Dočasná zubní náhrada

Anonymní
10.9.12 14:29

dočasná zubní náhrada

Holky, chtěla bych se zeptat, kolik stojí cca odhadem dočasná zubní náhrada? Chybí mi pár zubů je vypadá to strašně, tak než našetřím na můstek, uvažovala jsem o tomhle…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
la_Gata
10.9.12 14:39

Pokud máš na mysli dočasný můstek, tak ten stojí u nás asi 400 Kč za zub, tzn pokud ti chybí třeba 2 zuby, tak to bude 800 + zálěží kolik bude obroušených pilířových zubů, jestli 2 nebo 3×400. Ale myslim, že nejlepší bude zeptat se přímo u tvého zubaře, protože ceny se různí podle situace v dutině ústní a samozřejmě dle sazebníku konkrétního lékaře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.12 14:40

Celá stojí horní patro necelých 8.000 a spodek 6.000. Ale každej doktor to má jistě jinak. Tak se zeptej u toho svého. A tahle cifra je za rychlou zubní náhradu, za zubní náhradu na kterou se čeká déle je to o dost míň

• Citovat
  • Upravit
3011
10.9.12 14:41

Určitě bude nejlepší konzultovat se svým zubařem. Ceny se liší podle materiálu, počtu zubů apod. Může stát 8 tis., ale i 30 tis. Kč ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.12 14:44

Já měla na mysli sundávací náhradu, něco jako rovnátka ale místo drátků umělé zuby. :-) na můstek ted opravdu nebudu mít, ten mně vyjde tak na 11 tis minimálně.

• Citovat
  • Upravit
3142
10.9.12 14:56
@Anonymní píše:
Já měla na mysli sundávací náhradu, něco jako rovnátka ale místo drátků umělé zuby. :-) na můstek ted opravdu nebudu mít, ten mně vyjde tak na 11 tis minimálně.

u nás záleží na počtu zubů, většinou je to 1-2 tisíce( je to doplatek- pojišťovna taky něco hradí, ale nevim už kolik) - ale vyplatí se jen pro přední zuby a je to jen na oko pro lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
la_Gata
10.9.12 15:00

POkud se ti bude dělat v dohledné době - dejme tomu 4-6 měsíců definitivní můstek, určitě bych zvolila provízorní můstek, jak jsem psala výše. Jestli ten můstek plánuješ až za dýl, tak ta sundavací náhrada s drátěnými sponami vyjde u nás tak na 3000 jedna čelist. Ale nenapsala jsi, které zuby a kolik ti jich chybí… nicméně o tomhle by ses měla bavit se svým sromatologem, protože ta samá práce může stát v Praze na Václaváku 10 000 a třeba v Karviné 1 000…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.12 15:04
Tři horní zuby. obě dvojky a čtverka…
@la_Gata píše:
POkud se ti bude dělat v dohledné době - dejme tomu 4-6 měsíců definitivní můstek, určitě bych zvolila provízorní můstek, jak jsem psala výše. Jestli ten můstek plánuješ až za dýl, tak ta sundavací náhrada s drátěnými sponami vyjde u nás tak na 3000 jedna čelist. Ale nenapsala jsi, které zuby a kolik ti jich chybí… nicméně o tomhle by ses měla bavit se svým sromatologem, protože ta samá práce může stát v Praze na Václaváku 10 000 a třeba v Karviné 1 000…
  • Citovat
  • Upravit
5829
10.9.12 15:17
@Anonymní píše:
Tři horní zuby. obě dvojky a čtverka…

jsem zubní technik, a od podobné byť dočasné náhrady tě chci spíš odradit. radši si nech udělat dočasný můstek jak psala la-gata.
ty jakoby „rovnátka“ totiž devastují zbývající zuby. pochopitelně záleží najak dlouho to máš. pokud je to měsíc dva OK, ale kdybys tím chtěla chodit rok- už bych měla strach, že ti ty okolní zuby povylezou jakoby výš. ale samozřejmě jde i o to, zda máš zuby naproti. pokud jsou z druhé strany zatěžovány, pak by snad lézt nemusely.
rozhodněto řeš se svým zobařem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
la_Gata
10.9.12 16:58

Tak v téhle podobě by u nás vyšel ten provizorní můstek téměř 3000 Kč. S tou sundavací náhradou nemám moc dobré zkušenosti, většinou to pacienti nenosí, protože jim to nedrží a jíst se s tim taky moc nedá.

• Citovat
  • Upravit
ivča626
10.11.12 14:37

Dobrý den, mohla bych poprosit o radu? Moje lékařka mi již dala zubní můstek a korunku. jenže se mě nezeptala z jakého materiálu to chci a zvolila to sama. Takže z venkovní strany mám zub bílý a vevnitř mám kov. Po návratu domů jsem to zjistila a něla jsem oči pro pláč a to jsem se sní na začátku domlouvala, že chci vše v barvě bílé. tudíš jsem se chtěla tzeptat, jestli to jde ještě sundat dolů a nechat do opravit a nebo mi to zase bude brousit a dělat nové otisky? už tak jsem vyhodila 3000kč a nechci je jen tak zahodit do koše. Prosím poraďte na co mám nárok a jak se můžu bránit. Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
TereziaSK
10.11.12 15:35

Treba všetko reklamovat, pohrozit právniky. Za tri tisícky je už predsa aj celokeramika, prekrásné zubiky v prirodzenej farbe aj v presných tvároch urobených komputerom, len zapadnu a neidú rozpoznať od vlastných, na ty by mal byt narok, lebo je rok 2O12, neskor 13.. Tri tisicky sa nevalie na ulici. :palec:

• Citovat
  • Upravit
ivča626
10.11.12 15:49

Vím, že si to nemám nechat líbit, ale bojím se že i kdyby mi to chtěla spravit, tak se bojím, že 3000kč, které mám v puse mi propadnou. Mě jde spíše o to jestli to jde nějak vydělat a zpravit tak aby mi to vyhovovalo

• Citovat
  • Upravit
TereziaSK
10.11.12 16:06

To je najjednoduššie, tak choďte za zubárkou, aby to vybrala dajakými háčikmi asi a dofarbila hoci dosprayovala, nie? Radiator ide taky nafarbit..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.13 11:56

Ahoj holky.
Píši anonymě bo se stydím, tak snad pochopíte :?
Jde o to, že ji mi 32let, od mala jsem o zuby pečovala víceméně vzorně, ale Bohužel už odmala mám velikou kazivost. Teď to je tak, že na předních zubech mám spousty bílých plomb. Nedávno mi zubař jednu vypadlou opravoval, no a de*il vyplnil ten přední zub tmavou plombou s tím, že to jako nebude vidět, jo, tmavá vypadla a vidět to je hrozně, ten zub je celej obarvenej, tím jak vypadla, tak se udrolilo i kus toho zubu-no prostě hrůza. Jelikož v celé naší jedné větvy rodinny mají lidé i přes velkou péči ty zuby hrozně špatné, začala jsem přemýšlet o tom, že bych si ty 4-5 předních zubů nechala prostě vytrhnout-jsou hnusný) a dala si ty falešné co vysí na drátku. Zubař mi nabízel korunku atd…ale tam se nesmí zub kazit od spoda, a to u mne zuby dokážou též, takže se mi upřimně nechce dávat 4tis za korunku a třeba za rok o zub stejně přijít.(navíc těch korunek by muselo být víc), chci se zeptat, je tu někdo kdo tuto zubní náhradu má??? Jak se s ní žije??? V čem Vás to výrazně omezuje nebo na co si jde zvyknout??? A jak partner? Nepozná to třeba při líbačce??? (ještě jsem neměla tu čest se líbat s někým o kom vím, že má tyto zuby na drátku) :oops: Omlouvám se za asi dost blbý dotazy, ale prostě mě to hlodá, máma tyto zuby na drátku měla, říká, že svý jsou svý-to jistě má pravdu, ale já už jsem ve stadiu kdy už se ani nesměju :( No a na ty pořádný, zavrtaný-jak jinak než nemám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.