Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Soňule24 píše:
Ale třeba by jste věděla vícale já si prostě myslím, že pokud s HI žádnou smlouvu podepsanou nemám, tak nic řešit nemůžou ne?
Ale vy smlouvu o zprostředkování úvěru podepsanou máte. Pokud vám HI zprostředkovala úvěr- našla toho, kdo vám půjčil- svůj úkol splnila. Jde o hodně peněz, vezměte všechny doklady a domluvte si schůzku u právníka.
@Soňule24 píše:
Ale třeba by jste věděla vícale já si prostě myslím, že pokud s HI žádnou smlouvu podepsanou nemám, tak nic řešit nemůžou ne?
Výše jsi psala, že s HI NĚCO podepsanýho máš
A nemůže to být třeba tak, že podepsáním zprostředkovatelské smlouvy a jejím následným nedodržením teď účtují pokutu? Dávalo by to smysl, nemůžeš podepsat smlouvu, nedodržet ji a čekat, že to vyšumí ![]()
@Emilie Jenže vy jste s tím realiťákem žádnou smlouvu nepodepsala na rozdíl od zakladatelky
@blecha72 píše:
@Emilie Jenže vy jste s tím realiťákem žádnou smlouvu nepodepsala na rozdíl od zakladatelky
No to ne, to jsem si dala sakra bacha, abych nepodepsala něco, o čem nevím, co podepisuju ![]()
@Emilie Možná je to celé jinak. Já to vidím takto: Zakladatelka podepsala s HI smlouvu a domnívala se, že jí HI půjčí peníze. HI má roli zprostředkovatele- stejně jako realiťák. HI našla investora- a chce za to zaplatit. Jinak jsem se na tu HI dívala. RPSN mají přes 100%.
@blecha72 píše:
@Emilie Možná je to celé jinak. Já to vidím takto: Zakladatelka podepsala s HI smlouvu a domnívala se, že jí HI půjčí peníze. HI má roli zprostředkovatele- stejně jako realiťák. HI našla investora- a chce za to zaplatit. Jinak jsem se na tu HI dívala. RPSN mají přes 100%.
jojo, čuším taky, že tak nějak to bude.
@blecha72 no, to je co jsem psala… zakladatelka podepsala nějakou smlouvu o zprostředkování, potom jí našli investora, co jí půjčil peníze a nyní asi má zaplatit provizi za zprostředkování… a nejspíš by tu provizi měla platit, i kdyby peníze nedostala… takže bych vzala všechny smlouvy a papíry, co mi k tomu dali a šla se poradit do nějaké občanskoprávní poradny, co a jak…
Z podstaty zprostředkovatelké smlouvy, jak chápu já, vyplývá, že daná fa poskytne půjčku. Zakladatelka podepsala, tedy provize fa náleží, jak bylo ve zprostředkovatelské smlouvě určeno. Že si paní půjčila jinde, to tu firmu zajímat nemusí. Půjčka „od švagrové“ se zprostředkovatelské smluvy vůbec netýká. HI je nebankovka - tedy ty provize budou nejspíš jejich hlavním příjmem, a ve zpr. smlouvě to budou mít nejspíš ošetřeno. Pořádně si pročtěte smouvu, a obchodní podmínky. Jinak jak už tady zaznělo - jde o hodně peněz, rada advokáta by byla nejlepší.
@Selfi píše:
Fakt super známá… přijde mi to jako docela solidní šméčko
Stačí číst, než něco podepíšu
žádný šméčko v tom nehledej, všude je informací dost, to že na to někdo kašle a podepíše, ani v podstatě neví co, není přece vina té firmy ![]()
No já si právě myslím že jo, peníze sice sehnala, ale ne u tě společnosti pod kterou popisovala tu zprostredkovatelskou smlouvu… co by jako pouzili kdyby to dali k soudu?
@Soňule24 píše:
No já si právě myslím že jo, peníze sice sehnala, ale ne u tě společnosti pod kterou popisovala tu zprostredkovatelskou smlouvu… co by jako pouzili kdyby to dali k soudu?
A HI je ve smlouvě, kterou jsi podepsala, uveden jako zprostředkovatel, nebo investor?
@Soňule24 píše:
Zprostředkování úvěru je stejná služba jako třeba zprostředkování koupě nemovitosti. Buď se bez prostředníka obejdete, nebo ne. U druhé možnosti musíte prostředníkovi zaplatit podle předem daných podmínek uvedených v podmínkách smlouvy o zprostředkování. Zřejmě jste si myslela, že úvěr vám poskytne HI, ale ona jen zprostředkovala jeho čerpání. Je to stejné jako u RK, které zprostředkují prodej nemovitosti, kterou nevlastní. Je to fakt na poradu s právníkem, který posoudí, co jste vlastně podepsala.
Zakladatelko
Mrkla jsem na ně na net, kromě toho, že jsou to samozřejmě podvodníci, je tam napsanáno že - Investice a půjčky pouze zprostředkovává za řádnou provizi, ale sama žádné finanční služby poskytovat nesmí.
Takže Ty máš zaplatit provizi za to, že oni Ti sehnali někoho, kdo Ti půjčí peníze. Často ještě nastává problém se zástavou nemovitosti, to jsi doufám neudělala?!