Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Na nocni doplnovani chteji od psychiatra papir, ze muzu delat nocni (pry je tam mene lidi) a ze jen 8 h a aby me neposlali za kasu..ja bych to unkasy nedala. Nekdo na me promluvi a uz se citim neprijemne. Ve skole, praci jsem stale v napeti ikdyz ty lidi znam
@Neprozradim027 píše:
Tech 5821 bylo na dve splatky ale 9900 ne. Psala jsem ji a splatkovy kalendar nenabizi. Muzete dat jen kolem 2000 na posunuti o 14 dni a tot vse. A ja bych byla po splatnosti kde bych sehnala ted 9900??
Tento mesic bych musela dat 5000 najem, 1250 poplatky, 6000 rodine, 5821 creditportal a 9900+2000 sos credit
takže jsi měla zaplatit 9900 a 2700 tento měsíc, plus nájem, mhd, mobil.. rodičům bys nedala a co by dělali? Dala bys jim další měsíc… Takže celkem 18850Kč bylo nutné tento měsíc? Proč tu máš tři splátky najednou?? Psala jsi 9900 a 5821 na půl…???
@MamkaDouDou píše:říct si mohla ale jak by neměla tak by nedala a co? nic… tak by se sní třeba nebavili do prosince.. marné… rozhodně bych si neklikla o další půjčku, co ji to ted pomohlo???
Já jí to i věřím. Vzhledem k tomu, že její otec nemluvil s její matkou, je prostě možné že máma chtěla dát, táta ne a vydeptal ji než povolila a řekla si o splátku hned.
@Neprozradim027 meleš furt dokola své, měla bys co nejdřív za psychiatrem a začít medikovat, protože jedeš v kruhu…
nemá cenu se už obviňovat, ale musíš vystoupit z těch klikaček! to ti tu říkáme pořád! Požádej rodiče, že jim to začneš splácet až od ledna a umoř ty klikačky, jinak ti sežerou všechny prachy a i prachy z případné brigády, protože když si půjčíš 20 a vrátíš 40 a přitom máš plat jen kolem 25, tak to prostě nikdy nevyjde, chápeš to???
proto jsem ti radila ten Provident na rok s měsíční splátkou, proč jsi to nevzala, když jsi tu psala, že měla domů dojít OZ?? i kdyby ti dali jen 10, tak jsi z toho mohla cvaknout jednu klikačku a ušetřit třeba deset tisíc, to furt nechápeš? co ti OZ řekla?? nebo nám tady celou dobu úspěšně lžeš??
Chápeš, že když na brigošce vyděláš třeba 10, které projedeš měsíčně na úrocích, tak je to jakobys žádnou brigádu neměla? základ je prostě vyjet z těch klikaček! i za cenu pokorné žádosti matky, aby dva měsíce počkali…
Navíc v žádné poradně nebyla a i ten dotaz na arbitra pokládá nonstop dokola, protože je líná nechat to sepsat. Moc energie - zkusila by vyřešit nějaký problém. A to mám pro psychické záseky velké pochopení, ale tohle nic nestojí. ![]()
Příspěvek upraven 08.11.23 v 17:18
Ja bych nebyla tak prisna. Aspon ma zakladatelka mene veritelu. A uvedomuje si, ze musi zit skromeji a najit si nejaky privydelek. Nevim, jestli by pomohlo sdilet vice tuhle finamcni situaci s rodici, aby vedeli ze opravdu splaci a neutraci, treba by ji dovolili zacit splacet pozdeji.
@Neprozradim027 nemyslim si, ze ti pomuze jak tady na tebe vsichni krici, ale mohla bys napsat seznam toho, co dluzis komu a kdy musis platit jake splatky? Nemyslim tim pevne platby jako najem, ale jen dluhy. ![]()
Dluhy 3250 20. v mesici splatka…39000 zaplatim ale skoro 9 asi se mi pak vrati ale az po doplaceni komplet
Arbitra tam se oodava zadost a chteji vsechny ty smlouvy a spocitat kolik sjsem si pujcila a kolik vratila celkem
@Neprozradim027 píše:
Dluhy 3250 20. v mesici splatka…39000 zaplatim ale skoro 9 asi se mi pak vrati ale az po doplaceni komplet
takže už máš jen tento jeden dluh? splátka 3250Kč??
@Neprozradim027 píše:
Takze mas jen jednu pujcku u instituce (12×3250=39000) a jednu pujcku u rodicu(48000)? Jestli je to tak, tak to je super! ![]()
@Neprozradim027 píše:
Na nocni doplnovani chteji od psychiatra papir, ze muzu delat nocni (pry je tam mene lidi) a ze jen 8 h a aby me neposlali za kasu..ja bych to unkasy nedala. Nekdo na me promluvi a uz se citim neprijemne. Ve skole, praci jsem stale v napeti ikdyz ty lidi znam
Předpokládám, že psychiatr Ti to nechválí a ani se mu nevidím.
@kocourGarfield tenhle koment pomaha jak??
@Neprozradim027 zakladatelko, neslo by najit treba pravidelny uklid na sobotu NEBO nedeli na par hodin? Podle me potrabujes pravidelny rezim. A jeden den v tydnu odpocinek. Obzvlast pokud po vecerech studujes. Osobne bych to s nocnimi a 12tkama moc nedrazdila.
@Salwbca třeba tak, že jsem ji tu už včera, před týdnem, opakovaně několikrát psala ať se na noční vybalování zboží vykašle. Že v jejím psychickém stavu není dobrý nápad místo spánku běžet vybalovat, protože má mít pravidelný spánek. I jsem jí psala, že to zřejmě budou na té brigádě chtít mít potvrzené. Zakladatelka se totiž ptala zda by musela na dením vybalování komunikovat s lidmi v obchodě, např. se zákazníky, jelikož má krom jiné i sociální fobii.
No splatka 3250 to je creditportal nikde jinde pujcka neni. Plus ta rodina..asi radeji ten uklid pres den o vikendu
Mezi lidmi jsem moc nervozni. No nemluvil s ni…ted uz pry trochu jo.
20000 by nebylo kdybych jim rekla pravdu, ze nemam nic…jenze bych jim to musela vysvetlovat proc jsem si nikdy neusetrila nic ani 500 mesicne. Tolik penez bych ani nepropila. Tak jsem lhala, ze je mam. Kdyby vedeli ze ne, tak bych se holt na to neslozila nebo bych jim ty penize dala postupne.