Dluhy a blbost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pivoňka91
31.10.23 12:10

Ja nic falsovat nechci, formular mi poslali do emailu jen si to unucetni potvrdim

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
31.10.23 12:15
@Adull píše:
Máte prapodivné vztahy v rodině…táta naslibuje hory doly, aby se mu příbuzenstvo poskládalo na dluhy nebožtíka a pak si to rozmyslí, prachy shrábne, barák si nechá a dělá, že se nic neděje? Něco mi v tom nesedí. Kolik jsi mu dala a proč mu neřekneš, že když nebude barák prodávat, tak ať ti vrátí peníze?

Taky si to říkám. Buď je celá rodina finančně negramotná nebo je tatík pěkně mazanej. Prachy od dětí vybere a o barák nakonec přijde? Co to je :poblion:

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
31.10.23 12:17
@Pivoňka91 píše:
Poucim se na cely zivot, ze nikdy si nic nepujcit…a delat si rezervu je nezbytne..Co myslite, mam jit jeste do te Komercni banky? Nebo je to marne? Airbank mi to po telefonu dnes zamitla. Nezeptala jsem se proc. Sporitelna chtela rucitele.

Zkus to. Za to nic nedáš a třeba to vyjde.

• Citovat
  • Upravit
24788
31.10.23 12:25
@Uslava píše: [@Lucy75
Ma celkem 4 pujcky na 58 tisíc a jen urok z jedne je 7500 mesične? Zlatý voči…

klidně i víc, to je podstatou mikropůjček do „výplaty“, nikdy jsi to neviděla? jsou jich desítky, různé kreditportály apod., jde o to, že si půjčíš třebva 15 „do výplaty“ na dva týdny a máš vrátit 20, ale máš ještě dvě takové, takže ti ta výplata na to nevyjde a zaplatíš jen „prodloužení“ splatnosti, které stojí klidně 10tisíc Kč poplatek, pochop, že nejde o klasický úvěr.. a je spousta lidí, co v těchto klikačkách jedou, navalí tam celou výplatu a „vemou si ji zpátky“ na dluh zas tolik, je to prostě past, ze které musí ven jedině konsolidací bankou, nebo půjčkou v rodině (a vše dohradit), nebo přinejhorším insolvencí, která by byla za pár měsíců splacená ve 100% (ale zůstane 5 let veřejně viset)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
31.10.23 12:29

@Lucy75 No, u lidi, co jsou takto negramotni je to jedine dobře… A jeste by melo platit (mozna castecne plati, nevim) tak nema narok na zadny urok, prptpze si to mel zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.23 12:37

Hlavně bacha na tu komerčku, pokud ti to vyjde, a koukej to splácet jak máš. Taky koukej co podepisuješ. Já se díky komerčce a zdrželé splátce, kdy jsem si sice jako krá. a platila pojistku k půjčce, když bych nemohla splácet - v prac. neschopnosti - dostala do takových sra.ek, že už tu banku nemůžu ani cejtit. Samozřejmě mi prac. neschopnost neuznali, půjčku po 2 měsících zesplatnili, což jsem nedokázala sehnat, takže prodali dluh vymahačské firmě odněkud z Anglie a já si doma s malým miminem zažívala peklo, když mi chodili domů vyhrožovat. Zlatá exekuce. K té nakonec došlo taky, ale bylo to vysvobození. Měla jsem štěstí na slušného exekutora, žádný psychický teror a návštěvy doma. Ano, celá částka se vyšplhala k nesmyslným číslům + úroky každý den, ač jsem posílala co jsem mohla, rostlo to exponenciálně. Ale měla jsem sakra štěstí a podařilo se mi pak zaplatit celou částku naráz, asi po 6 letech co jsem žila na hranici chudoby, v šedé ekonomice a jako samoživitelka.

