Dnešní návštěva u zubaře

1143
17.9.12 13:23

Dnešní návštěva zubaře

Zdravím- dnes odpoledne mám ject k zubaři, asi tak před měsícem jsem brala ATB, udelal se mi zanět a tak jsem dostala ATB, bylo mi rečeno, že když se to nezlepší bude zubař muset udělat resekci, bouličku tam porad mam i když menší, ale obavam se že tu resekci budu muset podstoupit, mám z toho šíleny strach a už ted je mi z toho špatně :? :,( -prosím o skušenosti kdo to má již za sebou-jo ještě- mužu to vubec podstoupit když kojím? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
17.9.12 13:34

A co to znamená víš? Mi to přijde, že ti tu bouli zkrátka nařízne, vytlačí hnis, aby tam nedělal neplechu. Samozřejmě už od dveří bych řvala, že chci injekci, ale pokud jsi mohla při kojení brát atb, tak nemyslím, že by něco bránilo v tomhle zákroku.
Hrůzu chápu, já bych asi nespala strachy :| Ale zase to bude snad frc frc a hotovo. Připravila bych si do mražáku něco, čím bych to případně mohla chladit, kdyby to trochu nateklo a zeptala se, co můžu jako kojící na bolest (asi ti řekne jen paralen, pak je lepší si vzít dva naráz, aby to zabralo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
17.9.12 13:47

Kdysi jsem dostala zánět do zubu pravděpodobně díky ošetření jiného zubu (předpokládám, že tam bylo více okolností a tahle to rozjela). Dostala jsem zánět do patra. Opichli mi ho, dali drén, silné léky ATB a po několika dnech bylo lépe.
Také u zubaře řvu, že chci injekci. Díky za tuhle dobu. Ještě mám v paměti vrtání zubu, kdy jsem měla orosené celé brýle:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
17.9.12 13:52

Mě čeká resekce kořenového hrotu v říjnu na stomatochirurgii. Mám korunku a nad ní je nevyplněný kanálek, tak se drží chronická infekce a už opakovaně se akutně rozjela. Takže se toho pokusím takto zbavit natrvalo.

Příspěvek upraven 16.08.14 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
17.9.12 13:55

@danyk taky to mám nad korunkou, ale je to jen provizorni, ktera se mela vcas vymenit a ja se na to vykaslala :oops: tak mozna z toho se mi udelal ten zanet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
17.9.12 13:58

@Gladys Resekce kořenových hrotů
Resekce kořenových hrotů

Jestliže vyšetření a rentgenová diagnostika ukážou, že v okolí kořenového hrotu zubu vznikl zánět nebo cysta, je resekce kořenových hrotů (odstranění hrotu kořene) možností, jak daný zub zachovat.
Operace

V místním znecitlivění se řezem ve sliznici uvolní kost nad postiženým kořenovým hrotem. Kost se v oblasti kořenového hrotu odstraní pomocí frézy a poté se odstraní kořenový hrot a zanícená tkáň (provede se resekce). Ve většině případů došlo k vyplnění kořene určitou dobu před operací. Navíc lze kořenový kanálek naplnit směrem od kořenového hrotu. Důsledkem operace mohou být otoky tváře a rtu, problémy s otevřením úst, obtíže při polykání a zvýšená teplota. Tyto následné obtíže zpravidla odezní během tří až čtyř dnů. Po týdnu lze odstranit stehy. Léčba rány je ukončena přibližně po čtyřech týdnech.
Schritt 1
Oddělení dásně a okostice, zobrazení povrchu kosti Schritt 2
Odstranění kosti až do uvolnění kořenového hrotu Schritt 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
17.9.12 13:59

@lujziana Já to mám z toho, že jak se do čelisti dává čep a na to se nějak nasazuje korunka, tak ten čep je v tom kanálku, kde dřív byly kořeny zubu a kanál má několik cm a čep má o několik míň. No a protože je tam „prázdno“ tak tam se dělá infekce. Ta korunka je 12 let stará a poprvé se rozbolela před 2 roky, Dalacin to zaléčil, ale letos v létě se zase zub ozval. A je fakt, že tam mám bouli, která nebolí, ale je tam nahoře na dásni. Radši definitivní léčba než trnout, že mě zub chytne někde na dovči, v cizině, či v jinou nevhodnou dobu.

Příspěvek upraven 16.08.14 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
17.9.12 14:03

@danyk ja mam koren, svuj ale jinak uplne to sami -boulicku nahore na dasni ktera neboli, uvidim jak to dnes dopadne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.9.12 14:03

@lujziana no ale fuj :( V tom případě bych asi koupila UM, zajistila přes půjčovnu pořádnou odsávačku a nechala si napsat nějakej pořádnej dryák na bolest. Přeju, ať to moc nebolí a rychle se hojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
17.9.12 14:14

@Gladys díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.9.12 16:29

Sekali me to, zakrok i hojeni byly uplne v pohode. Akorat to bylo na prednim zubu a jak byl nasledne umrtvenej, tak ztmavl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
10.1.13 22:24

AHOJKY, TED ME CEKA RESEKCE KORENOVEHO HROTU, CHTELA BYCH VEDET JESTLI TO BOLÍ JAK ZAKROK TAK PO ZAKROKU, MAM Z TOHO DOCELA VITR. KANALKY MAM VYPLNENY, ZUBARKA RIKALA ZE JE TO BOLEST JAKO PO TRHANI ZUBU ALE NEVIM, NEVIM. SPIS ME ZAJIMA JAKY TO JE POTOM, JAK DLOUHO ZAKROK TRVA, JESTLI JDE NECO CITIT ATD. JEDNA SE O ZUB NA HORE VEDLE SPICAKU. MYSLITE ZE PO ZAKROKU BUDU SCHOPNA ODRIDIT CESTU DOMU?? (CCA 100KM). PO SAMOTNEM TRHANI ZUBU JSEM VZDY V POHODE, NEMUSIM BRAT ANI PRASEK NA BOLEST A STARAT SE O MALYHO ZVLADNU SAMA ALE PO TOMHLE MAM STRACH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
10.1.13 22:41

Já byla na resekci celkem 4×.. A bolest skutečně záleží na lékaři. První tři resekce mi dělal jeden lékař a byl to děs, jak zákrok, tak potom. První byla ve 13ti, druhá v 15ti, třetí ve 20ti. Pokaždé jsem byla hrůzou bez sebe, bolelo to a trvalo hodinu a půl než to bylo hotové. Potom vždycky oteklá pusa a zhruba 4 dny jsem byla naprosto nepoužitelná. Čtvrtou resekci jsem prodělala loni v zimě u jiného doktora. Klepala jsem se týden dopředu. Byla jsem v šoku co se mnou dělají, měla jsem měřák na tep, injekci na hojení a já nevím co ještě. Za půl hodiny bylo hotovo zašito a já mohla s instrukcemi jít. V podstatě to proběhlo bezbolestně, bez traumatu až na to, že jsem byla naprosto šokovaná a naštvaná na minulého doktora, který ně tak týral. Takže bohužel můžu říct jen tolik, že míra Tvé bolesti a délka zotavení záleží fakt jen na tom, kdo to udělá. Jinak řídit Ti naprosto nedoporučuju i když to bude v pohodě, je to stresová záležitost a zákrok. Jinak po té poslední jsem prospala den ale bez bolesti. Jo a rada, kup si zmrzlinu ve vaničce a leduj a lehce si drhni kůži pod nodem až tam budeš mít stehy, aby se ti neudělala tvrdá jizva. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
10.1.13 22:49

@synyminis jezisi 8o to jsi me vubec neuklidnila :lol: no ja prave nekde ctu ze to trva 30-40min. jinde ze to trva 1,5h. to tam jako sedis pres hodinu s otevrenou pusou? jednou mi rvala zub co ji nesel dobre ven a rvala mi ho necelou hodku a bylo to desny mit tak dlouho otevrenou pusu. a citis neco pritom zakroku? treba tahani, nebo tak?? ja si ze zubama uzivam hodne, delali mi snad uz vse ale tohle bude moje premiera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
10.1.13 22:59

No hlavně máš zvedlej ret, pusu jako takovou moc otevřenou mít nemusíš, spíš vyceněný zuby.. Ten první doktor mi kost odvrtával vrtačkou a to Ti duní do celé hlavy a cítila jsem jak ni drží sestra tu rozřízlou dáseň, pak když odvrtal kost tak jako škrabal dlouho a potom několikrát něco ušmik a šil. Neviděla jsem co dělá, protože mi hodil přes hlavu to operační prostěradlo. Druhej doktor při poslední resekci řízl, že jsem ani nevěděla kdy, kost oddlabal jako dlátem (byla to 2.resekce na jednom zubu pro předešlé špatné udělání)kořen snad upálil podle smradu, zašil a bylo. Z toho jsem cítila nejvíc ti šití, což proti předešlý zážitkům je brnkačka.. Ale celkově to zacházení bylo o 200% lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.