Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No musim si najit brigadu kde lze planovat smeny a neco docasneho treba na 2-3 mesice…uklidy jsem videla odpoledni, ale tam chteji po-pa a ve tredu jsem do vecera ve skole..pak patek ta terapie, ale vikend a ostatni dny odpoledne muzu…jako studium prerusit nechci jeste me cekaji 4 roky ![]()
Podivam se po nabidkach, vim, ze se bojim toho, ze toho bude na me moc, ale penize potrebuji aspon bych dalsi mesic mela vic penez ma dluhy
@Pivoňka91 píše:
Musim se pripravit na to, ze toho bude moc…
Co sis včera a dnes vařila?
Vcera jsem nejedla nic z nervu dnes si uvarim co mam doma brambory, cibuli…nejaka zelenina tam je
Ja ty penize i kartu snad necham doma aby me.to nelakalo jit na nakup
@Pivoňka91 píše:
Vcera jsem nejedla nic z nervu dnes si uvarim co mam doma brambory, cibuli…nejaka zelenina tam je
Ty nejsi v práci? A pak na terapii?
Mama dnes volala jak jsem dojela domu po tech lecich…no rekla jsem ji, ze za par mesicu jim to dam, ze si proctu dnes inzeraty…nervala uz…ale rekla, boze radsi bych nemela deti…a zavesila
Jsem v praci..terapie je za tyden jdu hned po praci, a ve stredu je skole take po praci do 7 vecer musim.
V prosinci dovolena nebude, budou chybet kolegyne az po novem roce si muzu vzit
@Pivoňka91 píše:
Mama dnes volala jak jsem dojela domu po tech lecich…no rekla jsem ji, ze za par mesicu jim to dam, ze si proctu dnes inzeraty…nervala uz…ale rekla, boze radsi bych nemela deti…a zavesila
A proč něco takového říkáš? Však si spočti, jak dlouho ti bude trvat splatit ty nesplacené půjčky, to snad zvládneš. Na brigády neber vůbec ohled, to budou eventuelně peníze navíc. No a řekni jí jednoduše, že první splátku pošleš tehdy a tehdy.
@Pivoňka91 dala bych si rozpočet na den který mám a ten nosila v peněžence.
Polid mas strach, že to neukočíruješ, tak bych si na druhý účet ( ke kterému nemám povolené platby přes internet ani platební kartu - vše se dá nastavit rovnou v bance ) dala všechny peníze které mám měsíčně k dispozici a na ten účet co používám normalne a mám k němu kartu dala na každý den částku s denním limitem ( opakující se trvalý příkaz - stejná částka každý den, ob den z toho druhého účtu). Tak budeš mít jistotu, ze ti každý den přijde pouze určitá částka kterou můžeš použít.
Začala bych tedy úplně tím, že s někým kdo je finančně gramotny bych si sepsala finanční plán. Hezký na papír a ten někam pověsila, ať to vidíš. ( pro jistotu několik kopii uložila).
A podle toho nastavila denní limit útraty. A pak pokračovala viz výše.
Jo a samozřejmě zablokovat platby třetím stranám a možnost platby přes internet.
K těm nákupům, pokid budeš mít potřebu si něco koupit, dej si týden na to fakt koupit. Ja to dělám taky. Občas se mi něco líbí, mam. pocit, že by se to mohlo doma hodit, je to přesně ono. Prd. Dam to do košíku a nechám to tam tyden. Pokud i po těch dnes mám pocit, že by to bylo ono začnu řešit, zda si to koupím.
Ještě tu závislost musíš něčím nahradit. Ne alkoholem. Ale tohle bych řešila s nějakým odborníkem.
Příspěvek upraven 03.11.23 v 12:16
Jo, zakladatelko, ještě si radši zkontroluj ty 2 půjčky, jestli ti tam ještě nenaskocily nějaké úroky, ať se pak nedivís.
Chodim tam 4 mesice…no zacalo to puvodne kvuli problemum s pitim…je to ambulantni lecba alkoholu…dopravovali jsme se k nulovemu sebevedomi…o nakupech jsem mu nerekla a o dluzich musim se priznat