Dluhy a blbost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MamkaDouDou
9.11.23 15:43

To je totiž jedno jestli piješ nebo nakupuješ, závislost je o tom co ti vyvolá odezvu v mozku.

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
10.11.23 05:51

Musim udelat ruzna opatreni. Hlavne se psychologovi priznat.
Skoda, ze nejdou nejak nastavit limity tydne kolik vybrat a aby se to nedalo menit ten limit kazdy den.
Nebo mi nejaky dalsi ucet a posilat si penize na svuj? A sporici ucet nejlepe taky nejaky kde muzu vybrat az za nejakou dobu jakou si nastavim treba za mesic, za vice mesicu? Znam jen terminovany vklad, ale tam musite dat vetsi sumu.
Nenapasa vas neco?
Normalni ucet mam u Airbank. A tam je sporici, ale to si muzete prevest kdykoliv.
Vymyslim ruzna opatreni

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
10.11.23 05:54

Nevim jestli by mi pomohl druhy ucet, ja nevim jak to udelat s temi opatrenimi

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
10.11.23 05:55

Nakupy jsou strasne silna droga a asi nejnebezpecnejsi zavislost. Nejhorsi zavislosti jsou nakupy, hrani, potom az drogy a chlast.

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
10.11.23 05:56

To je jako dat penize alkoholikovi a budete se bat, ze to propije.

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
10.11.23 05:56

Kdyz nebudou klikacky (ja je pozadala o bl

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
10.11.23 05:58

O blokaci uctu anrodina nepujci ani korunu a uz ani ti alkaci by mi nepujcili tak bych nemela kde brat penize a musela vyzit s tim co je.
Neco me musi donutit zit s tim, ze je jen tolik a tolik

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
10.11.23 05:59

Fuj uz o pujcce nechci slyset, pujcka=exekuce, bydleni pod mostem
Za chvili bych nemela ani na najem a skoncila na ulici

• Citovat
  • Upravit
10185
10.11.23 06:00
@Neprozradim027 píše:
Musim udelat ruzna opatreni. Hlavne se psychologovi priznat.
Skoda, ze nejdou nejak nastavit limity tydne kolik vybrat a aby se to nedalo menit ten limit kazdy den.
Nebo mi nejaky dalsi ucet a posilat si penize na svuj? A sporici ucet nejlepe taky nejaky kde muzu vybrat az za nejakou dobu jakou si nastavim treba za mesic, za vice mesicu? Znam jen terminovany vklad, ale tam musite dat vetsi sumu.
Nenapasa vas neco?
Normalni ucet mam u Airbank. A tam je sporici, ale to si muzete prevest kdykoliv.
Vymyslim ruzna opatreni

Já bych to na tvém místě udělala tak, že bych vůbec neplatila kartou. Na účtu mít nastavené trvalé příkazy na všechny pravidelné platby a vždycky v pondělí si vybrat částku, kterou budeš mít na celý týden. A s tím v tom týdnu hospodařit. Udělej si postupně doma zásoby potravin, ze kterých můžeš uvařit, když bude nejhůř. Čočku, fazole, brambory, cibuli, olej, vajíčka, těstoviny, sáček kysaného zelí, cukr, do mrazáku nějaké rohlíky, máslo. Když nevyjdeš, můžeš si udělat čočku s volským okem, nebo zapečené těstoviny se zelím, nebo brambory se zelím, fazole s pečivem, čočkovou polívku s rohlíkem, míchaná vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.11.23 06:49
@Neprozradim027 píše:
Nevim jestli by mi pomohl druhy ucet, ja nevim jak to udelat s temi opatrenimi

Tohle jsem Ti psala už asi přes týdnem.
Prober to s někým kdo financím rozumí a projde ro s tebou. Nejdřív ale prober s tím psychologem co a jak.

Jinak samozřejmě se dá zřídit účet ke kterému nebudeš mít ani kartu ani povolené platby kartou ( to si nastavím v IB ).A samozřejmě si tam můžeš nastavitvit týdenní limity ( opět se to dělá v IB ).
No a na druhý účet, ke kterému máš kartu, si můžeš nastaveným trvalým příkazem ( který jde kdne opakovat 1× týdně, 2× týdně - dle potřeby) a bude Ti na ten účet chodit pouze určitý obnos.
Já bych si k tomu klidně ještě zavedla notýsek, kam bych si úplně všechny útraty psala × k tomu schovával všechny! účtenky, at máš opravdu přehled. A hlavně kontrolu a řád, pokud neumíš vůbec hospodařit. A splátky + poplatky bych posílala hned po výplatě. Aby to na tom účtu náleželo.
Ale co a jak si myslím by jsi měla řešit s odborníkem hlavně. a

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
10.11.23 07:15

Dobre tak pausal + tu splatku creditportal to mam v obdobi po vyplate a dala jsem trvaly prikaz a ano lepsi je fakt vsude platit jen hotove diky

• Citovat
  • Upravit
Neprozradim027
10.11.23 07:16

Stahla jsem si aplikaci do telefonu kde si mohu psat prijmy a vydaje a jsou tam kategorie za co jsou vydaje ale musim tam psat uplne vsechno

• Citovat
  • Upravit
10185
10.11.23 07:20
@Neprozradim027 píše:
Stahla jsem si aplikaci do telefonu kde si mohu psat prijmy a vydaje a jsou tam kategorie za co jsou vydaje ale musim tam psat uplne vsechno

Jojo, piš si fakt všechno, i balíček žvýkaček, rohlík… ono se to nezdá, ale i tyhle malé položky se pak nasčítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprozradim027
10.11.23 08:08

Dobre

• Citovat
  • Upravit
24792
10.11.23 10:24

Hlídat si každou kačku a nákup ANO
rozhodně to dělej

ALE tobě nejvíc peněz letí bokem za ty šílené úroky, takže priorita je zbavit se klikaček… řekni rodičům, jaký tam máš úrok a oni tím pádem jistě pochopí, že jim bys začla splácet třeba až v lednu… základ je říct Pravdu! a podívat se pravdě do očí, kde ti tečou peníze proudem.. a ne furt psát o kontejneru a mostu furt dokola po stoosmdesáté, litovat se NIC neřeší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel