Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Ty by sis ale měla spočítat do koruny kolik ti kam půjde… tohle něco lichvě, něco rodičům to úplně nehraje.
Je víkend, máš čas. Sedni si k tomu a začni sepisovat. Kolik dostaneš výplatu, kolik mas zaplatit na ty dva zbývající úvěry atd… když jsem bojovala s prachama, tak jsem si tohle psala každej měsíc. Jak blbec jsem chodila s bločkem, kam jsem si zapisovala i sebemenší nákup abych věděla za co jsem utratila. Tím jsem mela přehled kolik utratím a za co a pak jsem měla regulérně velkej finanční plán kam jsem psala po měsíci všechny svoje příjmy a výdaje kolik předpokládám a kolik nakonec byly reálně. A to podotýkám že jsem nebyla ve svrabu, ale nebyla jsem schopná ze svojí poměrně luxusní výplaty nic moc ušetřit.
Když se chytíš za nos, tak to sice nebude na žádný velký vyskakování, ale určitě nebudeš muset jíst věci z popelnice jako tví kamarádi z mokrý čtvrti… takže je sice hezký, že si tu sypeš popel na hlavu, ale kromě toho že ti půjčili vaši a uhasilas tím ten hrozící požár z tvojí strany nevidím nic kromě velkohubých prohlášení jak lichva nikdy, klikačky jsou zlo a už nikdy si nepůjčím. Jenže pokud si nedáš svoje peníze dokupy tak se z toho nevyhrabeš…
Už jsem ji to psala taky. Včetně toho finančního plánu. Neodepsala. Odepisuji pouze na co chce ![]()
@Pivoňka91 a jaký máš finanční plán na ty měsíce? Kolik máš do výplaty? Jako mně je jasný, že člověk hlady nezemře,
Příspěvek upraven 04.11.23 v 09:02
@Pivoňka91 píše:
5821+5821=11642+9900=21542
A to máš zaplatit za 2 měsíce?
Nějaká organizace na pomoc duševně nemocných ( mě napadá Kolumbus ), ze by měli finančního, sociálního poradce? Podívej se jestli takového někoho nemají.
To místo kam chodíš na terapie nemá nějakou poradnu i pro závislé v léčbě, sociální pracovníci?
Příspěvek upraven 04.11.23 v 09:00
Kdyby jako nikdo nikde nebyl nikdy, nebylo by řešení oslovit maminku? Snad ví co všechno máš za diagnózy a co řešíš ne?
Projít a nastavit si to s ní aby Ti pomohla to hlídat? Asi to není ideální řešení, ale zase než v tom být úplně sama. Kdyby náhodou nikdo nebyl
Máš to těžký, v těžký kombinaci.
Plan…ze musim si zapsat kolik dostanu ID+plat a odecist nutne vydaje zbytek dluhy…uz mam aplikaci v mobilu jsem si stahla.kam.zalisu prijmy a kdyz si neco. koupim tak se tam da zapsat za co jsem to utratila
@Pivoňka91 píše:
Mimo rodinu je to u lichvy,,:5822+5821+9900 zde uroky nerostou a myslite ze se mi vyplati zkouset arbitrs vrati vubec ty uroky
Vždyť tě to nic nestojí, jen trošku času a toho máš více, než dost.
Ano je to vysoce pravděpodobné, ale musíš prostě pohnout zadkem, zeptat se ve finanční poradně jak v tomto dál postupovat a prostě to sepsat.
Ptát se na tohle je jen absolutní podpis toho, že se u tebe nic nemění.
@Anonymní píše:
tak vidíš že fakt se dá dopadnou mnohem hůře než dlužit 58tis…
Tvou diskuzi si pamatuji. Ale vy máte obrovské příjmy, je to tak? Jak to zvládáte uplácet?
Navíc jste teda dva a vypadá to, že jste prostě zapletli do toho, že díky vysokým příjmům můžete mít cokoliv. Ale psychicky nemocní nejste. Takže dluhy taky šílený, ale zvládáte?
Mas za sebou nějakou minulost, sla bych někam na privát a penize vydělala za pár týdnů?
A ty půjčky musíš likvidovat jednu za druhou. Musíš je splatit celé, jinak se z toho nevymotas. Zacni u té, kde celkem dlužís nejmíň a splat ji celou naráz. Celá ti pak zmizí a uz ji nebudeš muset platit. Tím ti zbyde víc peněz a budes se soustředit na další nejnižší. A takhle dokola až to postupně zlikvidujes. Až splatíš 2, sla bych zas do banky a řekla hele, tyhle jsem doplatila, chci se těch dluhu zbavit, co mi nabízíte teď?
@K. Rocánková tak až umoří ty 2 půjčky, tak ji zůstává akorát dluh u rodičů a ten se dá platit postupně.
Nevím no, psychicky nemocnou holku s její minulosti posílat na privát.