je to průser, protože evidentně říkáme „naberte si prachy, pak splaťte třetinu a je to v cajku“. Vzor pro dítě fakt nádhera - otec nemakačenko, matka lhářka, která neudrží korunu. Ty výčitky svědomí jsou naprosto namístě. Odražení ode dna ti přeju, ale nebudu ti mazat med kolem huby, že se nic nestalo.
@pikola nevim asi nejake zatemneni mysli…dite s nim mam jedno, momentalne je dlouhodobe nemocenske kvuli operaci…na starsi mi byvaly neplatil byla jsem v uzkych proto ten pocin…ano muzu si za to sama ale snad dostanu druhou sanci kdyz se snazim to dat dokupy
pokud nemáš splátky po splatnosti, nesplňuješ podmínky pro insolvenci
takže zatím tedy něco tento měsíc ještě plať
ale v červnu musíš přestat, jinak ti insolvenci neschválí - to ti snad v poradně řekli
@zrcadlo jo vsechno to beru, ale to lhani bylo z duvodu ze byvaly mi neplatil alimenty, peoste jsme nevyzivali, vysoke nedoplatky na elektrine a dalsi veci..vim ze me to neomlouva ale uz jsem dal psychicky nemohla
@zrcadlo píše: Více
samozřejmě, že se stalo..
a ona to ví nejlíp…
tihle lidi v noci ani nespí, točí se jim to v hlavě.. nervy.. prostě finanční negramotnost
týká se to tisíců a tisíců lidí… bohužel…
@Lucy75 a rekli mi ze je to hrozici upade kdyz nemam splatky o splatnosti
jistější z praxe je pro schválení insolvence rozhodně přímý úpadek než hrozící!!
prostě tento měsíc ještě vše zaplať
v červnu se obrň psychicky a neplať nikomu nic
a návrh dejte až v červenci, jen tak budeš mít 100% jistotu.
Nejhorší pro tebe bude psychicky vydržet ten měsíc neplacení, vypni si zvonění nebo si kup jiné tel. číslo, připrav se, že některé společnosti chodí i domů a třeba Proficredit kámošce vylepil dlužní výzvy na celý vchod a schránky a na dveře…
@Lucy75 aha no u proficreditu mam pujcku tak to se mam na co tesit…v dluhove poradne mi rikali ze by mi domu nemel nikdo chodit..moje rodina o nicem nevi
zrovna Proficredit je tímhle známý
hele, udělalas chybu, hloupost, a vlastně i podvod, tak přece nemůžeš čekat, že bude vše jednoduché!! a přestaň sakra už lhát a doma vše přiznej!
je to lepší a čistší řešení, než strhávat výzvy ze dveří, kdy to uvidí všichni sousedi, že.
sakra, něco si o té insolvenci přečti a opakuju - na hrozící úpadek se nespoléhej a udělej to, jak píšu, jinak nemáš jistotu, že ti insolvenci krajský soud schválí
zabývám se tím skoro dvacet let, kdyžtak mi napiš sz, ať to tu neplevelíme
@Lucy75 píše: Více
Vždyť už to podala ne? Jen teda ségra, když to vše poslala dluhové poradně, tak jí řekli, že od teď nesmí platit nic.
A nevadí, že nemá exekuce. Zase kamarádky manžel šel bez exekucí do inso, neměl na alimenty a jeho splátky převišovaly plat. Byl tam nějaký hrozící úpadek. Dali mu inso asi 3 tisíce měsíčně, plus jí posílají alimnety.