Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Prosím žádný privát. Já nejsem žádná puritánka a dokážu si představit, že to někdo kvůli placení dluhů zvládne. Ale ona je psychicky nemocná, nedokáže mluvit pořádně s lidmi, má sklony k závislostem.. Má deprese jen z toho, že si půjčila od rodičů. Co by dělala po tom co by se s někým vyspala. Vždyť by ji to psychicky úplně položilo. Navíc furt se držet někde na hraně (sex za peníze, drogy, alkohol) to jde ruku v ruce pořád. A ona je slabá na to, aby takové věci dokázala odříct, vymotat se z nich.
Pokud pomohli teď rodiče, tak by to snad teď nemělo být kritické, vezme další úklidy a splatí. Chtělo by to nějakou podporu v tom hospodařením jako takovém, dohled té mámy nebo nějakého sociálního pracovníka. Přece jen je pivonce už přes 30, není ji 19. Je potřeba se to co nejdřív naučit. A hlavně chodit na terapie. To jsou někdy osudy achjo.
Hlavně si sedni a na papír si to sepiš. U příjmů si nastav spíš horší variantu a u výdajů to trochu nadhoď…
Napisu a nebudu u sebe nosit v penezence x tisic ani kartu…jen par stovek
Aspon konecne zhubnu…najednou nebudu mit na pizzu, zmrzlinu, restauraci…jak to zvladli nasi predci kdyz jedli kroupy, hrach,.jablka…? A zili treba i dele aspon nebyli obezni
Na netu je hodne receptu bez masa…s mamou jsme si dnes volaly a byla OK…jen se hodne boni, ze se to stane jeste…ze nikdy mi nepujci ani 5 Kc a ja s ni souhlasim…vsak oba vzdy varila dobre a take maso nejedli
Na Vanoce jim koupim drobnosti, cukrovi upece a dame si bramborovy salat a obalovany celer
@Pivoňka91 píše:
Na netu je hodne receptu bez masa…s mamou jsme si dnes volaly a byla OK…jen se hodne boni, ze se to stane jeste…ze nikdy mi nepujci ani 5 Kc a ja s ni souhlasim…vsak oba vzdy varila dobre a take maso nejedli
Můžeš jist maso…dá se udělat z celého kuřete více jídel…z jednoho kuřecího prsa třeba rizoto na dva dny. Vepřové upéct, se zeleninou a přílohu… nemusíš mít 300g na porci ale třeba 100g. Já varim třeba z vepřového masa gulasovou polévku, brambory přidat a je super jídlo hlavní.
@Pivoňka91 píše:
Na Vanoce jim koupim drobnosti, cukrovi upece a dame si bramborovy salat a obalovany celer
Jej… kousek File obalovaneho tě fakt nezruinuje… v lidlu kupují 4 kostky za 70kc…
@KKK85 píše:
Jej… kousek File obalovaneho tě fakt nezruinuje… v lidlu kupují 4 kostky za 70kc…
Oni maso ale nejí.
@stinga píše:
u nás ve městě a asi všude žije několik psychicky nemocných lidí, kteří sice bydlí samostatně, ale jsou soudem zbaveni svéprávnosti ve finančních věcech, jejich finance spravují opatrovníci, kteří pracují na sociálce na městském úřadě - takový druh pomoci by potřebovala zakladatelka, ne všichni lidé zvládnou žít samostatně ve všech ohledech,
nevím teda, jak se ti lidé k té sociální pomoci dostanou - zda jde o to někde požádat, nebo museli udělat nějaký průšvih, nevím
zakladatelka skončí hodně špatně, už jenom tady z toho psaní je poznat, že je chvíli v depresi a chvíli v nějaké manické fázi - nemá na to žít samostatně, být pánem svých financí, svoboda a demokracie není pro každého - bohužel
Dost často je k tomu navedou psychiatri, maji kontakt na neziskovky v socialni oblasti, ktery treba s nema jdou pro vyplatu a zaplatit slozenky etc.
@K. Rocánková píše:
Mas za sebou nějakou minulost, sla bych někam na privát a penize vydělala za pár týdnů?
A ty půjčky musíš likvidovat jednu za druhou. Musíš je splatit celé, jinak se z toho nevymotas. Zacni u té, kde celkem dlužís nejmíň a splat ji celou naráz. Celá ti pak zmizí a uz ji nebudeš muset platit. Tím ti zbyde víc peněz a budes se soustředit na další nejnižší. A takhle dokola až to postupně zlikvidujes. Až splatíš 2, sla bych zas do banky a řekla hele, tyhle jsem doplatila, chci se těch dluhu zbavit, co mi nabízíte teď?
Chceš ji zabít? ![]()
Na private chteji krasne stihle zeny