Říkám ti, od té doby mám strach zaplatit později paušál nebo třeba obědy dětem. Asi mě to vyschízovalo do konce života, ale vím jistě, že tohle už nikdy víc…

Držím palce ať se z toho dostaneš a máš co nejdřív klid. Hlavně najdi ponaučení a na co nemáš sama a hned, to si prostě nekupuj! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24788
31.10.23 12:38

@j.a.n.i1 hele, to se lehko soudí… dluhová past a spirála je emočně náročná a vyčerpávající, těm lidem furt chodí upomínky, hovory, jsou v obr-stresu, někdy se i oběsí, to vídám… jasně, je to jejich blbost, ale ty společnosti bych postavila mimo zákon minimálně omezením RPSN, to fakt není normální, co nakonec vymáhají a co vymáhá exekutorská mafie v našem státě… hele, vidím to z obou stran, někdy si půjčí fakt u Providentu - či hůře na takové klikačce typu „viasms“ - máma samoživitelka na školu v přírodě pro dítě, aby nebylo outsider.. tím to začne, pak klidne znovu, prodlouží, veme druhou a už se veze… :,( není to vždy jen na rozmařilosti, často za to lidi jdou koupit chleba, to vím, protože to vidím kvůli práci… lehko se to soudí od klávesnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
31.10.23 12:54
@Anonymní píše:
Hlavně bacha na tu komerčku, pokud ti to vyjde, a koukej to splácet jak máš. Taky koukej co podepisuješ. Já se díky komerčce a zdrželé splátce, kdy jsem si sice jako krá. a platila pojistku k půjčce, když bych nemohla splácet - v prac. neschopnosti - dostala do takových sra.ek, že už tu banku nemůžu ani cejtit. Samozřejmě mi prac. neschopnost neuznali, půjčku po 2 měsících zesplatnili, což jsem nedokázala sehnat, takže prodali dluh vymahačské firmě odněkud z Anglie a já si doma s malým miminem zažívala peklo, když mi chodili domů vyhrožovat. Zlatá exekuce. K té nakonec došlo taky, ale bylo to vysvobození. Měla jsem štěstí na slušného exekutora, žádný psychický teror a návštěvy doma. Ano, celá částka se vyšplhala k nesmyslným číslům + úroky každý den, ač jsem posílala co jsem mohla, rostlo to exponenciálně. Ale měla jsem sakra štěstí a podařilo se mi pak zaplatit celou částku naráz, asi po 6 letech co jsem žila na hranici chudoby, v šedé ekonomice a jako samoživitelka.

Říkám ti, od té doby mám strach zaplatit později paušál nebo třeba obědy dětem. Asi mě to vyschízovalo do konce života, ale vím jistě, že tohle už nikdy víc…

Držím palce ať se z toho dostaneš a máš co nejdřív klid. Hlavně najdi ponaučení a na co nemáš sama a hned, to si prostě nekupuj! :kytka:

Komerční banka prodala dluh vymahačské firmě v Anglií???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
31.10.23 12:55

No je to strasna past…drzte mi palce u Komercky…pausal platim vcas uz 5 let, kdybych mela jednu normalni splatku pujcky tak nemam duvod to tam neposlat vcas…s lichvari domluva neni.

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
31.10.23 12:57

Ty klikacky uz nikdy to radeji budu pred vyplatou jist tyden chleba s vodou…

Ke splaceni dluhu musim pomalu sinzacit tvorit rezervu

• Citovat
  • Upravit
1787
31.10.23 13:00

@Pivoňka91 neupínej se pouze k té komerčce. Co když ti to nevyjde. Rozjeď si toho víc. Zkus rodinu/kamarády. Nemusí ti půjčit celou částku. A co v práci, neposkytují půjčky? Zeptej se na to. Třeba můj táta si takhle půjčoval, měli to za super úroky. Oni ti to pak budou strhávat z platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
31.10.23 13:09

V praci jsem se neptala. Kdyz to nevyjde, pujdu do jine banky.uz jsem psala, kamaradi nemaji rezervu.
Rodice nepomuzou. Otec ne.
Mama se ho boji..vykecala by mu to a on by zuril rval by na me ja bych to nedala…

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
31.10.23 13:10

Mama se otce boji…

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
31.10.23 13:12

Kdybych mu tehdy rekla, ze ty penize nemam…udelala bych lepe..sice by rval, proc nemam rezervu ze jsem vsechno pro..dala, hazel by s vecmiy neco by rozbil…ale je pozde musim hledat reseni.

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
31.10.23 13:13

Spatna komunikace, strach rict NE, nulove sebevedomi…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel