Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Ahoj, došlo mi, že jsem před cca 8mi lety nezaplatila regulační poplatek v nemocnici.
V té době jsem ani nic nepodepisovala, přišla jsem tam se zlomenou rukou, bylo mi asi 16.
Dělala jsem si výpis, zda ne mě není uvalena exekuce a mám čistý výpis.
Nikdy nepřišla žádná upomínka, nic.
Myslíte, že se mi někde hromadí dluh, který by ještě po takové době nešel k soudu, nebo nenapsali alespoň jeden dopis?
Psala jsem do své pojišťovny, i do té nemocnice.
Tu nemocnici stále navštěvuji, ted jsem z toho hrozně vyklepaná a mám strach.
Je možné, že se to nějak, někde promlčelo?
Díky moc…omlouvám se za anonymitu, ale je to hodně citlivé.
nevím jestli je to pravne správne, ale zajela bych do nemocnice, řekla co se deje a zaplatila tech par korun
@katuska84 píše:
A to si 8 let nevedela, že mas dluh??ja tomu nerozumím
Zapomněla jsem na to… dnes se tu řešilo téma, a někdo psal, že někde dlužil pár korun a pak po pár letech bum, exekuce.
Pokud ti bylo sestnact, tak pripadny dluh by mel jit za tvymi rodici.
@Anonymní píše:
Ahoj, došlo mi, že jsem před cca 8mi lety nezaplatila regulační poplatek v nemocnici.
V té době jsem ani nic nepodepisovala, přišla jsem tam se zlomenou rukou, bylo mi asi 16.
Myslíte, že se mi někde hromadí dluh, který by ještě po takové době nešel k soudu, nebo nenapsali alespoň jeden dopis?
Došlo ti jak? Písemně, e-mailem? Od koho? Z té nemocnice? Od soudu? Kdo to vyřizuje? Souhlasí účet, na který máš zaplatit, s účtem té nemocnice? Volala tomu, kdo to vyřizuje, nebo lépe - stavila ses za ním? Byly k té částce v té výzvě (nebo co ti došlo?) připočteny úroky z prodlení? Kolik máš platit celkem?
Jestli je to pár korun, tak se stav na účtárně v nemocnici a zaplať to.
@eumedon píše:
Došlo ti jak? Písemně, e-mailem? Od koho? Z té nemocnice? Od soudu? Kdo to vyřizuje? Souhlasí účet, na který máš zaplatit, s účtem té nemocnice? Volala tomu, kdo to vyřizuje, nebo lépe - stavila ses za ním? Byly k té částce v té výzvě (nebo co ti došlo?) připočteny úroky z prodlení? Kolik máš platit celkem?Jestli je to pár korun, tak se stav na účtárně v nemocnici a zaplať to.
Nedošlo právě nikdy nic nikam. Ani mně, ani mým rodičům…
@Anonymní píše:
Zapomněla jsem na to… dnes se tu řešilo téma, a někdo psal, že někde dlužil pár korun a pak po pár letech bum, exekuce.
Exekuce není nikdy bum. Exekuce se provádí na základě exekučního titulu. U nemocnice by byl exekučním titulem pravomocný platební rozkaz nebo pravomocný rozsudek soudu.
„Bum“ je to tehdy, když dlužník nepřebírá poštu v místě svého trvalého pobytu ani nemá zřízenou datovou schránku anebo nereaguje.
Jestli ti přišla výzva, že máš zaplatit 50 Kč, tak se v té nemocnici stav a proti potvrzení zaplať na účtárně 50 Kč nebo se zeptej, jak to máš zaplatit.
@Anonymní píše:
to jsou vzpomínky po tolika letech tedy
tak počkej, co ti odpoví, když už jsi tam psala
@Anonymní píše:
Ahoj, došlo mi, že jsem před cca 8mi lety nezaplatila regulační poplatek v nemocnici…omlouvám se za anonymitu, ale je to hodně citlivé.
@Anonymní píše:
Tak jak je to? Došlo, nedošlo, co došlo, od koho došlo?
Apropos: Před 8 lety? Jestli to nebylo zažalováno, tak je to stejně promlčené.
Příspěvek upraven 14.11.17 v 12:37
Byla jsi pak hospitalizovaná? A nebylo to v době, kdy se za děti neplatilo? Oni taky s těma poplatkama neví co a jak. My ho někdy platili, někdy ne. Většinou po nás ani nechtěli ten ústřižek.
@eumedon píše:
Tak jak je to? Došlo, nedošlo, co došlo, od koho došlo?
To bylo došlo jako že mě to trklo. ![]()
Jinak nikdy nic, ani poštou, ani do datové schránky, ani mně, ani mým rodičům…
@Anonymní píše:
To bylo došlo jako že mě to trklo.
Jinak nikdy nic, ani poštou, ani do datové schránky, ani mně, ani mým rodičům…
Kašlu na tebe, řeš si to sama! ![]()
@eumedon Myslím si, že myslela, že si vzpoměla a ne, že jí někdo něco poslal. ![]()
@Sofie7 píše:
@eumedon Myslím si, že myslela, že si vzpoměla a ne, že jí někdo něco poslal.
Nebudu nic myslet, když neumí odpovědět, tak ať si to řeší sama.