Dluhy a blbost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.11.23 18:54

Cau to jsem zase ja…
S mamou jsem se usmirila a dala ji aspon 1000 z uklidu ze soboty.
Tata mi sice pomohl, ale od te doby s mamou nemluvi. Ona mu ale nic neudala. Jako rodicum se nedivim, nechci je znovu spalit.
Jo, smazala jsem ten nick.
Co ted? Posledni dny mam najednou odpor k nakupum. Dost jste me vydesily a je to dobre.
Ono to zacalo uz davno…ze jsem nikdy nic neusporila, absolutne nic. Plus ta tezka zavislost na nakupovani.

Dalsi prijem bude nutny abych se dluhu zbavila. Do bordelu nejdu, jeste mam nejakou hrdost a stejne bych tam zacala chlastat abych se nestydela.

Asi me panbuh potrestal za moji blbost, ze jsem si nevazila penez a nebyla skromna.
Posledni dny jim mene. Dnes jsem si varila sojovy segedin, k tomu knedlik to mi staci na dva dny.
Nemam vubec chut na zadne bagety atd..ja prozrala neuveritelne sumy penez nebo jsem to jidlo pak vyhazovala.

Nevim co bude pro me lepsi nejaky dalsi uklid nebo doplnovat zbozi pres agenturu? Docasne nez umorim vetsi cast dluhu…pak bych byla jen ve sve praci abych mela cas na skolu a sla na brigadu treba na prazdniny nekam odpoledne k praci kdybych chtela penize.

Najednou nerada nakupuji…
Bojim se toho jak si to zorganizovat jednou tydne jsem ve skole az do 7 vecer po praci jedu hned tam…nejakou absenci toleruji, ale ne treba pul roku. Jestli mam najit neco jen na vikendy nebo odpoledne krome stredy.

Nyni jsem nervozni jak to vsechno zvladnu..nejradsi bych byla bez penez a rovnou aby mi nekdo nakoupil potraviny za moje penize… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.23 18:58

Mozna se domluvit s mamou nez to zaplatim abych si z uctu zaplatila pausal a pak si vzala penize na ruku na najem, litacku…a mela na tyden jenom kapesne? Aby zbytek bylo na dluhy? I to me napadlo…jinak jsem se nenapila. Dost me to lakalo. Ale ne…
Mozna tohle mam a trest, ze jsem si nikdy nevazila penez? Vzdyt clovek k zivotu toho mnoho nepotrebuje

• Citovat
  • Upravit
13865
6.11.23 19:00

Proč jsi smazala nick?

Hele a nemáš možnost toho úklidu o víkendech pravidelně? Ze bys měla každou sobotu ještě uklid za litr, takže za měsíc +4-5 tisíc… a nemusela bys omezovat školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.23 19:01

V noci spatne spim, to ze nemam moc chut k jidlu je spis plis stejne jsem tlusta tak 15 kilo navic…moc me to trapi jak jsem ublizila rodicum. Doma to nebylo dobre, jak se hadali, ale ted to bude tezke aby mi uverili…boli to.
Bylo by mi lepe fakt u sebe mit jen drobne na rohlik a na limonadu. Kdybych tech 10 let setrila…ja nenasetrila ani korunu…vubec nic

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.23 19:03

To bylo jednorazove u znamych.
Chteli tam pomoct.
No..citila jsem se fakt trapne proto jsem odesla.
Mozna bude lepsi u sebe nenosit ty prachy..ty nakupy me dostaly az sem. A najednou z toho nemuzu spat..ze mam dluhy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.23 19:05

Mate zkusenosti s tim doplnovanim? Musite tam hodne mluvit s lidmi? Nebo radeji si mam najit nejaky uklid k soucasne praci. V soucasne praci jsem spokojena. Hlavne jsem tu zvykla.

• Citovat
  • Upravit
6642
6.11.23 19:05
@Anonymní píše:
Mozna se domluvit s mamou nez to zaplatim abych si z uctu zaplatila pausal a pak si vzala penize na ruku na najem, litacku…a mela na tyden jenom kapesne? Aby zbytek bylo na dluhy? I to me napadlo…jinak jsem se nenapila. Dost me to lakalo. Ale ne…
Mozna tohle mam a trest, ze jsem si nikdy nevazila penez? Vzdyt clovek k zivotu toho mnoho nepotrebuje

Ne, buď dospělá, nehledej berličky. Udělej si rozpočet, hoď si to do obálky na týden a jednej konečně sama za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13865
6.11.23 19:09
@Anonymní píše:

Je dobře, ze se drzis, nepijes, nenakupujes!🙂
Jestli s tím bude mama souhlasit, bez do toho. Aspoň na par měsíců, ale podilej se na tom rozpočtu, nenech ji rozhodovat, řešte to společně. A opravdu to pores i na terapii, třeba tě někam nasměruje i terapeut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.23 19:11

Nebo fakt bude lepsi ty obalky?
No kdybych sla jeste nekam makat a konecne nemela penize na prejidani tak verim, ze tech 15 kilo shodim :D

• Citovat
  • Upravit
6642
6.11.23 21:11
@Anonymní píše:
No kdybych sla jeste nekam makat a konecne nemela penize na prejidani tak verim, ze tech 15 kilo shodim :D

To ale taky nejde tak, že nebudeš nic jíst. Zkus na fb načíst něco o kalorickych tabulkách a vyzkoušej tu aplikaci. Když budeš dodržovat kalorie, rozhodně usetris. Protože se tam špatně vlezou sladkosti, polotovary typu pizza apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7330
6.11.23 21:15
@Temnástranasíly píše:
To ale taky nejde tak, že nebudeš nic jíst. Zkus na fb načíst něco o kalorickych tabulkách a vyzkoušej tu aplikaci. Když budeš dodržovat kalorie, rozhodně usetris. Protože se tam špatně vlezou sladkosti, polotovary typu pizza apod.

jn… a lepší jak sojový guláš tak bych ho udělala z půlkila vepřového a měla na tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.11.23 21:28

@Temnástranasíly ma zavislost na nakupování a utrácení. Musí mít nějaký plán, jak to udělat. Návrh jsem jí už psala. Polid je pro ni lepší si nechat měsíční kapesné a zbytek dát peníze té mámě i to je možná cesta pro začátek. Ale tohle by měla řešit s odborníkem, ne na emiminu.

Příspěvek upraven 06.11.23 v 21:29

• Citovat
  • Upravit
13865
6.11.23 21:29

@KKK85 vzdyt neji maso🤭 a zrovna ten sojovy granulat nebo jak se to jmenuje je docela levná věc, jestli se nepletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7330
6.11.23 21:32
@Lily-of-the-valley píše:
@KKK85 vzdyt neji maso🤭 a zrovna ten sojovy granulat nebo jak se to jmenuje je docela levná věc, jestli se nepletu.

Já to právě nikde nečetla že vysloveně nejí maso… vždy jen příspěvek že maso nebude jíst aby ušetřila ale možná jsem to špatně pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.11.23 21:33

@Temnástranasíly ma zavislost na nakupování a utrácení. Musí mít nějaký plán, jak to udělat. Návrh jsem jí už psala. Polid je pro ni lepší si nechat měsíční kapesné a zbytek dát peníze té mámě i to je možná cesta pro začátek. Ale tohle by měla řešit s odborníkem, ne na emiminu

@Anonymní píše:
No kdybych sla jeste nekam makat a konecne nemela penize na prejidani tak verim, ze tech 15 kilo shodim :D

Jenže řešení není že se upracuješ a budeš o hladu. Řešila bych to v prvé řadě s odborníkem, kolik toho jsi schopna zvládnout ( přetažení, atd…) oni znají Tvůj stav nejlépe.
Mně tedy nechuť k jídlu a nespavost evokuje deprese a úzkost. :nevim:
A taky můžu být úplně mimo. Proto bych řešila svůj stav s někým, kdo mě odborně zná. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel