Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Vyplata za dva tydny…tak musim dat neco lichve, rodicum..mobil, mhd na jidlo 6000
@kocourGarfield píše:
@Barbucha3 jako že rodičům dala 20 000?
Jo, přišlo mi to jako taková berlička, aby to nevypadalo, že vše udělala ona kvůli svým blbostem. Ale kdoví a třeba ji fakt táta okradl. A teď mu bude splácet jen těch 10, když 20 ji dluží.
@Pivoňka91 píše:četla jsi co jsem ti psala???
Znate nekoho kdo dopadl kvuli utraceni hur nez ja
@Barbucha3 píše:
Ja myslím, že s těmi 20ti na začátku kecala. To je řekla bych už celkem jedno, vzhledem k okolnostem. Netřeba se na tom točit.
Holka je očividně psychicky nemocná, do toho bere prášky a chlastá. To je prostě průser. Tohle rozhodně není konec, bude brzy zase zpátky. Pokud nebude řešit intenzivně terapie, nepřestane pít. Za chvíli si napůjčí znovu. Navíc ty psycho fáze během diskuze jsou až strašidelné. Takoví lidé končí po mostem na drogách. Chytne se kde čeho, dětství asi taky žádná hitparáda, do toho psychicky nemocná, závislosti. Achjo.
u nás ve městě a asi všude žije několik psychicky nemocných lidí, kteří sice bydlí samostatně, ale jsou soudem zbaveni svéprávnosti ve finančních věcech, jejich finance spravují opatrovníci, kteří pracují na sociálce na městském úřadě - takový druh pomoci by potřebovala zakladatelka, ne všichni lidé zvládnou žít samostatně ve všech ohledech,
nevím teda, jak se ti lidé k té sociální pomoci dostanou - zda jde o to někde požádat, nebo museli udělat nějaký průšvih, nevím
zakladatelka skončí hodně špatně, už jenom tady z toho psaní je poznat, že je chvíli v depresi a chvíli v nějaké manické fázi - nemá na to žít samostatně, být pánem svých financí, svoboda a demokracie není pro každého - bohužel
@Pivoňka91 píše:
Cetla
tak vidíš že fakt se dá dopadnou mnohem hůře než dlužit 58tis…
@Pivoňka91 píše:
Vyplata za dva tydny…tak musim dat neco lichve,
rodicum..mobil, mhd na jidlo píše: Více
Moc to tu nečtu, ale co znamená „neco lichve“?
Kolik se tam musí dát?
Napiš konkrétní čísla v listopadu, v prosinci, v lednu, v únoru, v březnu, v dubnu, v květnu, v červnu
Zkus napsat svůj konkrétní finanční plán alespoň na půlroku. Kolik v každém měsíci na dluhy a kolik rodičům.
První půjčka: 2× 5821 (listopad, prosinec). Tím se jí zbavíš.
🥳 🥳
Druhá půjčka: Psalas, že se musí dát minimum, nebo celé. Kolik je minimum a kolik celé
(celé = 9900)?
Kolik můžeš teď pravidelně dávat z výplaty? 10 tisíc?
V listopadu:
10 000 ➖ 5 821 = zbyde 4 179
4 179 ➖ minimum druhého dluhu ➖ něco odložit na celkový druhý dluh ➖ něco rodičům
To samé v prosinci.
Od ledna už budeš mít jen jeden dluh
a dluh rodičům.
Chápu, že to máš těžké.
Plán ti pomůže.
@Pivoňka91 píše:
Vyplata za dva tydny…tak musim dat neco lichve, rodicum..mobil, mhd na jidlo píše: Více
Ty by sis ale měla spočítat do koruny kolik ti kam půjde… tohle něco lichvě, něco rodičům to úplně nehraje.
Je víkend, máš čas. Sedni si k tomu a začni sepisovat. Kolik dostaneš výplatu, kolik mas zaplatit na ty dva zbývající úvěry atd… když jsem bojovala s prachama, tak jsem si tohle psala každej měsíc. Jak blbec jsem chodila s bločkem, kam jsem si zapisovala i sebemenší nákup abych věděla za co jsem utratila. Tím jsem mela přehled kolik utratím a za co a pak jsem měla regulérně velkej finanční plán kam jsem psala po měsíci všechny svoje příjmy a výdaje kolik předpokládám a kolik nakonec byly reálně. A to podotýkám že jsem nebyla ve svrabu, ale nebyla jsem schopná ze svojí poměrně luxusní výplaty nic moc ušetřit.
Když se chytíš za nos, tak to sice nebude na žádný velký vyskakování, ale určitě nebudeš muset jíst věci z popelnice jako tví kamarádi z mokrý čtvrti… takže je sice hezký, že si tu sypeš popel na hlavu, ale kromě toho že ti půjčili vaši a uhasilas tím ten hrozící požár z tvojí strany nevidím nic kromě velkohubých prohlášení jak lichva nikdy, klikačky jsou zlo a už nikdy si nepůjčím. Jenže pokud si nedáš svoje peníze dokupy tak se z toho nevyhrabeš…
Mimo rodinu je to u lichvy,,:5822+5821+9900 zde uroky nerostou a myslite ze se mi vyplati zkouset arbitrs vrati vubec ty uroky
Jo já jsem promrda*a dva mega v casinu
nějakých 50 litrů…jsou horší věci ne