Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtěla sem se zeptat do kdy tak mají miminka řídkou stolici? mám 6 týdení mimčo a dneska neměla řídkou stolici ale takovou tužší je to normální? není uplně kojená..jednou kojí a pak sunar protože se mě nestíhá dotvářet mlíko muže to bejt tím nebo je normální že už jí ta stolice houstne?
Ahoj, to bude tim sunarem..stolice houstne s prvnimi prikrmy..snad se nepletu
teda alespon u nas tomu tak bylo ![]()
My to měli stejně jako @DiváBára s prvními příkrmy. Nebolí ji bříško? třeba špatné UM ![]()
@niskey Miminko začne mít mít klasické „bobky“ až po zavedení příkrmů. To, že má občas třeba „pastu“ může značit zácpu.
@niskey Jinak mlíko se „dotváří“ sáním dítěte - takže tímhle prokládáním kojení UM se nerozkojíš, to je Ti doufám jasné.
@niskey za normálních okolností houstne stolice až s prvními příkrmy.. Když dáváš um, bude to tím. Jinak dáváním um produkci mléka nezvýšíš, co spíš zkoušet odsávat atd? Takhle tu produkci naopak snižuješ.
Až do příkrmů mu každá stolice protekla plínou až na záda, takže asi tak ![]()
Častěji dítě prikladej, jen tím se tvoří mléko. Mléko se tvoří dle potřeb dítěte sanim.
Malá je od narození na Sunaru a stolici má úplně řídkou. Ale možná je to tím, že používáme kapičky Babycalm.
Kdyz byly moje holky na umelym mliku, prdly si a bylo vydelano
Jak rika @Svistice (zasmala jsem se mimochodem) klasicke bobky az s jidlem bez mleka.
Tak dcera (do 6 m plne kojena, do 15 m castecne) mela ridkou stolici az nekdy do dvou let, pak se s uderem jedineho dne zmenila na pevne bobky, aniz bych jakkoliv menila stravu. Ale se zavedenim prikrmu se samozrejme charakterove zmenila dost. V pripade zakladatelky bych to taky videla na UM.
Dobrý den je možná řídká stolice u 13 m dítěte, které už ji vše a denně max 2flasky mléka (vzdy před spaním) i když ji rýží tak se stolice akorát ó den dva oddálí ale pak stejně řídká. kazdy den Peru protože to má v punčochách a až za krkem. jinak je jedlík velkej pořád by něco cpala, ale snažím se dělat pauzy mezi jídly. jenze když nejí tak hodně buli a nejlépe se nají toho mléka to pak zvládne i dvě hod pauzu mezi jídly. kdyz ji dám oběd sní toho poměrně dost ale ale stejně pořád buli že má hlad dokud nedostane to mléko..čaj ani voda nezabírá a i se snažím se dávat jídla která staví.
@kr.marue jediná rada, která mě napadá je pořídit lépe těsnící plínky nebo zkusit nočník. Ale stolici řídkou mít může, zvlášť když si ji v plínce ještě po sobě rozpatlá. Moje druhé dítě, které se kojilo víc, než to první, mělo i o poznání řidší stolici ještě v tomto věku, na normální bobek ztuhla až po úplném odstavu. Ale zas že bych mu kvůli tomu nedávala mléko…? I když chápu, že je to otrava.
Rostou zuby? Může to být tím, jinak dlouhodobě řídká stolice v pořádku neni
@Hoa Mai zkusila jsem různé plenky..právě že se desim nočníku..nedokazu si představit jak to budu učit když ji to teče..také ji nechci brát mléko. jen jsme ho snížily na dvě flašky denně.
@pannda zoubky teď nerostou. a abych to upřesnila nikdy neměla bobek..a ani náznak tužší pasty..
jedine co mě napadá zkusit vyměnit mleko.