Dočasná zubní náhrada

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4733
20.9.13 12:13

Tak tie zuby na drátku som mala dočasne, kým som šetrila na mustek. Asi vás sklamem- je to vidno, nie je to pohodlné a hlavne nie sú robené na dlhodobé nosenie takže sa potom zlomia. Ja byť vami idem do mustku- mám ho aj ja a som spokojná a peniaze nelituju a to som si na to musela požičiavať. Mna vyšiel mustek na 6 predných zubov okolo 25000, je to moc ale je to investícia ktorá sa určite vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.13 12:22

@PinkGirl666 Děkkuji za reakci, teda nepotěšila jte mne :? Ten můstek je vesměs ta korunka, ne??? Nebo to je ještě něco jiného??? Jde mi o to, že nechci svůj zub zbrousit a na něj něco lepit, prostě chci ten zub dát pryč komplet a místo něj něco jiného ale na ty šroubované zuby nemám(můj zubař si účtuje 16tis za jeden)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.13 12:26

Teď jsem se dívala na ten můstek, to je asi to co můj zubař nabízí zub za 16tis :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4733
20.9.13 12:29
@Anonymní píše:
@PinkGirl666 Děkkuji za reakci, teda nepotěšila jte mne :? Ten můstek je vesměs ta korunka, ne??? Nebo to je ještě něco jiného??? Jde mi o to, že nechci svůj zub zbrousit a na něj něco lepit, prostě chci ten zub dát pryč komplet a místo něj něco jiného ale na ty šroubované zuby nemám(můj zubař si účtuje 16tis za jeden)

no ja som si dala vytrhnúť dva predné zuby, dôvod nie je dôležitý, a mustek sa pripevňuje špeciálnym zubárskym cementom a s každej strany bud na jeden alebo dva zuby, ktoré sa pred tým obrúsia. Takže vlastne zlý zub sa vytrhne, oni vám spravia podľa vašich zubov mustek a potom sa pripevní. A vy chcete dať preč len jeden zub??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
20.9.13 12:30
@Anonymní píše:
Teď jsem se dívala na ten můstek, to je asi to co můj zubař nabízí zub za 16tis :nevim:

nie to mustek nebude, bolo by to drahé. to budú tie čo sa upevnujú do kosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
20.9.13 12:35

A čo tak opýtať sa svojho zubára čo je pre Vás vhodné??Ako vyriešiť váš problém???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.13 13:15

No, když to je problém, já na horním patře mám jen jeden zub nespravovaný, jiný jsou doslova dlážděný a i když je plomba dobrá tak se zub kazí i zespodu, tutíž tam, kde by ten můstek byl připevněn by stejnak hrozilo u mne Bohužel dost velké nebezpečí, že zub za ro, dva bude KO a nebude použitelný :,(
Zubaře se zeptat vesměs nemohu. Každý zubař u kterého jsem byla mi cpe, že nejlepší řešení je zuby co možná nejdéle zachovat, každých půl roku či rok dávat nové a nové bílé plomby (cca 6tisKč) :zed: Zaprvé už nechci platit stále dokola něco co stejně pořádně nevydrží (a když neupadne, tak zežloutne-i ta drahá) a za druhé už nechci trpět na tom jejich křesle-bojím se a jít si nechat opravovat přední zuby je pro mne jak záhul na nervy tak nekonečný záhul na peněženku a stejně to nevypadá nijak hezky) :nevim:
Pořád si říkám jestli není jiná možnost(hlavně levnější) než udělat dva inplantáty (2× 16tis) a mezi ně můstky, ale za to by bylo pomalu nové auto, chjo :,( No, moc děkuju, v ty drátky jsem upřimně dost doufala :,(

• Citovat
  • Upravit
Nezalogovaná
20.9.13 13:30
@Anonymní píše:
Ahoj holky.
Píši anonymě bo se stydím, tak snad pochopíte :?
Jde o to, že ji mi 32let, od mala jsem o zuby pečovala víceméně vzorně, ale Bohužel už odmala mám velikou kazivost. Teď to je tak, že na předních zubech mám spousty bílých plomb. Nedávno mi zubař jednu vypadlou opravoval, no a de*il vyplnil ten přední zub tmavou plombou s tím, že to jako nebude vidět, jo, tmavá vypadla a vidět to je hrozně, ten zub je celej obarvenej, tím jak vypadla, tak se udrolilo i kus toho zubu-no prostě hrůza. Jelikož v celé naší jedné větvy rodinny mají lidé i přes velkou péči ty zuby hrozně špatné, začala jsem přemýšlet o tom, že bych si ty 4-5 předních zubů nechala prostě vytrhnout-jsou hnusný) a dala si ty falešné co vysí na drátku. Zubař mi nabízel korunku atd…ale tam se nesmí zub kazit od spoda, a to u mne zuby dokážou též, takže se mi upřimně nechce dávat 4tis za korunku a třeba za rok o zub stejně přijít.(navíc těch korunek by muselo být víc), chci se zeptat, je tu někdo kdo tuto zubní náhradu má??? Jak se s ní žije??? V čem Vás to výrazně omezuje nebo na co si jde zvyknout??? A jak partner? Nepozná to třeba při líbačce??? (ještě jsem neměla tu čest se líbat s někým o kom vím, že má tyto zuby na drátku) :oops: Omlouvám se za asi dost blbý dotazy, ale prostě mě to hlodá, máma tyto zuby na drátku měla, říká, že svý jsou svý-to jistě má pravdu, ale já už jsem ve stadiu kdy už se ani nesměju :( No a na ty pořádný, zavrtaný-jak jinak než nemám.

Já drátky mám - po nehodě na kole mi kdysi vsazovali (vlastní) jedničku, po těhotenství šla do hajzlu. Chci implantát, ale kvůli mnoha okolnostem včetně dalšího těhotenství už to mám tři roky, takže jsem zkušený uživatel:c))

Co se týče dotazů (podotýkám, že mám zub přichycený na umělé patro, které je drátky chycené vzadu za osmičky - vůbec netuším, jestli se to dá udělat taky jinak): zvyknout se na to dá. Člověk by to neměl mít celé dny (nejlíp tedy vyndavat na noc, pokud chodí do práce, já trvám na tom, že mám zuby všechny, takže to dávám pryč přes den, když jsem sama doma). Je to křehké, tudíž by se tím neměly kousat tvrdé věci - jenomže já už od té nehody na přední zuby v podstatě nekousala, takže jsem na to zvyklá. Ty tři roky mám furt tu samou náhradu, nezlomilo se to (a dokonce to přežilo i pár ran pěstí, které mi děti, pochopitelně nechtěně, nicméně nijak slabě, uštědřily). Pokud mohu soudit, partner by to poznat neměl (a tvrdí, že nepozná). Mělo by se to vyplachovat po každém jídle, občas se stane, že tam něco zůstane (nicméně se to dá v 99 % případů vydržet, pokud není jiná možnost, jediné, co opravdu nemám ráda, je mák:c)) ). Co se mě týče, jsou problémy s tím spíš psychického rázu - a člověk si zvykne i na šibenici. Pokud jiné řešení není, tak svůj účel to splní. (Ale stejně bych radši šetřila.)

• Citovat
  • Upravit
4733
20.9.13 14:04
@Nezalogovaná píše:
Já drátky mám - po nehodě na kole mi kdysi vsazovali (vlastní) jedničku, po těhotenství šla do hajzlu. Chci implantát, ale kvůli mnoha okolnostem včetně dalšího těhotenství už to mám tři roky, takže jsem zkušený uživatel:c))Co se týče dotazů (podotýkám, že mám zub přichycený na umělé patro, které je drátky chycené vzadu za osmičky - vůbec netuším, jestli se to dá udělat taky jinak): zvyknout se na to dá. Člověk by to neměl mít celé dny (nejlíp tedy vyndavat na noc, pokud chodí do práce, já trvám na tom, že mám zuby všechny, takže to dávám pryč přes den, když jsem sama doma). Je to křehké, tudíž by se tím neměly kousat tvrdé věci - jenomže já už od té nehody na přední zuby v podstatě nekousala, takže jsem na to zvyklá. Ty tři roky mám furt tu samou náhradu, nezlomilo se to (a dokonce to přežilo i pár ran pěstí, které mi děti, pochopitelně nechtěně, nicméně nijak slabě, uštědřily). Pokud mohu soudit, partner by to poznat neměl (a tvrdí, že nepozná). Mělo by se to vyplachovat po každém jídle, občas se stane, že tam něco zůstane (nicméně se to dá v 99 % případů vydržet, pokud není jiná možnost, jediné, co opravdu nemám ráda, je mák:c)) ). Co se mě týče, jsou problémy s tím spíš psychického rázu - a člověk si zvykne i na šibenici. Pokud jiné řešení není, tak svůj účel to splní. (Ale stejně bych radši šetřila.)

jj ja som mala tie dva zuby tiež na umelom patre, myslím že my to vydržalo asi približne tiež tri roky a jednou som kusla do bagety a zuby sa my od toho umelého patra ulomili :,( ako vydrží to hodne, ale nie je to trvalé riešenie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
20.9.13 14:07
@Anonymní píše:
No, když to je problém, já na horním patře mám jen jeden zub nespravovaný, jiný jsou doslova dlážděný a i když je plomba dobrá tak se zub kazí i zespodu, tutíž tam, kde by ten můstek byl připevněn by stejnak hrozilo u mne Bohužel dost velké nebezpečí, že zub za ro, dva bude KO a nebude použitelný :,(
Zubaře se zeptat vesměs nemohu. Každý zubař u kterého jsem byla mi cpe, že nejlepší řešení je zuby co možná nejdéle zachovat, každých půl roku či rok dávat nové a nové bílé plomby (cca 6tisKč) :zed: Zaprvé už nechci platit stále dokola něco co stejně pořádně nevydrží (a když neupadne, tak zežloutne-i ta drahá) a za druhé už nechci trpět na tom jejich křesle-bojím se a jít si nechat opravovat přední zuby je pro mne jak záhul na nervy tak nekonečný záhul na peněženku a stejně to nevypadá nijak hezky) :nevim:
Pořád si říkám jestli není jiná možnost(hlavně levnější) než udělat dva inplantáty (2× 16tis) a mezi ně můstky, ale za to by bylo pomalu nové auto, chjo :,( No, moc děkuju, v ty drátky jsem upřimně dost doufala :,(

Tak máte zlého zubára. Ak ste s prahy alebo okolia odporúčam pána doktorra Konečného. Pretože ja som tam šla s tým že chcem dva zubne implantáty a za tie by som tam nechala okolo 40000 a on ma od toho odhovoril, že to nie je pree mńa vhodné. Takže vlastne ma ukecal aby som si dala mustek ktorý stál vyše polovičky s toho čo som prvotne plánovala. Ja neviem, ale bez porady nejakého zubára to asi nepôjde. Tie zuby na drátku sú riešenie, ale tiež nie trvalé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iTeresiaSK
21.9.13 13:52

Ja bysom

Já bysom to celkom povedala takto: možno si aj vymodelovať zubky z moduritu, nasadit na predné. Aj kovári zuby tahali sami, bez zubarov. Modurit sa da kupiť za 5euro. Choď do toho, gumou z pentilky sa to dohladká.

• Citovat
  • Upravit
5
23.9.13 12:55

???

Doporučuji změnu zubaře, pokud se vám dělají kazy již pod plombou, jde o podkažený zub, který zřejmě nebyl ošetřen tak, jak by měl :-( Jen na okraj, geny jsou v kazivosti zastoupeny jen nepatrným procentem. Největší a zásadní vliv…hygiena, prostředí dutiny ústní. V dnešní době bych dentálního hygienika nepodceňovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iTeresiaSK
23.9.13 18:56
@monak7 píše:
Doporučuji změnu zubaře, pokud se vám dělají kazy již pod plombou, jde o podkažený zub, který zřejmě nebyl ošetřen tak, jak by měl :-( Jen na okraj, geny jsou v kazivosti zastoupeny jen nepatrným procentem. Největší a zásadní vliv…hygiena, prostředí dutiny ústní. V dnešní době bych dentálního hygienika nepodceňovala :roll:

Len peniaze, peniažky by chceli. Ak si urobíme chrupik z moduritu samy, budu všeci dentistí aj dentističhygieničky nahrané!!! :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
5
24.9.13 07:48
@iTeresiaSK píše:
Len peniaze, peniažky by chceli. Ak si urobíme chrupik z moduritu samy, budu všeci dentistí aj dentističhygieničky nahrané!!! :potlesk: :potlesk:

Ten Váš „chrupik“ z moduritu bych chtěla vidět :D Že to stojí peníze???A co dneska nestojí??? Běžte nakoupit do obchodu…bez peněz…,zadarmo vám nikde nic nedají, nebo jo 8o???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iTeresiaSK
24.9.13 17:50
@monak7 píše:
Ten Váš „chrupik“ z moduritu bych chtěla vidět :D Že to stojí peníze???A co dneska nestojí??? Běžte nakoupit do obchodu…bez peněz…,zadarmo vám nikde nic nedají, nebo jo 8o???

Hej, teraz počuť chamtivost dentistov. Keby si každý jeden urobil zubiky z moduritu, mali byste po ftákách :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.