Mám dluhy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25511
17.5.25 10:35
@Anonymní píše: Více

chápu, že máš nervy
a ještě se připrav, že budeš čelit vymáhacím sms, telefonátům a mailům, ale musíš vydržet, pár splátek všude určitě zaplať, to každopádně!!! nesmíš mít nikde půjčku novou, kterou bys vůbec nesplácela, to se vážně jako podvod bere
a pak už jim prostě řekni - až budeš viset v ISIR (je to veřejně dostupný údaj, každý o tobě může vědět, jaké máš dluhy a kolik splácíš - na to se taky psychicky připrav) - že jsi v insolvenci a vše se bude řešit přes insolvenčního správce
dobré je, že po zveřejnění návrhu budeš mít DVA měsíce (jsou to dva měsíce pro podání přihlášek věřitelů) úplný lébes a nebudeš splácet nikomu NIC, kromě běžných energií, bydlení apod., takže zde doporučujeme si něco našetřit, protože pak už budeš hospodařit jen s insolvenčním minimimem a zbytek půjde věřitelům
Neboj, dáš to, nejsi první ani poslední, insolvencí prošlo v ČR statisíce lidí…
Jako na pochvalu to fakt není, ale aspoń to řešíš.
Pokud už máš exekuce, tak ty se návrhem taky zastaví.
Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36186
17.5.25 10:37

Holka, kam jsi dala rozum a ještě s ním mit deti a brat si kvůli němu půjčky. On už pracuje? Dítě ti nikdo brat nebude, ale můžou ti to zamítnout a chtít zaplatit. Ani ne kvůli počtu dětí, ale lhala jsi o výši. A doma přiznat pravdu, oba. Jste ještě spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.25 10:39

@Lucy75 ano ja vim rikali at neberu telefony, nereaguju. nemam exekuci zadnou ani zatim zadnou splatku po splatnosti. dekuji moc snad to dobre dopadne

• Citovat
  • Upravit
16369
17.5.25 10:40

Mě by spíš zajímalo, jak je možné, že příjem z nemocenské + rodicak vám nestačily na pokrytí nějaké spoluúčasti na energiích v domě a na jídlo. Roztočila sis spirálu rychlých prachů, byl z tebe gambler, a ano, dělala jsi úvěrové podvody :nevim: Sedět nepůjdeš, děti ti nevezmou, ale jestli se i takto schvaluje insolvence, tak je to průser, protože evidentně říkáme „naberte si prachy, pak splaťte třetinu a je to v cajku“. Vzor pro dítě fakt nádhera - otec nemakačenko, matka lhářka, která neudrží korunu. Ty výčitky svědomí jsou naprosto namístě. Odražení ode dna ti přeju, ale nebudu ti mazat med kolem huby, že se nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.25 10:42

@pikola nevim asi nejake zatemneni mysli…dite s nim mam jedno, momentalne je dlouhodobe nemocenske kvuli operaci…na starsi mi byvaly neplatil byla jsem v uzkych proto ten pocin…ano muzu si za to sama ale snad dostanu druhou sanci kdyz se snazim to dat dokupy

• Citovat
  • Upravit
25511
17.5.25 10:44

pokud nemáš splátky po splatnosti, nesplňuješ podmínky pro insolvenci
takže zatím tedy něco tento měsíc ještě plať
ale v červnu musíš přestat, jinak ti insolvenci neschválí - to ti snad v poradně řekli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.25 10:45

@zrcadlo jo vsechno to beru, ale to lhani bylo z duvodu ze byvaly mi neplatil alimenty, peoste jsme nevyzivali, vysoke nedoplatky na elektrine a dalsi veci..vim ze me to neomlouva ale uz jsem dal psychicky nemohla

• Citovat
  • Upravit
25511
17.5.25 10:45
@zrcadlo píše: Více

samozřejmě, že se stalo..
a ona to ví nejlíp…

tihle lidi v noci ani nespí, točí se jim to v hlavě.. nervy.. prostě finanční negramotnost :( týká se to tisíců a tisíců lidí… bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.25 10:46

@Lucy75 rekli at jeste ted zaplatim malou castku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.25 10:50

@Lucy75 a rekli mi ze je to hrozici upade kdyz nemam splatky o splatnosti

• Citovat
  • Upravit
25511
17.5.25 10:53

jistější z praxe je pro schválení insolvence rozhodně přímý úpadek než hrozící!!
prostě tento měsíc ještě vše zaplať
v červnu se obrň psychicky a neplať nikomu nic
a návrh dejte až v červenci, jen tak budeš mít 100% jistotu.
Nejhorší pro tebe bude psychicky vydržet ten měsíc neplacení, vypni si zvonění nebo si kup jiné tel. číslo, připrav se, že některé společnosti chodí i domů a třeba Proficredit kámošce vylepil dlužní výzvy na celý vchod a schránky a na dveře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.25 10:57

@Lucy75 aha no u proficreditu mam pujcku tak to se mam na co tesit…v dluhove poradne mi rikali ze by mi domu nemel nikdo chodit..moje rodina o nicem nevi

• Citovat
  • Upravit
25511
17.5.25 11:00

zrovna Proficredit je tímhle známý
hele, udělalas chybu, hloupost, a vlastně i podvod, tak přece nemůžeš čekat, že bude vše jednoduché!! a přestaň sakra už lhát a doma vše přiznej!
je to lepší a čistší řešení, než strhávat výzvy ze dveří, kdy to uvidí všichni sousedi, že.
sakra, něco si o té insolvenci přečti a opakuju - na hrozící úpadek se nespoléhej a udělej to, jak píšu, jinak nemáš jistotu, že ti insolvenci krajský soud schválí
zabývám se tím skoro dvacet let, kdyžtak mi napiš sz, ať to tu neplevelíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25511
17.5.25 11:41
@FeetModels píše: Více

@admin :poblion: hyeny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6470
17.5.25 11:48
@Lucy75 píše: Více

Vždyť už to podala ne? Jen teda ségra, když to vše poslala dluhové poradně, tak jí řekli, že od teď nesmí platit nic.
A nevadí, že nemá exekuce. Zase kamarádky manžel šel bez exekucí do inso, neměl na alimenty a jeho splátky převišovaly plat. Byl tam nějaký hrozící úpadek. Dali mu inso asi 3 tisíce měsíčně, plus jí posílají alimnety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel