Dluhy a blbost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6642
6.11.23 21:35
@kocourGarfield píše:
@Temnástranasíly ma zavislost na nakupování a utrácení. Musí mít nějaký plán, jak to udělat. Návrh jsem jí už psala. Polid je pro ni lepší si nechat měsíční kapesné a zbytek dát peníze té mámě i to je možná cesta pro začátek. Ale tohle by měla řešit s odborníkem, ne na emiminu.Příspěvek upraven 06.11.23 v 21:29

Jenže její rodiče na ni mají extrémně negativní vliv, proto si myslím, že to z psychologického hlediska nepomůže.

Rozpočet, nějaký plán, vědět kolik utratim týdne. Cokoliv. Ale dát to do rukou mamince to vydrží týden a pak se všemu vzepře. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13866
6.11.23 21:35

@KKK85 jo, bylo to tam. Ze se ji z nej děla blbě. Rodiče ho taky neji.
Ale vlastně se ti nedivím, protože ta diskuze je faaakt dlouhá. Hlavně, ze takovýhle blbosti si pamatuju… 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13866
6.11.23 21:38

@Temnástranasíly jenže ona je nemocná a lidi kolem ni nejsou zrovna zářné ukázky finanční gramotnosti. Doslova nemá nikoho, kdo by ji pomohl, krom rodiny. Přeci je nemůže odstřihnout.
Jasne, nejlepší by bylo, kdyby šla do té dluhove poradny, a chodila častěji na terapie. Ale ona asi potřebuje i nějakého blízkého člověka… co si od ni nenapujcuje každou zbylou kačku na chlast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.11.23 21:43

@Temnástranasíly ale tak psaly jsme ji, ať zkusí oslovit třeba to místo kam se chodí léčit, zda nemají sociální pracovnici, která by jí s tím nastavením pomohla. Nebo jsem radila neziskovku, jestli nemají nějaké odborníky.
Nebo ta dluhová poradna.
Její kamarádi jsou lidi na ulici a krom rodičů nikoho nemá. Sama roky vše co vydělá utratí, protože závislost.
Ráda bych viděla, že při x té touze do té obálky nešáhne, ale proč zvyšovat riziko. Čerstvého abstinenta v léčení asi taky nepošleš makat do hospody a večer mu k posteli nepostavíš basu piv. Proto bych volila systém, který ji nenechá ty peníze doma volně dostupné.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.11.23 21:50

@Temnástranasíly rozpočet. I když si stále myslím že toto má řešit s odborníky ne tady.

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
6.11.23 22:03

Dát peníze na dluhy mamce, ať je ideálně i sama pošle, bude-li svolná se mi zdá jako dobrá pomoc.

• Citovat
  • Upravit
11171
7.11.23 06:00
@KKK85 píše:
jn… a lepší jak sojový guláš tak bych ho udělala z půlkila vepřového a měla na tři dny.

Ona neji maso :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7330
7.11.23 07:02
@jita22 píše:
Ona neji maso :roll:

Už jsem četla… já to prvně pochopila že ho nejí jen kvůli penězům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80014
7.11.23 07:05

Proč je najednou anonymní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprozradim027
7.11.23 07:19

Cau to jsem ja. Anonymni, protoze se stydim.
Mate prosim zkusenost s agenturou credit czech? Maji inzerat vikendove doplnovani zbozi.
Byly jste tam spokojene? Nemusite tam hodne mluvit? Za kasu nemuzu, zakaznik by zvysil hlas a utekla bych.
Dnes se tam mam jit zeptat, poslali mi vcera adresu. Myslite ze bych to dala? Jestli se da domluvit jen 8 h nebo chteji vsude 12

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
7.11.23 07:20

No uz jsem se zas prozradila…to je jedno uz tu zustanu

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.11.23 07:33

@Neprozradim027 je to pracovní agentura, která hledá lidi pro doplňování zboží někam. A ano tam. budes muset komunikovat. S nadřízeným, se spolupracovníky, se zákazníky, když se na něco zeptají. Musíš být milá, příjemná i když lidi jsou nepříjemní.
Agentura jen ulehčuje proces dál ( např. Kaufland, Tesco ). Ještě řešení by možná bylo noční doplňování. Tam Ti odpadne ta komunikace se zákazníky ( obchod zavřený), ale počítej že je tam obrovský tlak na výkon a tedy tlak od nadřízených. Nemakáš vyhodí Tě. A tedy milá k zákazníkům musíš být tak jako tak.
Moc netuším kde by se dalo vymalovat zboží bez komunikace. Jedině nějaké balení Alza sklad ( dělají na směny a před svátky jistě budou hledat ). Ale netuším co všechno je v Tvé situaci realne..

• Citovat
  • Upravit
11171
7.11.23 07:50
@Neprozradim027 píše:
Cau to jsem ja. Anonymni, protoze se stydim.
Mate prosim zkusenost s agenturou credit czech? Maji inzerat vikendove doplnovani zbozi.
Byly jste tam spokojene? Nemusite tam hodne mluvit? Za kasu nemuzu, zakaznik by zvysil hlas a utekla bych.
Dnes se tam mam jit zeptat, poslali mi vcera adresu. Myslite ze bych to dala? Jestli se da domluvit jen 8 h nebo chteji vsude píše: Více

A nemůžeš si vzít prostě jen v práci úklid navíc? Zůstala bych u úklidu, před Vánoci bys mohla sehnat dost zájemců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprozradim027
7.11.23 07:54

Takze lepsi by by ten vecerni uklid asi ze? Nikdy jsem v supermarketu nedelala.

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
7.11.23 07:58

V soucasne praci…zkusim…ja se chtela ptat, ale priznam se, ze jsem se sefove neptala, neprekonala jsem se k mluveni. A kdyz ne vzit nejaky vecerni jinde?
Mam do konce roku jeste dost dovolene nevim jestli by byla ochotna aspon neco proplatit (nechci si brat dovolenou, az v lete az budu z toho venku a pojedu jen v CR nekam na chatu). A poptat se jestli me nepotrebuje? Ale to musim zvednout mobil a nestydet se..jakmile ji mam volat hned si myslim ze si rika: zas otravuje ta…a nejen u sefove. Pritom ona neni spatna. Ano, je prisna…ale to chapu chce mit dukladne uklizeno ale je zaroven hodna. O dluzich ji rikat nemusim :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel