Dluhy a blbost

Pivoňka91
31.10.23 06:58

Dluhy a blbost

Ahoj, vim, ze jsem blba…ale byla jsem proste financne negramotna a zavisla na nakupech a tak jsem nemela zadnou rezervu, najednou byly necekane vydaje a ja si pred vyplatou brala mikropujcky.
Vsechno u nebankovnich spolecnosti, jenze tim jsem si pospinila financni historii a tudiz banka mi nikdy nepujci.

Tak jsem si zadala o dalsi nebankovni, protoze jsem doufala, ze pokryje moje ostatni pujcky abych platila jednu a ja si neuvedomila, ze kdyz zadate poprve, ze vam daji malo!

Takze mam 4 pujcky, u dvou jsem se nedostala k jistine, ale stale jen uroky.
Uroky jsou strasne. Kdyz tam nezaplatite celou castku, tak musite aspon urok a to je 7500! Mesicne.

Prijmy jsou 24000 a dluh je dost vysoky 58000.
Jenze ted mam mit 2 splatky 9000 a 5500 a za 14 dni 14000 (uroky u tech dvou pujcek, kde jsem se jeste nedopracovala k jistine). Proste kdybych z prijmu zaplatila ty splatky a uroky tak mi nezbyde vubec nic.

Na bankrot to neni, takze dluhova poradna je mi k nicemu.
Domluva s nimi moc neni.
A nechci aby me za chvili sel zmlatit nejaky vymahac dluhu.

Jerinym resenim by byla konsolidace.
Proste splacet jednu a nebrat si dalsi pujcky. Uz nikdy!

Jenze moje banka mi ji neda kdyz mam spatnou historii (brani si nebankovnich puicek). 7. Mam mit dve splatky.

Necekane vydaje byly, protoze tata dedil a museli jsme se slozit na dluhy neboztika a ja rodicum lhala, ze mam rezervu a vzala si pujcku s tim, ze rikal, ze to proda a ze se to rozdeli ty penize ze bych ji hned splatila. Moje blbost, vim. A nakonec se rozhodl, ze to neproda a jak to vypada tak o ten dum prijde (je to v cizine). Takze jsme ty dluhy platili zbytecne, meli jsme se zrict dedictvi. Mela jsem rodicum rict pravdu :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35773
31.10.23 07:04

Necekane vydaje byly, protoze tata dedil a museli jsme se slozit na dluhy neboztika počkej, jak jste platili tátovi dědictví? Co to je za blbost? Vaší to.asi taky moc neumí s penězi, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11812
31.10.23 07:06

Jo devce..nejspis tě čeká exekuce…co dojít za rodinou že jsi v průšvihu ať ti to pomůžou splatit…nebo aspoň tu aktuální splátku a honem někam na brigádu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
31.10.23 07:10

A.

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
31.10.23 07:12

A navic mam bohuzel u rodicu TP. Takze ten vymahac nebo exekutor by sel k nim! Bydlim jinde, ale nemam zadnou smlouvu, najem davam za pokoj na ruku. Zadny majetek nemam, jen obleceni, levny tablet a mobil…a za mobil dostanete v zastavarne tak 300. Nemam co prodavat

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
31.10.23 07:13

No ze tata zdedil dum a rikal, at se slozime na dluhy toho po kom dedil a ze to proda a nakonec rekl ne.

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
31.10.23 07:14

Je to moje blbost a ne jeho. Ale jit za nim aby mi pujcil to neexistuje…zaprve nepujci a zadruhe mame spatne vztahy

• Citovat
  • Upravit
694
31.10.23 07:15

No jo, za blbost se plati. Bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35721
31.10.23 07:16
@Pivoňka91 píše:
A navic mam bohuzel u rodicu TP. Takze ten vymahac nebo exekutor by sel k nim! Bydlim jinde, ale nemam zadnou smlouvu, najem davam za pokoj na ruku. Zadny majetek nemam, jen obleceni, levny tablet a mobil…a za mobil dostanete v zastavarne tak 300. Nemam co prodavat

No tak si budeš muset najít další práci a makat aby jsi měla na splátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
31.10.23 07:16

Takze moznost konsolidace u moji banky je asi vyloucena? Airbank.
U konsolidace take hledi urcite na to jestli jste si brali pujcky u lichvaru (nebankovni)?

• Citovat
  • Upravit
11812
31.10.23 07:19

@Pivoňka91 jakože tys mu půjčila ale on tobě nepůjčil? A ty prachy ti taky nevrátil asi co? No pěkny…a ty fakt blbá že sis kvůli otci se kterým se nemusíš vzala půjčku…vy ste teda rodinka k pohledání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
31.10.23 07:19

Druha prace, bohuzel, musis se kousnout a aspon cvili vydrzet plus se pozeptat doma, zda by ti pujcili..alee snazit se co nejvice zvysit prijem a proste to nejak zaplacnoit, 58 tis neni zas nic tak strasneho, ale nesmis neplatit, jinak se ro rozroste, ted se blizi vanoce, holt kazdy volny den mit nekde sluzbu, jsi mlada, to das..nebo odjez na sezonu do zahranivi, rakousko, svycarskoy ja si tak privydelavala, nejaka pokojska, ani nemusis moc umet jazyk, vetsinou to mas s ubytkem, tudiz ho neplatis, vydelas si treba 1600 a casto v tom mas i nejake jidlo..z toho to za jednu sezonu pokryjes a jeste si udelas rezervu, vse jde, kdyz se chce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
31.10.23 07:20

No nepujci…nejaky problem hned krici

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
31.10.23 07:21

S mamou taky donluva neni a hlavne mu vzdy vse vykeca…

• Citovat
  • Upravit
1341
31.10.23 07:22
@Pivoňka91 píše:
Je to moje blbost a ne jeho. Ale jit za nim aby mi pujcil to neexistuje…zaprve nepujci a zadruhe mame spatne vztahy

Máte špatné vztahy a kvůli tomu sis brala půjčku?
Bohužel nějak nerozumím, co po nás chceš? Máme ti půjčit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel