Dnešní demonstrace v Praze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
IMI
2766
21.9.10 17:37

Petra - jo no ale to je presne o tom to nejak „roztridit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.10 17:55
anonym00004 píše:
Raději anonymně, než mne zase rozcupujete:
http://tn.nova.cz/…opastne.html

Tak to určitě není, v jednotlivých odvětvích jsou oět uvedeny zase průměrné platy. Myslím, že takové tabulky slouží jen k tomu, vyvolat v ostatních občanech závist a zlobu. Mimochodem, pracuji jako učitelka, praxi mám jen tři roky, ale můj plat se pohybuje okolo 14 500 čistého za celý úvazek. Navíc do práce dojíždím 20 km, tak minimálně 1200 utratím za cestu. Nevím kde ty částky v těch tabulkách berou.

• Citovat
  • Upravit
17521
21.9.10 17:57
Anonymní píše:
anonym00004 píše:
Tak to určitě není, v jednotlivých odvětvích jsou oět uvedeny zase průměrné platy. Myslím, že takové tabulky slouží jen k tomu, vyvolat v ostatních občanech závist a zlobu. Mimochodem, pracuji jako učitelka, praxi mám jen tři roky, ale můj plat se pohybuje okolo 14 500 čistého za celý úvazek. Navíc do práce dojíždím 20 km, tak minimálně 1200 utratím za cestu. Nevím kde ty částky v těch tabulkách berou.

To není jasné ani mě a to jsem z Prahy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
21.9.10 18:16

Pracuji taky jako státní zaměst.konkrétně zdravotní sestra.Na jednu stranu máš pravdu ale na tu druhou..vždyt kdo ty dluhy státu udělal??my normální lidi to nebyly,tak proč bychom ted měli nplatit za něco za co nemužeme,např.ve zdravotnictví je je spousta rezerv a věcí kde by se dalo ušetřit a nejsou to zrovna naše platy. Je to hodně smutný kam až to zašlo,a pokud dojde ke snížení platu dost výrazně ubude personálu kterého je už i tak nedostatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.10 19:04

Já pracuji bohužel v soukromé nemocnici a to jen proto, že se pánové z vlády před pár lety zbavili okresních nemocnic a nechali si převážně fakultky. Ale jsem pro stávku. Pracuji 7 let, musím se ve svém volnu a za své peníze vzdělávát, za svoji praxi jsem musela postupně pracovat na 8 odděleních, prý abych si zvýšila odbornost, ale plat mám 14000. Upozorňuji že se všemi výhodami, jako je příplatek za práci v noci, o víkendech, přesčasy, infekčnost, ..... . Když se přidávalo státním zaměstnancům, zvýšení platů se nás netýkalo, ale pokud se budou platy snižovat, bylo nám řečeno, že půjdeme na stejnou úroveň. Takže stávku podporuji.

• Citovat
  • Upravit
125
21.9.10 19:22

Holky ja s toho snizovani platu mam taky bobky mam pritele ktery je zachranarem a ja jeste minimalne rok na rodicovske:-( budu mit trosinku slozitejsi vstup do reality po rodicovske a bojim se nevim kde zacit a nevim kam zsjit pro nejakou radu:-) muj chlap je setril a jestli mu vezmou tech 3500 tak nevim pro nas to jsou penize ktere on proji jinak vse jde na poplatky hypoteky, pojistky, cesta do prace apod…:-( jak myslite holky ze to dopadne? tak rada bych slysela ze dobre ale pri me smule urcite spatne:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
22.9.10 10:12

holky,myslím si, že stávka asi nepomůže, ale přesto - dobře je, že byla. jela bych tam též, ale s takovým těho břichem jsem radši seděla doma…
Souhlasím s tím, že my obyčejní lidé jsme za takový deficit nemohli, ale odnášíme to. Všude ve firmě máte to, že když provedete nějakou škodu, strhávají Vám to z platu.
Vláda se napáchala už dost škod (omluva často nikde) a pořád ti dotiční se tam drží zuby nehty. a co…

prostě, ráda bych nějak pomohla ke zlepšení situace ve státě, dobře, ale tak opravdu všem vzít a ne jen někomu a s těma důchdocema měla některá z vás též pravdu (p.s. například moje babi měla ještě minulý rok vyšší důchod, než já plat).
prostě je to začarovaný kruh a jak z něho ven…

Příspěvek upraven 24.09.10 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
22.9.10 10:17
Anonymní píše:
anonym00004 píše:
Tak to určitě není, v jednotlivých odvětvích jsou oět uvedeny zase průměrné platy. Myslím, že takové tabulky slouží jen k tomu, vyvolat v ostatních občanech závist a zlobu. Mimochodem, pracuji jako učitelka, praxi mám jen tři roky, ale můj plat se pohybuje okolo 14 500 čistého za celý úvazek. Navíc do práce dojíždím 20 km, tak minimálně 1200 utratím za cestu. Nevím kde ty částky v těch tabulkách berou.

Tak ono i prislusnici bezpecn. sboru :-D to tam zvedaj ty castky velikani a sefove :-D to me rozesmalo. Mne jiz tretim rokem chodi 18 tisic cistyho a v tom jsem mela i osobni. Vsichni ti, co jsou na ulici takovy podobny plat maji. Ach joooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.10 18:03
Na jednu stranu máš pravdu ale na tu druhou..vždyt kdo ty dluhy státu udělal??my normální lidi to nebyly,tak proč bychom ted měli nplatit za něco za co nemužeme,např.ve zdravotnictví je je spousta rezerv a věcí kde by se dalo ušetřit a nejsou to zrovna naše platy. Je to hodně smutný kam až to zašlo,a pokud dojde ke snížení platu dost výrazně ubude personálu kterého je už i tak nedostatek.

Určitě ten dluh neudělali slušní lidé, tak by za to platit neměli.
Ale to že plno lidí žije z dávek, jsou na pracáku a přitom dělají načerno, neplatí daně apod. je bohužel taky realita! Ono když se to posčítá, tak se možná za „tyhle chudáčky“ promrhalo dos peněz, které by právě mohly dostat zdravotní sestry, maminky na mateřské apod..
Někdo platí daně, doplácí si roky nemocenské dávky, nemarodí 7 let a pak když si přečtu, že příští rok nedostanu slibovanou mateřskou, to jsem fakt na ty flákače strašně ale strašně nas… :twisted: Uplně souhlasím s tím, že budou lidi na pracáku jen měsíc a pak mají smůlu, když nevezmou práci, kterou jim nabídli.
Znám plno ženských z diskuzí, co jsou už přes rok na pracáku, nechtěli jít ani na rekvalifikaci, aby si nekazili léto, nakupovat jezdí do západního Německa a byli na dovolené u moře..Takže tyhle si za to fakt můžou samy. Bohužel to zase ale odnesou ti, kteří za to vůbec nemůžou!

• Citovat
  • Upravit
Zuzka.kk
15.10.11 22:27

demonstrace

Byla jsem tam dnes s manželelem a je to dobře..jsem ráda že se konečně něco hýbe..jenom jsem čekala více účastníků.

• Citovat
  • Upravit
Zuzka.kk
15.10.11 22:29

demonstrace

Byla jsem tam dnes s manželelem a je to dobře..jsem ráda že se konečně něco hýbe..jenom jsem čekala více účastníků.
Jitka Hr. píše:
ahoj holky, co říkáte na dnešní demostraci? Dívaly jste se také? jaké na to máte názory?
Jitka
  • Citovat
  • Upravit
kakett
15.3.12 23:34

demonstrace

Demonstrace byla pro nás pro všechny :roll: pokud vím tak chtějí odstoupení vlády a prezidenta.To co se tu děje je do nebe volající :roll: všichni kradou a ti ostatní at to zaplatí.

• Citovat
  • Upravit
132
16.3.12 00:13

ach jo

Pravděpodobně to moc nepomůže ale možná, že to otevře oči pár občanům, kteří se starají pouze sami o sebe a nehodlají se hnout z místa dokud je nepohodlnost nedonutí. Asi by bylo efektivnější prostě nejít k volbám. Myslím si, že by to byl způsob jak ukázat politikům kdo tady vlastně drží žezlo v ruce, že si nemohou stále dělat co chtějí a že za to, že jsou v top politice vděčí pouze národu který je zvolil. Když poslouchám sousedku od vedle, jak si ťuká na čelo, že mladí prý neví co s časem a nechtějí pracovat a prodo raději demostrují, tak je mi špatně, protože si vůbec neuvědomuje situaci. Za rudých bratrů byla s velkou pravděpodobností na teplém místě o které nemusela mít obavu, pokud měla červenou knížku v kapse a heslo její generace bylo ..kdo neokrádá stát, okrádá vlastní rodinu…proto se od těchto lidí asi moc podpory nedá čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
16.3.12 16:14
Ono
Určitě ten dluh neudělali slušní lidé, tak by za to platit neměli.
Ale to že plno lidí žije z dávek, jsou na pracáku a přitom dělají načerno, neplatí daně apod. je bohužel taky realita! Ono když se to posčítá, tak se možná za „tyhle chudáčky“ promrhalo dos peněz, které by právě mohly dostat zdravotní sestry, maminky na mateřské apod..
Někdo platí daně, doplácí si roky nemocenské dávky, nemarodí 7 let a pak když si přečtu, že příští rok nedostanu slibovanou mateřskou, to jsem fakt na ty flákače strašně ale strašně nas… :twisted: Uplně souhlasím s tím, že budou lidi na pracáku jen měsíc a pak mají smůlu, když nevezmou práci, kterou jim nabídli.Znám plno ženských z diskuzí, co jsou už přes rok na pracáku, nechtěli jít ani na rekvalifikaci, aby si nekazili léto, nakupovat jezdí do západního Německa a byli na dovolené u moře..Takže tyhle si za to fakt můžou samy. Bohužel to zase ale odnesou ti, kteří za to vůbec nemůžou!

Ono je to trochu dvojsečné, myslím. Manžel třeba pracoval od 15ti let, nezaměstantnost pro něj i pro mě je noční můra. Ale myslíš, že mu právě ty místní státní zaměstnankyně vyšly něčím vstříc? Že mu snad něco nabídly??? A to se sám ptal (jsme zemědělský kraj, on má zemědělku, sama jsem na desce úp naša hned 5 vhodných míst - ale bez doporučení úp se nedostane ani „k pohovoru“ :evil: ) Řeknu popravdě, že manžel by šel klidně i zametat ulice (už se na to i ptal :lol: ) - ale otázkou je, kde je ta spravedlnost? Hm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
16.3.12 16:31

demonstrace dobry :palec:
ale az vyjdete do ulic vsichni a vykopete od koryt tu sebranku,pak to teprve bude super,ale k tomu opravdu nevim kdy dojde,zrejme az uz bude hodne pozde

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat