Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Neprozradim027 to doplňování asi jak kde a co. Já to dělala a mne to nevadilo. ale musíš počítat že i nějaký zákazník bude něco hledat a zeptá se Tě. nejjednodušší by to bylo ve tvé práci, tam se zeptat na přesčas nebo směnu navíc. Ted si myslím že o úklidy bude dost zájem, nebo si sama dej inzerát. Ty se musíš naučit vycházet s tím co máš, raději šetřit a pak si koupit vysněnou věc. S dluhem budeš otrokem a jak nebude na splátku tak je to průser ![]()
Ano 3250 to je nutnost + rodina…no s rodinou se na splatce donluvit pujde s lichvari ne. Tak aspon ze mam uz jen jendoho lichvare. Strasne jsem se bala, ze nezaplatim vcas ten soscredit a projde nejaky vymahac…udajne muzou nekteri oblepit vsude v baraku moje jmeno a dluh atd…to jsem.jen slysela..takhle je jen ten kreditportal a 3250. Kdyby vysla brigada mela bych jeste z ceho sporit a navysit splatku hlavne u kreditportalu…
Plan je takovy splacet to a zit skromne
No kdyz nemam na nejakou vec tak si ji nekoupim. Aspon zjistuji jak malo toho potrebujeme..stejne je to zbytecne stradat tolik veci, ktere nekde vam doma lezi a pak to stejne vyhodite nebo rozdate…
Je to v hlave musim bojovat s tim, ze nemuzu mit vse hned. Neumim cekat a to je pruser. Ted mam ty dluhy…a desi em to ze je to na dlouho..ale je to dan za posledni roky zivota
Ikdyz nebyly pujcky stejne ztracela jak blazen a neusporila ani korunu za mesic
@Neprozradim027 a nemůžeš nějakou tu zbytečnou věc prodat? Že by jsi měla na splátku? V
@Neprozradim027 píše:
Ikdyby 38000 rodina+39000 a po splaceni pujcky 9000 mi veritel vrati tak to neni uz tak hrozne ne
dlužíš 77tis tedy.
Nájem 5000
Mhd mobil 1250
jídlo, utrata 6000
celkem 12250
Zbýva 11750Kč.
2000 bych šetřila bokem ať máš něco.
9750… ta půjčka + rodiče… reálně bys to mohla dát dříve jak za rok… cca 7-8 měsícu… nooo uvidíš. A kdybys měla k tomu brigádu třeba jen za 4tis měsíčně… tak máš na půjčky 13750Kč… za půl roku bys z toho všeho byla venku a měli i ušetřené 12tis…
JÁ BYCH TĚ CHTĚLA POCHVÁLIT.💐 🎉
Už jen jedna půjčka u instituce a jedna u rodičů. Super!
Jo, přeplatíš, ale hlavní podle mě je, že to zvládneš splácet i bez brigád. To je paráda!
![]()
Brigádu bych si našla, ale jen max. 1× týdně. Ať se ti nezhorší psychický stav. Taky musíš mít čas na přípravu do školy. Navíc se potřebuješ naučit trochu vařit a přijmout celoživotní rutinu každodenní přípravy jídla.
I psychologové říkají, že je důležité pravidelně spát, pravidelně jíst, pravidelně odpočívat u koníčků,…
####
Nechápu proč mluvíš o hladovění. Vždyť na jídlo budeš mít peněz dost. Nedávno bylo v Televizních novinách, že Češi průměrně utratí na osobu za jídlo 3,5 tisíce za měsíc. Jasně, není to na nákupy BIO vajec, BIO mléčných výrobků. Náhražek masa za 800 Kč/kg, nákupy ve zdravé výživě apod.
Je potřeba chodit do běžných řetězců. Při nakupování kouknout do letáku. Kupovat jablka🍎, 🍌, 🍊, 🍇,…
Na internetu je určitě spousta jednoduchých a levných vegetariánských videoreceptů.
Občas se dá koupit mražená pizza 🍕 (v akci), mražené ovocné knedlíky, mražené halušky,..
Koupit ve sklenici zeleninovou/rajčatovou omáčku, uvařit těstoviny a postrouhat sýrem. Usmažit si sýr. Vejce (klecová) na X způsobů 🍳.
Palačinky, lívance, bramboráky,… to jsou levná jídla, jen to dost dlouho trvá.
####
Jestli zrušit časem účet a vše platit hotově?
To nevím. Nedokážu odhadnout intenzitu tvé touhy po nakupování, braní si půjček,…
Toto bys měla probrat s psychologem a sociálním pracovníkem.
####
Shrnutí příjmů a výdajů:
Pravidelné měsíční příjmy celkem (ID + výplata):
24 000
Výdaje:
Nájem 5 000
MHD 550
Paušál 700
Splátka půjčky 3 250
Splátka rodičům 6000
Výdaje celkem: 15 500
Zbyde 8 500.
Na jídlo, drogerii,..
a něco málo cca 2 tisíce měsíčně odložit
(např. na rozpadlé boty, malý dárek pro rodiče k Vánocům, rozbitý fén, knihu do školy, zubní plombu, nebo jen na rezervu,…).
Cesta z dluhů bude relativně krátká. Max rok.
Zodpovědně s rozmyslem hospodařit a něco si i dopřát/užít se musí celý život. Ty to určitě s pomocí terapeuta zvládneš!
![]()
Sama bez průvodce asi ne. Toto bys měla přijmout.
Diky moc vsem. Ano ja to presne takto spocitala a bez brigady 8500. Budu hledat neco 1-2* tydne. Ale diky tomu, ze veritele jsou (vcetne rodiny) jen dva tak uz muzu klidne spat. To, ze si nikde nepujcim je samozrejmosti.
Vim, jak by to dopadlo a to bych psychicky nedala:kdyby byly dalsi pujcky zas bych nemohla splacet, rodina by uz nepomohla (coz chapu) pak by me nahanel nejaky vymahac, vsude by vylepil v baraku moje jmeno a jaky by to byl trapas u sousedu? Pak x telefonatu od vymahace.
To vse by se delo nez by me dali k exekuci.
Pak exekuce..nahaneli by me vsude, zablokovany ucet, jedla bych z popelnice a vazne nechci skoncit tak, ze bych mela zablokovany ucet a pak bych skoncila jako nejaka slapka u bezdaku za jidlo z kontejneru a za par drobnych, stoprocentne bych zacala pit takze i za vino
to neeeeeeeeeee
Pak bych nemela ani na najem a skoncila bych nekde pod mostem jako tezka alkoholicka a k tomu slapka to fakt uz by nebyla cesta zpet
@Neprozradim027 hele ted tak uvažuji ty jsi měla ty dvě půjčky poslední už nevím kde.. bylo to 9900 a 5000 a něco…, že??? Proč jsi vzala klikačku za 23000?? kde je těch 8tis??,
9900+ 5821 dvakrat
Protoze sos credit jsem myslela ze se domluvim na splatkach a oni chteli ihned 2000 jen za prodlouzeni
Kdybych zaplatila 2000 i tak.bych musela dat 9900+5821+(sos credit a creditportal)+6250 sluzby+ aspon 5000 rodina