Dluhy a blbost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Neprozradim027
7.11.23 10:45

Sojovy gulas segedin

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.11.23 10:46

@Neprozradim027 Na supermarket se vykašli.

Kolik potřebuješ měsíčně vydělat na těch brigádách?
Jak máš sestavený ten měsíční a výhledový finanční rozpočet.
Kolik máš příjmy, kolik povinné výdaje - nájem, jízdenka, léky, jídlo, nevím co ještě platíš, kolik kdy kam jde na dluhy bankám a kolik kdy pak budeš splácet rodičům?
To si sedni a sepiš v klidu. Pak uvidíš kolik a jak Ti zůstává.
Pak si řekni kolik potřebuješ dostat tou brigádou. Je naprosto zbytečné se v Tvém stavu za měsíc sedřít, protože to chceš mít z krku.
Netvrdím, že nemáš dělat nic. Ale nic nejíst a jen pracovat taky není šťastná cesta.
A hlavně bych se tedy přiznala tomu psychologovi. On Ti hlavu neutrhne. :kytka:

Příspěvek upraven 07.11.23 v 10:50

• Citovat
  • Upravit
6648
7.11.23 10:49

Jo taaak, no tak to jsem ti radila úplně blbě :mrgreen:

Ano ty vege náhražky jsou drahé, občas to koupím segre pro zpestření.

Doporučuji udělat si husté polévky, ty už zasytí, maso tam mít nemusíš, klasicky luštěninové dodají i dost bílkovin.

Každopádně je i spousta jídel kde logicky čekáš maso a mít ho tam nemusíš, stačí použít vývar - typicky omáčky. Maso jsem dost dlouho dávala bokem, stačila rajská samotná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprozradim027
7.11.23 10:57

Dovolena proplatit nejde to az kdyz odchazite ze..jedine ji zkusit vybrat a treba na ty dny sehnat praci, uklidy inzeratu je dost na netu ctu pak se ozvu a radsi jen vikendy abych mela v tydnu svoji praci a po vecerech se ucila nejak to musim skloubit

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.11.23 11:02

@Neprozradim027 bylo to myšleno tak, že budeš ve své práci čerpat dovolenou a ty dny budeš na brigádě.

Jinak brigádu ke své práci má dost lidí v dnešní době. Nebudeš první ani poslední. Někteří to tak mají i několik let ( a to nemusí mít ani mega dluhy ) a dohromady se to dá zvládnout. Jen u toho mysli na odpočinek.

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
7.11.23 11:13

Dobre tak ja bych to chtela nez zaplatim dluhy. Pak bych makala v soucasne praci a kdybych si chtela privydelat muzu na prazdniny v lete neco na vecer sehnat…toho uceni je hodne…ale ostatni lide to taky zvladli. Aspon mam velky cil zbavit se dluhove pasti..proste me panbuh potrestal za to.moje chorobne utraceni, nebyla jsem skromna a nevazila.si niceho.
Prekvapilo me jak jsem tu cetla diskuze, jak lide zvladaji ti manzele zaplatit najem a jeste uzivi deti. Na deti je potreba dozrat psychicky. A vest je ke skromnosti coz rodice delali. Chybu jsem udelala jinde. Jestli nekdy nejake mit budu aspon bych mu rekla jak dopadne kdyz nebude setrit. Cloveku staci k zivotu tak malo. Musim si najit nejaky konicek co nestoji penize misto nakupu, restauraci a chlastu
I uceni do skoly muze byt muj konicek. Knihy, na uklidneni si vecer pustit film. Prochazky. A na dovolenou se da jet i v CR. U more jsem nikdy nebyla, mozna jednou pojedu ale az si na to nasetrim. Ten zbytecny luxus byl na dluh (drahe potraviny, hospody atd). Stesti mi to neprineslo.
Vzdyt jako dite jsem byla skromna. K Vanocum mi dali sladkosti, knizkuy par hracek a radovala jsem se z toho.
Nikdy zadne predrazene. kraviny.

Jen chci zjistit proc jsem se chovala takto…

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.11.23 11:24

@Neprozradim027 nepotrestal Tě Bůh ale ty sama, protože to jinak dopadnout nemohlo. Pokud žiješ na dluh a točíš se ve spirále, tak jednou sklapne.

Jinak : Jen chci zjistit proc jsem se chovala takto. Je zakázka na terapii. To tu nevyřešíš. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10185
7.11.23 11:32
@Neprozradim027 píše:
Dobre tak ja bych to chtela nez zaplatim dluhy. Pak bych makala v soucasne praci a kdybych si chtela privydelat muzu na prazdniny v lete neco na vecer sehnat…toho uceni je hodne…ale ostatni lide to taky zvladli. Aspon mam velky cil zbavit se dluhove pasti..proste me panbuh potrestal za to.moje chorobne utraceni, nebyla jsem skromna a nevazila.si niceho.
Prekvapilo me jak jsem tu cetla diskuze, jak lide zvladaji ti manzele zaplatit najem a jeste uzivi deti. Na deti je potreba dozrat psychicky. A vest je ke skromnosti coz rodice delali. Chybu jsem udelala jinde. Jestli nekdy nejake mit budu aspon bych mu rekla jak dopadne kdyz nebude setrit. Cloveku staci k zivotu tak malo. Musim si najit nejaky konicek co nestoji penize misto nakupu, restauraci a chlastu
I uceni do skoly muze byt muj konicek. Knihy, na uklidneni si vecer pustit film. Prochazky. A na dovolenou se da jet i v CR. U more jsem nikdy nebyla, mozna jednou pojedu ale az si na to nasetrim. Ten zbytecny luxus byl na dluh (drahe potraviny, hospody atd). Stesti mi to neprineslo.
Vzdyt jako dite jsem byla skromna. K Vanocum mi dali sladkosti, knizkuy par hracek a radovala jsem se z toho.
Nikdy zadne predrazene. kraviny.Jen chci zjistit proc jsem se chovala takto…

Možná jestli to ti rodiče s tím vedením ke skromnosti v dětství trochu nepřepískli. Jestli jsi byla v pozici dítěte, které nikdy nemá to, co ostatní, málokdy dostane to, po čem touží. Tak sis asi tenhle handicap chtěla vynahradit a dopřát si to, co ti bylo po celý dosavadní život upíráno: plnit si přání. A vymklo se ti to z rukou. Víš co, už přestaň s tím sebemrčkastvím a sypáním popele na hlavu a soustřeď se na praktické kroky, jak z toho ven. Rozpočet, brigáda, nastav si režim, abys všechno zvládala a nehroutila se z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprozradim027
7.11.23 18:08

Ahoj. Na pohovoru jsem byla v te agentrure. Pokud bych chtela doplnovat a max 8 h na vikendy a ne 12 musim jim dodat potvrzeni od psychiatra a dolozit, ze mam ID II stupen plus papiry od sve firmy, ze za me plati SP a ZP.
Pani jsem rekla, ze za kasu nemuzu, ze se moc bojim lidi a rikala, ze by pro me byly lepsi ty nocni. Pa-so pres noc a so-ne noc.
Premyslim no. Tam nabizi asi 170-180 hod.
Nebo mam radeji si najit nejaky normalni uklid na 6 h? Na so-ne?
Netusim jak je to doplnovani narocne. Nikdy jsem to nedelala.

• Citovat
  • Upravit
13874
7.11.23 18:09

@Neprozradim027 je to fyzicky náročné. Ale uklidy taky nemůžou být úplná písnička ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprozradim027
7.11.23 18:09

S mamou jsem volala. Je hodna a tata pry stale mlci. Nevim proc, ma byt nastvany na me a ne na mamu. Od ctvrka mlcim tak jsem ji rekla at taky mlci dokud on sam nezacne mluvit at se mu furt nevnucuje on si zvykl ze na nas muze rvat jak chce a kdyz my s necim nesouhlasime a jen zvysime hlas tak je peklo

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
7.11.23 18:10

No ja uklizim cca 10 let. Zalezi kde a jaky uklid

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
8.11.23 09:02

S dluhy je to takto:48000 rodina, odpusti mi jenom 10000…nakonec ne 20, ze potrebuji penize ze maji malo…zensi to rozmysli jak budu spalcet pak mozna tech dalsich 10 take odpustili…chteji 38000 na splatky.

A ty dalsi jak jsem psala, sos credit a creditportal: nic jinebo nezbylo nez uhradit znovu pres crediton (ktery jsem uhradila) znovu cely creditportal. Sos credit je jednorazova pujcka.

Rodina nemela proste na to dat celych 68000 naraz.
Tak ten creditoportal= puvodne 10000, na 3 mesice, (s uroky

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
8.11.23 09:13

S uroky 17643…ale vcera mi 3000 vratili.
Oni pry po dopaceni neco vraci..to jsem okamzite dala za sos credit.
Nikde jinde nez creditportal mi nepujcili. Pujcili mi 23000 (hned jsem splatila sos credit a crediton), na 9 mesicu, chteji 33000 s tim, ze zase po doolaceni zase neco vrati.
Sos credit a crediton jsem napsala aby mi zablokovali profil.
Jinde mi proste pres 20000 nepujcili proto jsem to udelala takhle.
Rodice chteji nejake penizenjeste v listopadu.
Takze mam jen dve pujcky a v zivote si nepujcim to je dan za to ze jsem takto zila x let. Cetla jsem vcera clanky o shopaholismu a to na me presne sedi a pry to ty lido dozene az do exekuci.

Hodne jsem ty pujcky preplatila…ty obrovske uroky uz nikdy. neuvidim.

Jakmile si pujcite u lichvaru, banka vam nic neda. Zadna banka mi nechtela pujcit. A pro me nemelo zadnou cenu si brat malou pujcku buhvi kde, musela jsem proste nutne sjednat pujcku aby pokryla zbytek dluhu.
Soscredit 9900+5821 crditportal (to bych musela dat v listopadu)+5000 najem je skoro 20000+700+550 mhdy telefon..zbyly.by necele 3000.
Rodina chce aspon 6000. Uz 3000 v minusu.
Takhle to bude 24000-creditportal 3500 –5000 najem-1250 (mobil, mhd)=kolem 15000. -6000 jidlo=9000. -7000 rodina 2000 usetrit.

Pardon, creditportal je na 12 mesicu ne na 9… I tak mi to vychazi, ze je nutny druhy prijem. Aby se to splatilo rychleji.

Skodaa, ze ty uroky nikdy neuvidim

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
8.11.23 09:15

Stalo se vam nekdy, ze vam vratili uroky pres arbitra? Kdy na to je narok

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat