Dluhy a blbost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.11.23 13:18

Jen jsem tu chtěla ještě poznamenat, že sama mám kamarádku co se léčí se soc. fobii, teď už bere i léky, má problém i volat cizímu člověku, kamarády také odsouvá. A pomáhal jí právě alkohol, když se napila, fungovala normálně. A tak teda pila pořád.. Pak už měla výpadky paměti, totální okna… Pracuje na homeoffice, protože v kanclu s ostatníma by to nedala, ačkoli se už pár let léčí… Do toho nějaký deprese, rozchod s partnerem a už spadla i do dluhů, i když to zatím zvládá, horko těžko… Má skvělou rodinu, co jí pomáhá jak může, ale je to prostě nemoc a opravdu to existuje, kdybych ji neznala, tak tomuhle příběhu taky nevěřím. Ale teď už vidím že takových lidí je víc..

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
3.11.23 13:18

BPD uz jsem si vyhledala je to hranicni porucha tu mi diagnostikovali v blazinci pred 11 lety

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
3.11.23 13:19

Takze znate podobne lidi…no ja mela kamarady jen kdyz jsem pila a strizliva jsem se s.nimi nemela o cem bavit..to volani..to mi vadilo, ale prekonala jsem to, ze aspon nemusim s tim clovekem byt osobne…kdykoliv muzu zavesit kdyby kricel

• Citovat
  • Upravit
24800
3.11.23 13:23

Ano, takvých lidí je docela hodně, ale alkohol, který zprvu pomůže odbourat stud a ostych a člověk dokáže lépe komunikovat a osmělit se před vnějším světem, na to za pár let těžce doplatí vážnou závislostí… takže chlast fakt není cesta, leda tak do pekel, to jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
3.11.23 13:30

Chlast je berlicka, neumela jsem nikdy resit tyto pekelne situace jinak nez pitim

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
3.11.23 13:33

@Pivoňka91 Tvoje máma se nezachovala nejlíp. Záměr se sama na sebe. Chtěj fungovat kvi sobě. Ne kvůli mámě. To dáš.

Příspěvek upraven 03.11.23 v 13:36

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
3.11.23 13:34

@Pivoňka91 takže tam nějaké pobyty byl, jsem se nespletla.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
3.11.23 13:35

@Pivoňka91 nemůžeš vyhledat nějakou odbornou pomoc?

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
3.11.23 13:39

Chapu, ze mi neveri…rekla a priste reknes ze pujcte mi 100 000. Ja rekla, ze ne, ze to mam za trest, ze jsem nesetrila.

Tata me vcera prekvapil, ze se me zastal. Vysvetlila jsem jim, ze je to lichva, ne normalni u banky, kde splacite treba rok a mate normalni urok…

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
3.11.23 13:41

Pomoc? Za psychologem jdu za tyden. Psychiatricka nevi vsechno..ze pisu sem, je to proto, ze nikdo nevi kdo jsem a kdykoliv to muzu vypnout…u psychiatra tam jste v ordinaci mluvite face to face

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
3.11.23 13:43

Prisahala jsem mame ze si nikde nic nepujcim…ona ze mi veri, ze to vratim, ale nikdy se nesmi stat to, ze prijdu pujcte mi zase x tisic, dluzim lichvarum

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
3.11.23 13:43

Rekla jsem ji, ze jsem lichvarum psala email, oni ze na splatky to nelze jen cele nebo mesicne urok

• Citovat
  • Upravit
10185
3.11.23 15:24

@Pivoňka91
Tak oni rodice si s tebou uz asi uzili dost, aspon mi to pripada podle toho, co pises. Takze i oni maji narok na nejake sve pocity, holt jsou to taky jenom lidi. Mama asi nemusela rikat to, ze ses nemela narodit, to je fakt drsny, ale svym zpusobem ji chapu. Oni te ted maji asi plny zuby, stojis je hodne energie, kdovi co vsechno dalsiho uz v minulosti s tebou museli resit, mozna jsou jen proste fakt z toho vseho unaveni a maji strach, ze to nikdy neskonci. Asi bych ti ted poradila nezaobirat se tim, co mama nebo tata rekli, ale zkusit se na to podivat jejich ocima. Stejne, jako se ted ty citis byt na dne, se tak muzou citit i oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
3.11.23 15:35

Jo, je to tak. Ja ji neberu uplne vazne, je proste citliva nekdy rekne neco co tak nemysli…oni nikdy nemeli dluhy, problemy..ano, vychovavali me ke skromnosti…nikdy me nerozmazlovali..koupili jen to na co meli.
Do restauraci, hospod nechodi, kdyz uz vzdy popili doma…jako ta skromnost a velka zodpovednost se mi u nich libila. Nikdy si nepamatuji, ze by pred vyplatou nebylo co jist nebo malo jidla…
Oni si semtam dovoli i to bio…
Nevim kde jsem udelala chybu, ze jsem nehospodarila jako oni…

Mamu znam ona kdyz se hada pouziva vzdy hanlive vyrazy, ale pak rekne, ze to tak nemyslela…ja ji slibila, ze toto se nestane a aby mi nikdy nepujcili uz ani pred vyplatou nic…tohle je poprve kdy mi pujcili tak velkou sumu vic nez 2000 nikdy

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
3.11.23 15:41

Jako dite jsem byla placha, bojacna, ale slusna…nevim proc jsem mela tak silenou pubertu..a pak se chovala jak blazen (ty pujcky, utraceni) jak jsem se naucila takovemu spatnemu chivani

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel