Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Doporucuju precist si jeji tema, ktere zalozila „Rozhodčí doložka - zastavení exekuce“. Zlodej ted krici chytte zlodeje.
Ty jo porodit takove dve zkrachovale nuly, tak si to snad pujdu hodit.
@lauraka píše:
Doporucuju precist si jeji tema, ktere zalozila „Rozhodčí doložka - zastavení exekuce“. Zlodej ted krici chytte zlodeje.Ty jo porodit takove dve zkrachovale nuly, tak si to snad pujdu hodit.
Takže tohle je taky ona?
Hmotka vs Příspěvek na bydlení
Budu mít za 2 měsíce svatbu s cizincem. K poslednímu dni v červenci jsem dala výpověď v zahraničí. Nešlo o EU, takže samozřejmě nemám nárok na podporu. Potřebuju čas k vyřízení všeho lítání kolem.
V ČR jsem zaplatila i tak dost na všech daních a odvodech a hodlám taky něco získat zpátky. Mám od rodičů „nájemní smlouvu“ na byt. Takže jim pošlu každý měsíc částku na účet a dostanu to v hotovosti do ruky. Moje dilema je, jak to všechno provést. Budu bydlet do září sama, pak bude svatba, tak 2 měsíce superlegalizace, vízum a zvláštní matrika. Svatba se ale předpokládám v ČR zaregistruje zpětně.
Teď na dva měsíce budu mít doplatek na bydlení a hmotku, to je jasné, když bydlím sama a svobodná. Ale co potom? Jak je to s příspěvkem na bydlení?
V zákoně je napsané, že se jedná o trvalý pobyt, jenže manžel budoucí si požádá o přechodný pobyt rodinného příslušníka EU. Samozřejmě nepřizná zahraniční příjmy, ale jde mi o to, jestli jestli patří do okruhu společně posuzovaných osob pro příspěvek na bydlení? Výkladu daného zákona nerozumím
Po třech měsících pobytu se samozřejmě celá situace mění. To už pak není problém. Ale nechci si v rámci těch jednoho až 2 měsíců do příjezdu do ČR a následně několikaměsíčního čekání na udělení přechodného pobytu nechat utéct peníze ![]()
Ty jo jestli je to ta osoba které se dělá zle z bratra který okrádá stát, tak nevím co si pak myslet už o ní ![]()
@Lekninka91 Mrnki na tuhle diskusi https://www.google.com/url?… ona tady hází špínu na bratra, dělá se jí blbě z jeho podvodů ale to co dělá ona je asi ok. ![]()
@Anonymní píše:
to je ten nejmensi problem. co je jeden telefon proti nekolika milionum, ktere dluzi?
Popravdě bych se docela obával jestli to není trestný čin. protože exekutor je úřední osoba.
@Jar Jar píše:
Pomáhej mu, jen když bude chtít pomoct. Největší průšvih je, když se někdo snaží pomáhat lidem, kteří o to nestojí. To pak v nejlepším případě schytá různé ošklivé přezdívky…
třeba mstivá kráva:-), ale v poho tahle nechce pomáhat, tahle chce škodit. ![]()
@jakanas píše:
třeba mstivá kráva:-), ale v poho tahle nechce pomáhat, tahle chce škodit.
Nebo třeba dobroser
Lidová tvořivost je nepřeberná ![]()
Tak pokud je zakladatelka @lenkara, tak to už bych se nedivila ničemu. Radí v diskuzích jak se vyhnout exekutorům a neplatit dluhy, protože přeci nebude někomu sypat peníze do kapsy, byť je sama z těch kapes vysává. Stejně tak se chlubí tím, jak sosá stát na dávkách
![]()
@Adull No prave a takova lu. a se pak bude ohanet udavanim bratra, fakt neskutecny tohle.