Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Pokud máš na mysli dočasný můstek, tak ten stojí u nás asi 400 Kč za zub, tzn pokud ti chybí třeba 2 zuby, tak to bude 800 + zálěží kolik bude obroušených pilířových zubů, jestli 2 nebo 3×400. Ale myslim, že nejlepší bude zeptat se přímo u tvého zubaře, protože ceny se různí podle situace v dutině ústní a samozřejmě dle sazebníku konkrétního lékaře.
Celá stojí horní patro necelých 8.000 a spodek 6.000. Ale každej doktor to má jistě jinak. Tak se zeptej u toho svého. A tahle cifra je za rychlou zubní náhradu, za zubní náhradu na kterou se čeká déle je to o dost míň
Určitě bude nejlepší konzultovat se svým zubařem. Ceny se liší podle materiálu, počtu zubů apod. Může stát 8 tis., ale i 30 tis. Kč ![]()
Já měla na mysli sundávací náhradu, něco jako rovnátka ale místo drátků umělé zuby.
na můstek ted opravdu nebudu mít, ten mně vyjde tak na 11 tis minimálně.
@Anonymní píše:
Já měla na mysli sundávací náhradu, něco jako rovnátka ale místo drátků umělé zuby.na můstek ted opravdu nebudu mít, ten mně vyjde tak na 11 tis minimálně.
u nás záleží na počtu zubů, většinou je to 1-2 tisíce( je to doplatek- pojišťovna taky něco hradí, ale nevim už kolik) - ale vyplatí se jen pro přední zuby a je to jen na oko pro lidi
POkud se ti bude dělat v dohledné době - dejme tomu 4-6 měsíců definitivní můstek, určitě bych zvolila provízorní můstek, jak jsem psala výše. Jestli ten můstek plánuješ až za dýl, tak ta sundavací náhrada s drátěnými sponami vyjde u nás tak na 3000 jedna čelist. Ale nenapsala jsi, které zuby a kolik ti jich chybí… nicméně o tomhle by ses měla bavit se svým sromatologem, protože ta samá práce může stát v Praze na Václaváku 10 000 a třeba v Karviné 1 000…
@la_Gata píše:
POkud se ti bude dělat v dohledné době - dejme tomu 4-6 měsíců definitivní můstek, určitě bych zvolila provízorní můstek, jak jsem psala výše. Jestli ten můstek plánuješ až za dýl, tak ta sundavací náhrada s drátěnými sponami vyjde u nás tak na 3000 jedna čelist. Ale nenapsala jsi, které zuby a kolik ti jich chybí… nicméně o tomhle by ses měla bavit se svým sromatologem, protože ta samá práce může stát v Praze na Václaváku 10 000 a třeba v Karviné 1 000…
@Anonymní píše:
Tři horní zuby. obě dvojky a čtverka…
jsem zubní technik, a od podobné byť dočasné náhrady tě chci spíš odradit. radši si nech udělat dočasný můstek jak psala la-gata.
ty jakoby „rovnátka“ totiž devastují zbývající zuby. pochopitelně záleží najak dlouho to máš. pokud je to měsíc dva OK, ale kdybys tím chtěla chodit rok- už bych měla strach, že ti ty okolní zuby povylezou jakoby výš. ale samozřejmě jde i o to, zda máš zuby naproti. pokud jsou z druhé strany zatěžovány, pak by snad lézt nemusely.
rozhodněto řeš se svým zobařem. ![]()
Tak v téhle podobě by u nás vyšel ten provizorní můstek téměř 3000 Kč. S tou sundavací náhradou nemám moc dobré zkušenosti, většinou to pacienti nenosí, protože jim to nedrží a jíst se s tim taky moc nedá.
Dobrý den, mohla bych poprosit o radu? Moje lékařka mi již dala zubní můstek a korunku. jenže se mě nezeptala z jakého materiálu to chci a zvolila to sama. Takže z venkovní strany mám zub bílý a vevnitř mám kov. Po návratu domů jsem to zjistila a něla jsem oči pro pláč a to jsem se sní na začátku domlouvala, že chci vše v barvě bílé. tudíš jsem se chtěla tzeptat, jestli to jde ještě sundat dolů a nechat do opravit a nebo mi to zase bude brousit a dělat nové otisky? už tak jsem vyhodila 3000kč a nechci je jen tak zahodit do koše. Prosím poraďte na co mám nárok a jak se můžu bránit. Moc děkuji
Treba všetko reklamovat, pohrozit právniky. Za tri tisícky je už predsa aj celokeramika, prekrásné zubiky v prirodzenej farbe aj v presných tvároch urobených komputerom, len zapadnu a neidú rozpoznať od vlastných, na ty by mal byt narok, lebo je rok 2O12, neskor 13.. Tri tisicky sa nevalie na ulici. ![]()
Vím, že si to nemám nechat líbit, ale bojím se že i kdyby mi to chtěla spravit, tak se bojím, že 3000kč, které mám v puse mi propadnou. Mě jde spíše o to jestli to jde nějak vydělat a zpravit tak aby mi to vyhovovalo
To je najjednoduššie, tak choďte za zubárkou, aby to vybrala dajakými háčikmi asi a dofarbila hoci dosprayovala, nie? Radiator ide taky nafarbit..
Ahoj holky.
Píši anonymě bo se stydím, tak snad pochopíte ![]()
Jde o to, že ji mi 32let, od mala jsem o zuby pečovala víceméně vzorně, ale Bohužel už odmala mám velikou kazivost. Teď to je tak, že na předních zubech mám spousty bílých plomb. Nedávno mi zubař jednu vypadlou opravoval, no a de*il vyplnil ten přední zub tmavou plombou s tím, že to jako nebude vidět, jo, tmavá vypadla a vidět to je hrozně, ten zub je celej obarvenej, tím jak vypadla, tak se udrolilo i kus toho zubu-no prostě hrůza. Jelikož v celé naší jedné větvy rodinny mají lidé i přes velkou péči ty zuby hrozně špatné, začala jsem přemýšlet o tom, že bych si ty 4-5 předních zubů nechala prostě vytrhnout-jsou hnusný) a dala si ty falešné co vysí na drátku. Zubař mi nabízel korunku atd…ale tam se nesmí zub kazit od spoda, a to u mne zuby dokážou též, takže se mi upřimně nechce dávat 4tis za korunku a třeba za rok o zub stejně přijít.(navíc těch korunek by muselo být víc), chci se zeptat, je tu někdo kdo tuto zubní náhradu má??? Jak se s ní žije??? V čem Vás to výrazně omezuje nebo na co si jde zvyknout??? A jak partner? Nepozná to třeba při líbačce??? (ještě jsem neměla tu čest se líbat s někým o kom vím, že má tyto zuby na drátku)
Omlouvám se za asi dost blbý dotazy, ale prostě mě to hlodá, máma tyto zuby na drátku měla, říká, že svý jsou svý-to jistě má pravdu, ale já už jsem ve stadiu kdy už se ani nesměju
No a na ty pořádný, zavrtaný-jak jinak než nemám.
Holky, chtěla bych se zeptat, kolik stojí cca odhadem dočasná zubní náhrada? Chybí mi pár zubů je vypadá to strašně, tak než našetřím na můstek, uvažovala jsem o tomhle…