Dluh v nemocnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41152
14.11.17 12:55
@Anonymní píše:
Uff…děkuji:) Holt jsem měla štěstí v neštěstí..Snad mi to potvrdí ještě z nemocnice. I když asi budou koukat, když jsem jim napsala, zda jim něco nedlužím. :D

aby to teď nezačali postrádat :lol: tak hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.11.17 12:56

Promlčecí lhůta - 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.17 12:56
@Keyllah píše:
aby to teď nezačali postrádat :lol: tak hodně štěstí :-)

Tak pokud začnou, tak snad jen ten základ, kterej jim mileráda zaplatím a pokud ne, tak by to bylo promlčeno, ne?:D

• Citovat
  • Upravit
19789
14.11.17 13:06
@Anonymní píše:
Tak pokud začnou, tak snad jen ten základ, kterej jim mileráda zaplatím a pokud ne, tak by to bylo promlčeno, ne?:D

Takhle: Před soudním vymáháním by byli povinni poslat písemnou předžalobní výzvu, jinak by jim soud neměl přiznat náklady řízení.

Pravděpodobně by chtěli zaplatit jistinu plus úrok z prodlení (ten dělá teď 8 % p. a. + REPO sazba, tehdy myslím 7 % p. a. plus REPO.

Takže z 50 Kč žádná částka, která by tě položila.

Ale náklady řízení a právního zastoupení by dělaly víc.

Po předžalobní výzvě (pokud bys nezaplatila) by asi přišel platební rozkaz od soudu. Ten by ti uložil zaplatit jistinu, úrok z prodlení a náklady řízení a právního zastoupení žalobce do 15 dnů od doručení, nebo v téže lhůtě podat odpor.

V odporu bys namítla „pohledávka je promlčená“ a žalobce by žalobu stáhl, nebo by ji soud zamítl.

Teoreticky. Ale pochybuju, že se tím bude nemocnice zabývat.

Před rokem 2013 se s promlčenými pohledávkami i kšeftovalo, viz https://www.emimino.cz/…nekdo-46054/, ale od povinnosti poslat předžalobní výzvu a změny některých parametrů to utichlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41152
14.11.17 13:13
@Anonymní píše:
Tak pokud začnou, tak snad jen ten základ, kterej jim mileráda zaplatím a pokud ne, tak by to bylo promlčeno, ne?:D

promlčeno by bylo všechno :-)) to bude v klidu, uvidíš :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.17 13:25
@Keyllah píše:
promlčeno by bylo všechno :-)) to bude v klidu, uvidíš :-))

Tak jako tajně v to doufám, 100% se dozvím, až mi odepíší. Poslala jsem to na recepci, jiný mail neuváděli. :D Zítra nastupuji do jiné nemocnice, tak bych tam ráda šla s čistou hlavou. :D

• Citovat
  • Upravit
65190
14.11.17 17:51

A nemohli to rodiče prostě tenkrát zaplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.17 18:40
@vokishka píše:
A nemohli to rodiče prostě tenkrát zaplatit?

Hele o tom pochybuju :D Oni mi tyhle věci davali rádi sežrat, takže by mi to řekli. :nevim: :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel