Zaplacení provize

26
11.11.14 09:07

Zaplacení provize

Dobrý den, prosila bych o radu…potřebovala jsem rychle peníze a známá spolupracuje s housing invest a dala mi podepsat zprostředkovatelskou smlouvu ( je tam jen moje a její jméno )…nic jiného jsem jim nepodepsala…nakonec mi peníze půjčila její švagrová - ve smlouvě o půjčce je zase jen moje jméno a té švagrové, nikoli té známe…no a ona po mě teď chce provizi 60tis. nejde mi do hlavy, proč bych to měla platit, když ta zprostředkovatelská smlouva byla na ten housing invest? Moc děkuji za rychlé rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
11.11.14 09:16

Musíte dodržet podmínky smlouvy. Přečtěte si je (to jste asi měla udělat před podpisem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.11.14 09:18

Ve smlouvě nic o provizi není…ta zprostředkovatelská smlouva se týkala toho housing investu a půjčku mi pak poskytla úplně jiná osoba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.11.14 09:19

Ve zprostředkovatelské smlouvě je, že provizi je splátná v den vyplacení peněz, ale ten housing invest mi nic neposkytl a ani jsem tam nic nepodepsala, jen tu zprostředkovatelskou smlouvu, kde nejsou ani ověřené podpisy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.11.14 09:20

Nevíme, co přesně je v té smlouvě. jinak zprostředkovatelka se může odkazovat na nějaké interní manuály a postupy jejich společnosti, v tom případě by na to měl být odkaz ve smlouvě. A konečně, jsi si jistá, že o zprostředkovném nemluvila, tj. byla dohoda ústní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.11.14 09:21

Nerozumím. Podepsala jsi někomu smlouvu, přičemž peníze poskytl někdo jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.11.14 09:24

Ve smlouvě o ní, o provizi, o zprostředkování…není vůbec nic…tam je jen, jakou částku mi ta švagrová půjčila a datum splatnosti, bydliště atd…a o tom že bych měla zaplatit provizi za tuto jinou půjčku nepadlo ani slovo a ani že když si od toho housing investu nic nevemu, že to budu muset zaplatit…prostě se mluvilo že bych tu částku musela zaplatit v případě, že by mi ten housing invest poskytl půjčku, což se nestalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.11.14 09:26

Známé jsem podepsala zprostředkovatelskou smlouvu ( týkala se půjčku od housing investu ) která neproběhla, jinak jsem jim nic nepodepsala…smlouvu o půjčce mám sepsanou s její švagrovou, ale tam o té známé, provizi atd…není nikde nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.11.14 09:32
@Soňule24 píše:
Známé jsempodepsalazprostředkovatelskou smlouvu ( týkala se půjčku od housing investu ) která neproběhla,jinak jsem jim nic nepodepsala…smlouvu o půjčce mám sepsanou s její švagrovou, ale tam o té známé, provizi atd…není nikde nic..

Pořád nerozumím. Existuje tedy podepsaná smlouva o půjčce od HI, ikdyž nezrealizovaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.11.14 09:38

Ne jen zprostředkovatelská smlouva, kdyby jste měla chviličku, tak bych Vám zavolala, pokud by Vám to nevadilo? Potřebovala bych opravdu poradit…moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.11.14 09:41

@Soňule24 A není to tak, že HI pouze zprostředkuje půjčku, tzn. najde investora, který vám půjčí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.11.14 09:41
@Soňule24 píše:
Ne jen zprostředkovatelská smlouva, kdyby jste měla chviličku, tak bych Vám zavolala, pokud by Vám to nevadilo? Potřebovala bych opravdu poradit…moc děkuji

Já nejsem právník, jen šťourám, nerozumím… :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.11.14 09:44

Ale třeba by jste věděla víc :-) ale já si prostě myslím, že pokud s HI žádnou smlouvu podepsanou nemám, tak nic řešit nemůžou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.11.14 09:47
@Soňule24 píše:
Dobrý den, prosila bych o radu…potřebovala jsem rychle peníze a známá spolupracuje s housing invest a dala mi podepsat zprostředkovatelskou smlouvu ( je tam jen moje a její jméno )…nic jiného jsem jim nepodepsala…nakonec mi peníze půjčila její švagrová - ve smlouvě o půjčce je zase jen moje jméno a té švagrové, nikoli té známe…no a ona po mě teď chce provizi 60tis. nejde mi do hlavy, proč bych to měla platit, když ta zprostředkovatelská smlouva byla na ten housing invest? Moc děkuji za rychlé rady…

takže jsi smlouvu o zprostředkování půjčky podepsala, ona sehnala peníze a nyní chce za tu půjčku provizi, o které jste se asi dohodly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.11.14 09:47

Kdysi jsem byla u realitky a hledala podnájem. Agent nás zkontaktoval s majitelem, kde se mi líbil byteček, a když jsem pak měla podepsat smlouvu, najednou z něj vypadlo, že chce provizi. OK, zpětně jsem zjistila, že nic nového, ani ta výše, ale měl to říct hned - já ty peníze prostě neměla. Takže jsem volala majiteli bytu a omluvila se, že prostě nastaly jisté… podmínky, a že je nemohu dodržet, a tudíž se nenastěhuju. Majitel mi nabídl, ať se domluvíme jen my dva. Dopadlo to, agent nemohl nic, ale… dobře ještě měsíc mi chodily výhružné sms typu okamžitě zaplaťte, posíláme exekutora, byt nabídneme jinému zájemci, atd. Prostě vysílal, strašil, atd. Myslím si, že udělal chybu, měl nám oběma okamžitě dát podepsat smlouvu o zprostředkování, pak nemohl majitel byt bez souhlasu RK nikomu nabídnout, a teď to honil takhle. Mimochodem, majitel pak vyprávěl, že ho pak agent honil taky, nutil k podpisu nejrůznějších dohod, smluv… Tak mi jen naskočilo, jestli zprostředkovatelka to taky nezkouší… nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel