Dnes je mi 40

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3199
14.1.22 10:06

Já ve 40 měla dvouleté dítě, takže jsem si připadala mladá. Akorát jsem si říkala, že ten život šíleně letí. No loňská 45 už byla horší. Říkala jsem si, sakra to není možný, jak těch 5 let uteklo a to samé a bude mi 50! Což není rozhodně 40. Prostě mladí v prd…Děti jsem měla pozdě, takže musím fungovat. A ve 43 se bohužel ozvala autoimunitní choroba. Takže tělo už není co bývalo. Ale furt si říkám, může být hůř. Takže jsem vděčná, tak jak to je. Věk nezastavime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
14.1.22 10:18

Dobré dopoledne čerstvá čtyřicítko :)

Když se tak fajnově ptáš, proč nenapsat i svůj pohled (byť chlapa), že…

Pojal jsem 40ku jako předěl, kdy se s největší pravděpodobností (čistě ze statistického pohledu se tak stalo již o rok dříve, že…) překlápím do druhé poloviny života, která však bude mnohem náročnější než dosavadní polovina.

Z tvých vyjmenovaných 4 možností u mě platí rozhodně „VYROVNÁNÍ“. Uvědomění si co člověk je, co člověk potřebuje, jak toho dosáhnout, čemu se vyhnout. Největší prozření asi především vůči penězům - dříve bráno strašně vážně, žádné zbytečnosti, racionalita v peněžní spotřebě vytékala z každého póru - dnes asi prostě tolik neřeším, opravdu jsem strikně přešel do stavu „peníze budou, my nebudeme“. To za prvé. Za druhé přišlo velké uvědomění, že opravdu asi SAKRA ŽIJEME POUZE JEDNOU - ve smyslu TEĎ A TADY.

Je samozřejmě nesmysl, že by tyhle myšlenky přišly prostě ve 40 samy, ale ten věk, ta symbolika mě přesvědčila se postavit malinko jinak k uvažování nad sebou a okolím.

A upřímně s nějakým odstupem od toho dne 40. narozenin - považuji tu změnu za dobrou. Dala mi sílu a nějaký drobný impulz a jsem rád, že jsem teď a tady, s lidmi, kteří jsou kolem mě. Ale zároveň jsem připraven na to, že přijdou nejspíše už jen horší věci, že to lepší mám opravdu rozhodně již za sebou…

Hezký den, a nepřežeň to s pitím, ať celý víkend nelituješ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 11:33
@terien píše:
Děti nemají ruce?

Děti jsou postižené.

• Citovat
  • Upravit
20830
14.1.22 11:56

@Lama Lama Dobrý den,

určitě může, pokud nám napíše sz :-) my paní @FlorenceF Jenkins něco rádi pošleme :)

Krásný den

Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
14.1.22 11:58
@Dorotka101 píše:
Krasne narozeniny :kytka:
Mně je za pár dní 42. Taky si někdy povzdechnu, ale cítím se celkem dobře. Děti jsem měla brzy, nyní jsou samostatné, dvě ze tří už žijí svým životem. Můžu si dělat co chci, spát jak dlouho chci, nespěchat domů, neřešit hlídání….najednou po tolika letech piplání ta svoboda.
Užívej! Je to ještě v pohodě věk!

Závidím. Tohohle se dočkám až v šedesáti. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
14.1.22 12:09

Všechno nejlepší :kytka:
já měla čtyřicítku předevčírem :mrgreen:
cítím se pořád stejně, žádný předěl se nekonal. Zdravotní stav stále neměnný, žádné nové neduhy mě v poslední době trápit nezačaly. Naopak bych řekla, že fyzicky jsem na tom lépe než ve 30. Už 6 let běhám a sportuji. Skoro bych řekla, že čím dál tím víc. Což možná nějak podprahově způsobila ta blížící se čtyřicítka.
Na vzhledu ale už přibývající věk začínám vidět. Už si nepřijdu v obličeji tak svěží, vrásky se objevují, kůže na stehnech a zadku povolenější…
Ale celkově bych řekla, že jsem spokojená. Mám rodinu, dvě děti, kamarádi se nějak vytřídili během těch let a řekla bych, že teď mám ve svém okolí už jen lidi, co za to stojí a budou tu už pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
14.1.22 12:18

@Valejka páni, to je krása :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.1.22 12:56

Já taky letos.
Jsme v práci 3 v rozmezí 1 měsíce co slaví 40.
A to je důvod udělat pařbu.
Nic zásadního, zlom nebo něco podobného nečekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
14.1.22 13:38

@FlorenceF Jenkins Já jsem 40 jako nějaký mezník nevnímala, mladsi dceři v té době byly 2roky a to člověka omladi, hlavně nezbyde čas na nějaké úvahy 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
14.1.22 13:55

@MartinaIrena jako jo, je to fajn…ale jsem asi blazen, klidně bych si střihla ještě jedno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
14.1.22 16:57

Jeden uživatel jednou psal, že po 40tce ženám smrdí více prdy. :oops: :roll: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
14.1.22 17:15
@Klopotkova píše:
Jeden uživatel jednou psal, že po 40tce ženám smrdí více prdy. :oops: :roll: :poblion:
:lol: :jazyk: :lol: :mrgreen: jojo v 15 jsem prdla duhu
  • Citovat
  • Upravit
2721
14.1.22 21:26

Holky, krásný věk. Užijte si ho ve zdraví, lásce a spokojenosti 🥂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
14.1.22 22:19

Gratuluju všem oslavenkyním a jubilantkám :mavam: :kytka: :kytka: :kytka:

Mně se to číslo zdálo strašný, myslela jsem, že mě čeká degenerace, nemoci a smrt.
A vono ne.
Zatím můžu hodnotit pouze 6 let éry „po 40“, ale zdraví slouží, fyzička i psychická kondice lepší než před 10 lety (ale to nepřišlo samo, na tom se cíleně pracovalo), čas na sebe, financí dostatek, a hlavně, spousta věcí a lidí jsou mi u zadku. Krasavice jsem nebyla nikdy, takže pohled do zrcadla mě deprimovat nezačal, no uvidím, co se stane, až začnu šedivět.
Vážím si každého dne, kdy se mně nebo mým blízkým nestane nic zlého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
15.1.22 11:35

Ahoj všichni, omlouvam se, ze jsem nereagovala, kazdy prispevek by si to zasloužil.

Ale fakt s chutí pročítam Vaše příbehy a moc diky za ně :hug:

Všem ostatnim oslavenkyním a jubilantkam take gratuluju :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: a připíjím, ať žijem i v té druhé půlce :dance: :dance: :dance:

Ještě jednou díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky