Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Hm musim si to v hlave nejak prenastavit…stale mam pocit, jak je kazdy lepsi, hezci chytrejsi…
@Pivoňka91 píše:
Hm musim si to v hlave nejak prenastavit…stale mam pocit, jak je kazdy lepsi, hezci chytrejsi…
Ale prdlajs, kazdy je nejaky, vis houby, kdyz kdes po ulici a potkavas lidi, co resi za problemy, kdo ma třeba exekuce nebo jine existencni problemy, kdo je nemocny, bez prace a nemuze zadnou sehnat, komu se rozpadlo manzelstvi, kdo ma rozvracenerodinne vztahy, tech ruznych zivotnich situaci je nepreberne mnozstvi. Ty zij svuj zivot, nekoukej, co ti ostatni, udelej si svuj vladtni plan, abys bsechno zvladala a byla pritom spokojena. Neohlizej se porad dozadu, co bylo, co te kdy na koho mrzelo, co ti ublizilo, co te poznamenalo. Timhle pitvanim sama v sobe si akorat ublizijes a tocis se v kruhu ublizenosti a sebelitosti. Prave ted se ti naskytla prilezitost udelat tlustou caru a zacit znovu. Spravne a zodpovedne. Vzit svuj zivot do vlastnich rukou a srovnat se sama se sebou. Ne s Manou z protejsiho vchodu, ani s Jitkou z prace, ani s kymkoliv jinym. Ted jsi tady ty, se svymi podminkami a jenom ty je muzes a musis vyresit. A ver, ze resitelne to je. Dulezite ale je nelhat sama sobe do kapsy, nehledat vymluvy. To te zase stahne dolu.
@Pivoňka91 píše:
Jak se leci zavislost na nakupech
Hele tohle prober i s psychiatrem a psychologem. Ono to dost souvisí s ADHD a nedostatkem dopaminu, ale korigovat se to dá.
@Pivoňka91 píše:
Kamaradi ne…treba ve skole jsem byla vzdy za socku, ze jsem mela levny mobil, male kapesne
Je ti třicet a ohanis se zakladkou?
@Lily-of-the-valley píše:
Tak ona to pak upresnovala ze rodiče spis nedovolovali a ona “zvlcila” na truc. Mne to bohužel přijde dost důvěryhodné. Není první ani poslední…
A buď to jsou ty prášky nebo psychická nemoc, ale tohle “ode zdi ke zdi”, kdy během par hodin napíše, ze to splatí a už se s nimi nechce nikdy vidět, a pak najednou ze se ji snad podaří ten vztah spravit… to mluví nejvíc. Její rodiče musí být úplně vyčerpání.Pivoňka by se měla smířit s tím, ze dost možná několikrát zakolisa. Ale ze to neznamená, ze je všechno ztraceno. Úplně to citim na tom vyjádření, ze si zničila život. Neznicila, zatím. Ale úplně klidne se to stát může, když bude veci řešit lexauriny a panáky. Pak se bude ráno vždycky divit, co zase naklikala… a s jejím přístupem si řekne, ze už to pokazila a tak když uz, tak uz. A bude v pr…
Ode zdi ke zdi je úplně typické chování s BPD. A BPD vzniká ve velmi raném dětství když je rodič nějakým způsobem nedostupný, takže já bych neřekla, že rodiče jsou v tom nevině.
@inkakřivák píše:
Je ti třicet a ohanis se zakladkou?
Protože výmluvy, proč se to tak děje, že ona za to nemůže ![]()
@MamkaDouDou A taky třeba alkoholika, nebo tyrana. Ne všechno je nemoc způsobena rodiči.
@inkakřivák bude asi ročník 91, takže spis 32. Skončila ve tretaku, takže cca před 14-15 lety.
Zamrzla v dětství a život teče kolem…
@MamkaDouDou píše:
Ode zdi ke zdi je úplně typické chování s BPD. A BPD vzniká ve velmi raném dětství když je rodič nějakým způsobem nedostupný, takže já bych neřekla, že rodiče jsou v tom nevině.
Vzdyt píšu ze to je ta nemoc. Psala ze toho má víc a nechtěla jsem to motat špatně, ale hlavně jsem tím chtela říct, ze mi přijde velmi uvěřitelná. Všechno, co píše a jak se projevuje mi přijde dost konzistentní. Jasne, ze si něco pribarvi, něco napíše až později. Ale když tu někdo napíše ze je to troll… to si nemyslim.
@Lily-of-the-valley myslím si, že tohle už není téma na emimino. Má mraky psychiatrických diagnoz, měla by to celé řešit s odborníkem.
Ono je taky možné, že spoustu věcí sem ani nenapsala a část jich bude jinak ( viz její dopisování, změna nálad, atd…).
@kocourGarfield píše:
@Lily-of-the-valley myslím si, že tohle už není téma na emimino. Má mraky psychiatrických diagnoz, měla by to celé řešit s odborníkem.
Ono je taky možné, že spoustu věcí sem ani nenapsala a část jich bude jinak ( viz její dopisování, změna nálad, atd…).
No to určitě. Já tedy moc nerozumím tomu, jak její terapeut muže nevědět o nakupování a pujckach. Tahá ho za fusekli a jemu je to bud jedno nebo to nepozná. Oboje není moc dobra vizitka.
@Lily-of-the-valley no otázka je jak dlouho k němu chodí. Psala že se vrátila k terapii. Klidně tam mohla být 1×., 2×.
Příspěvek upraven 03.11.23 v 09:53
@Pivoňka91 píše:
Jak se leci zavislost na nakupech
Tak těmi nákupy si něco kompenzuješ, takže nejprve je potřeba zjistit co a proč a pak teprve můžeš řešit, jak to „vyléčit“. Ale předpokládám, že když chodíš na tu terapii, tak to přece řešíš, ne?
No zert to neni bohuzel…ale aspon vidim nazor od druhych lidi to pomaha hodne