Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Joo vidíš to mě nenapadlo, aspoň vidí zakladatelka kam to může dojít…my to půlroku skoro rok dávali dokupy at to aspon nejsou nebankovky, kreditky apod… hodně jsme toho zaplatili z ruky, chlap fakt maká. Ted jsou to dva úvěry u banky, s pěkným úrokem… ale je to na dlouho uzavřené, oba na deset let a to nechceme!!! Pak máme hypo, co se brala už dávno na reko ale tu necháme a budeme platit asi jak je, to nevím… zatím ty úvěry dořešíme…chceme dávat mimořádné splátky jak to půjde a zbavit se toho a žít bez dluhu!!! a máme i systém na účtu konečně… obálky… odkládam na dlouhodobé platby (auta, pojistka co platí jednou ročně, platby ve škole děti v záři…) My si sáhli na dno… kdy jsme se v tom fakt motali… ale vymotali (ještě ta jedna kreditka tak za měsíc dva a nebude.
Můžu se zeptat, proč jste sahali po nebankovnich pujckach a kreditkach?
Hypotéku si nechte, to je normální - hypotékou se řeší základní lidská potřeba - potřeba bydlení. Proti té nic nemám. Zaměřte se na ty spotřebáky.
@Anonymní píše:
jakože u dluhu 58tis ji nepomůže nic…? Jako cooo?? Skončila… my měli taky nebankovky, kreditky… a už to máme u banky, jedna kreditka visí z půlky… a bude už splacená.. jedeme od výplaty k výplatě… a vše jde na dluhy… ale jde to… a to máme ty půjčky přes mega… a co? Končí mi život…??? NEEE!!! Je třeba jen bojovat!!! A my věříme že do dvou let max. tří splatíme vše…
Ach no, hrozny priklad jak lidi dopadnou když jsou hloupí a půjčují si u lichvaru..ale zakladatelce fakt asi nepomůže nic, castka je to mala, pokud by makla tak ma za chvíli splaceno..ale to tady nevypadá
Ano, oni maji byt 1+kk. Tam spat nelze, kde jako? S nimi zit nejde. Otec rve na nas a je mu jedno, ze mam psych. problemy.
Nevydrzela bych tam ani tyden.
Nevlastnim nic, nejde o pohodli ale o psychiku! S nim se zit neda uz v 19 jsem utekla z domu…
Ano, rikal to tak, ze dum proda, at se slozime na dluhy (nebylo by to nic extra, dostala bych tak 150 000 Kc) a pujcila jsem si tehdy 20000.
Ale ja mu lhala. Rikal, ze jestli nemam na sloz, at si pujcim 20000 u mamy. A ja blba si pujcila tajne u lichvaru a pak se to tahlo…
Proste spatna komunikace v rodine:mam strach neco rict, strach, ze nekdo bude kricet…
Mam schuzku u KB ve ctvrtek. Volala jsem tam, pani sice rikala, ze to je na konsolidaci malo, ale ja ji vysvetlila dluhovou past. To neni klasicka pujcka, ze splacite a dluh mizi.
Ty dve jsou takove, ze nejsou na splatky a jde o vysoky urok.
Musim jednat. A prodat neni co..rady typu prodej mobil, tablet, notas…kde dostanu max 2000 celkem jsou k nicemu. Ve ctvrtek musi donest potvrzeni o prijmu, doklady.
Snad to vyjde ta banka. Platila bych 6000 mesicne rok.
Chci mit normalni pujcku antu splacet s normalnim urokem.
Tohel ma byt spis varovani kam az to.muze zajit. Ty pujcky na klik jsou nebezpecne.
Kamaradi nemaji rezervu.
Tata ma 40000 a nepujci nic co nasporil.
Mama ma neco nasetreno, ale nevim kolik, 50 000?
S lichvari se na splatkach domluvit neda! Zkousela jsem to!
Nikdy si nic nepujcujte. Jeste chapu hypo nebo nutnou pujcku u normalni banky. Pred vyplatou si radeji berte zalohu v praci nebo tisicovku ci dve u kamaradu, rodiny.
Neda se to u banky se nejak zavazat, ze si pujcim opravdu jen na ty pujcky a ze je zaplatim? Bojim se toho posuzovani
@Lutern píše:
Ach no, hrozny priklad jak lidi dopadnou když jsou hloupí a půjčují si u lichvaru..ale zakladatelce fakt asi nepomůže nic, castka je to mala, pokud by makla tak ma za chvíli splaceno..ale to tady nevypadá
pane bože všichni pořád omílají jak je to malá částka a nikoho tady netrkne že k tomu mám šílený úroky vždyt platí x tisíc jen úroky a nemůže to uplatit
@Pivoňka91 píše:
Neda se to u banky se nejak zavazat, ze si pujcim opravdu jen na ty pujcky a ze je zaplatim? Bojim se toho posuzovani
Ano, to je podstatou konsolidace. Buď budeš muset dodat výpis, ze si půjčku zaplatila, nebo oni rovnou pošlou peníze těm institucím (dones i smlouvy).
@Pivoňka91 píše:
Znova, jdi OSOBNĚ do své banky, neřeš to po telefonu. Tohle chce osobní přístup. Oni vidí, že na svém účtu máš příjmy, žádné exekuce, ale systém automaticky vyhodnotí, že na svůj příjem jsi preuverovana minipujckami a neprojde to. Ale když osobně půjdeš tak se to bude řešit úplně jinak a nějaké řešení s tebou nejspíš najdou, kor když jim řekneš vše.
Edit: vezmi si s sebou hlavně veškeré ty smlouvy ten nebankovek, soupis všeho a vše co k tomu máš.
Příspěvek upraven 31.10.23 v 10:01
@Pivoňka91 píše:
58000 je k dnesku celkem i s uroky
takže ty máš 58 tisíc i s úroky? hele to je blbost proč teda platíš takové šílené splátky a sama píšeš že to neplatíš dluh ale úroky, kolik je čistý dluh a kolik úroky? Jen to co máš zaplatit příští měsíc je pomalu polovina této částky asi trošku kecáš
@ka2ka píše:
takže ty máš 58 tisíc i s úroky? hele to je blbost proč teda platíš takové šílené splátky a sama píšeš že to neplatíš dluh ale úroky, kolik je čistý dluh a kolik úroky? Jen to co máš zaplatit příští měsíc je pomalu polovina této částky asi trošku kecáš
Tak nebankovní instituce ale funguji. Převezmou na sebe riziko, ze půjčí nesolidnimu klientovi, ale za vysoký úrok a KRÁTKOU SPLATNOST.
Vzhledem k tomu, že s různými půjčkami a hlavně s těmi s nekřesťanským úrokem mám díky jisté osobě v minulosti bohaté zkušenosti, tak moc dobře vím, že není zas tak jednoduché z toho ven. Řekněme ideální řešení je opravdu půjčka od banky, která by pokryla všechny tyhle mikropůjčky s maxi úrokem a platit jen jednu. Ale. Jak už tady někdo psal, chce to oběhat všechny banky, zda by to někde bylo možné. Tyhle půjčky do výplaty nejsou půjčky, že splácíte nějakou částku. Ale příklad. Půjčíte si 5000 na měsíc, za měsíc musíte vrátit 7000 a když ne nebo si ji chcete prodloužit o další měsíc, opět si zaplatíte další 2000. Takže ano, odložíte si dluh za 2000 Kč o další měsíc, ale těch 7000 musíte stejně zaplatit. Stačí mít dvě takové půjčky a jste celkem v…, protože to není taková sranda sehnat např. 15000 najednou. Nemáte? Opět prodlužujete a platíte a je to začarovaný kruh. Ještě je možnost vzít si jednu půjčku u společnosti typu Profi Credit. Se kterou zaplácnete všechny ostatní dluhy. Jenže tam se připravte na úrok opravdu brutální. Z půjčených 50 000 splatíte 94 000. Ano, vidíte dobře. Já bych tomu taky nevěřila, kdybych. takovou smlouvu neviděla na vlastní oči. Přímo screen ze stránky Profi Creditu. Opravdu půjčí skoro všem. Ale za úrok, že se z toho zblázníte
@Maddie764 píše:
Tak nebankovní instituce ale funguji. Převezmou na sebe riziko, ze půjčí nesolidnimu klientovi, ale za vysoký úrok a KRÁTKOU SPLATNOST.
však ano ale ona tvrdí že i s úroky je to jen 58000 přitom platí měsíčně 12000 na úrocích takže on ten dluh i s těmi úroky bude podstatně větší
Kontokorent (čerpání běžného účtu do minusu) máš? To by ti tvoje banka mohla schválit. Běžně schvalují 2 násobek pravidelné výplaty, která jim tam chodí. Na to se zeptej. Samozřejmě je to další dluh.
Mohla bys to napsat jasně a konkrétně:
např. Provident půjčka byla 10 tis.
teď tam celkem dlužím X tisíc,
měsíčně/týdně mám splácet X tisíc.
Mám to splácet ještě x měsíců.
Zatím jsem vždy platila vše řádně a včas, nebo jsem X měsíců po splatnosti.
Takto se tě budou ptát i v bance.
Splátky na tak malý dluh mi přijdou šílené.
Příspěvek upraven 31.10.23 v 10:27
Joo vidíš to mě nenapadlo, aspoň vidí zakladatelka kam to může dojít…my to půlroku skoro rok dávali dokupy at to aspon nejsou nebankovky, kreditky apod… hodně jsme toho zaplatili z ruky, chlap fakt maká. Ted jsou to dva úvěry u banky, s pěkným úrokem… ale je to na dlouho uzavřené, oba na deset let a to nechceme!!! Pak máme hypo, co se brala už dávno na reko ale tu necháme a budeme platit asi jak je, to nevím… zatím ty úvěry dořešíme…chceme dávat mimořádné splátky jak to půjde a zbavit se toho a žít bez dluhu!!! a máme i systém na účtu konečně… obálky… odkládam na dlouhodobé platby (auta, pojistka co platí jednou ročně, platby ve škole děti v záři…) My si sáhli na dno… kdy jsme se v tom fakt motali… ale vymotali (ještě ta jedna kreditka tak za měsíc dva a nebude
.