Dluh u ČTU

Anonymní
17.11.14 18:11

Dluh u ČTU

Hezký večer,
jdu si pro radu. V pátek mi přišel dopis od Českého telekomunikačního úřadu. Říkala jsem si jestli jsem nezapomněla zaplatit TV a radio. No po otevření na mě čekalo nemilé překvapení. Dluh na 3169Kč za paušál mého ex. Před cca 4 lety na mě byl cca 4 měsíce napsán na moje jméno. V životě jsem neměla nikde žádný dluh nebo nedoplatek takže nevím jak v takové situaci postupovat a co se bude dít. S ex jsem se sešla a řekl mi, že není schopen mi dát peníze na jednou tak ať domluvím splátkový kalendář. Zítra se tam chystám zavolat. Také se chci zeptat jak to je s úroky z prodlení je ta výše 7,05% (p. a.). Vůbec nevím z čeho se úroky počítají a v jaké výši budou.

Nemáte někdo s tím to zkušenost a popř jak by se to dalo ještě řešit?

Díky C.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
17.11.14 18:26

Pokud byl paušál na Tvoje jméno, budou chtít peníze po Tobě a víc je nebude zajímat.
Pokud peníze máš, tak bych to bez prodlení zaplatila. Ještě si můžeš zjistit, jestli k tomu není již připočítané nějaké penále a zkusit se zeptat, jestli je šance na jeho prominutí.
A následně to vymáhat na expříteli. Ale neříkala bych mu, že jsem to zaplatila, aby se na to nevykašlal. Tvrdila bych mu, že jsem dohodla splátkový kalendář na 3 měsíce, dostala jsi trv. příkaz na tvůj účet a on ať ti ty peníze do 3 měsíců splatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
17.11.14 18:36

Přesně tak, zaplatit co nejdřív a on ať ti to dá postupně, jestli teda nemá 3 tis. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.14 18:52

Jsou k tomu úroky z prodlení, nějaké výpočty těch úroků jsem si našla ale nevím zda to je správně. Ještě tam je nějaký poplatek z prodlení. Zítra tam zavolám. V pátek jsem byla schopná jít max do O2

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.14 19:04

Zaplatit, hned.
Jestli je to už u ČTÚ tak už to není sranda. Hlavně nechápu, že ti nikdy nic nepřišlo. U nás to chodí přes nás jako externisty, pak k advokátovi a pak se dávají podání na čtú, kde se na vydání příkazu k zaplacení čeká i dva roky, takže se ta řízení táhnou a následuje exekuce. V dluhu už máme započítané i úroky, nebo právní zastoupení… ale nevím jak to funguje u telefonních operátorů…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.14 19:11

Nepřišlo mi nikdy nic asi proto, že se ten paušál po těch cca 4 měsících převedl na mého ex. Netuším. Nikdy žádná upomínka ani na moji bývalou adresu ani na stávající. Prostě nic… Kdyby přišla jen jedna jediná upomínka tak bych to řešila!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.14 19:17

Myslíte, že je nějaká šance, že by prominuli aspoň ty úroky nb poplatek z prodlení?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.14 19:21

Neprominou ti nic, musíš to zaplatit. Pak už to jde k exekutorovi. Pokud to bylo 4 měsíce na tvoje jméno, nic s tím nenaděláš. A ani oni ne.

• Citovat
  • Upravit
11559
17.11.14 19:34

Co má ČTÚ společného s dluhem u operátora? Vymáhání je snad věcí firmy, se kterou jsem měl smlouvu. Možná ta pohledávka může být prodána jinam, ale že by zrovna ČTÚ…?
Je to reálná pohledávka, není to jen Falešná výzva k zaplacení dluhu s virem v příloze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.14 19:38

@Ivan PPZ co s tím má společného? vydává příkaz k zaplacení, věci týkající se telefonů a internetů řeší český telekomunikační úřad… proč by byla pohledávka prodávána, něco jde k soudu, tyhle věci prostě k čtú ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel