Do kdy podporujete imunitu dětem

64
17.3.14 11:53

do kdy podporujete imunitu dětem

Ahoj holky, do kdy dáváte podpůrné prostředky na imunitu-myslím tím třeba Imunoglukan vitamíny atd…do konce března, nebo celý školní rok? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
17.3.14 11:55

No chtěla jsem přestat po zimě, ale po návštěvě školky na dni otevřených dveří má už měsíc rýmu a kašel. Na poslech čistá. Takže jsem koupila ještě jednu láhev, vyjde to tak do května, pak přestanu a začnu v září. Jestli jí vezmou do školky, tak stejně až od října, tak to tak bude stačit. Jinak bych možná začala už v srpnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
17.3.14 11:58

Zatím jsem moc podporovat nemusela. Do 3 let jsem nechala imunitu vyvíjet. Teď má 3 roky, ale moc nemocný není.
Jsme barákoví a máme studený odchov.
Mám koupený imunoglukan, no ještě jsem ho neotevřela.

Takže my vlastně podporujeme imunitu otužováním v zimě. Do školky chodí od 2,5 let, nemocný byl 2×, vždycky rýma + kašel, zvládli jsme to bez ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
17.3.14 12:04

Holky, ten Imunoglukan, vážně je to takový terno? Jsem nad tím taky uvažovala, ale nakonec nekoupila.
Děti dostávají laktobacily, starší (možná i mladší, nevím, dává to manžel) dostává půl céčka ráno, půl večer. Při nudlení kupuju jitrocel. sirup. Občas babička dotáhne nějaký dětský vitamíny, Marťánky nebo něco podobnýho. Budem dávat do teplýho jara, někdy je to březen, někdy až květen. Starší budou 4r, atb neměla, mladší má 2 a čtvrt měla jedny atb v roce na zápal plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.14 12:05

Dřív jsem dávala říjen až duben, teď nedávám nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
17.3.14 12:07

Na začátku března nám došla lahev imunoglukanu, další jsem nekoupila, snad to zvládnem bez ní. Mám skoro 2letýho. Teď dávám multisanostol, to je multivitamín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.3.14 12:13

Ja davala vicemene zari/rijen-brezen, ale letos to protahnu do kvetna-malej je skolkovej a v cervnu jedem na dovolenou, tak at se nam to nepokazi :oops: :andel:
Male nedavam nic ale vecne nudli, mozna bych taky neco mela, ale nemam prehled co rocni no.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
17.3.14 12:26

Trochu se sem vmísím, poradily byste něco na posílení imunity pro 1,5 roční dítě? Sice dávám laktobacily, navíc se malá ještě kojí, nechodí nabalená, ale nějak se teď nemůže vůbec zbavit rýmy - už víc než 2 týdny, má to jen lepší a horší fáze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
17.3.14 12:30

Nic a hned ve 2 lekarnach mi rekli, ze kdyz nema zvysenou nemocnost (zatim nechodi do skolky),tak ze nic umeleho nepotrebuje. A to i presto, ze nesmi zadne ovoce vyjma bananu, je lehci atopik. Takze ji hlavne zeleninu, nastesti skoro vsechnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.3.14 12:33

No malá loni asi 4× antibiotika. Pokaždé ji to spadlo na průdušky, pak anginu, asi jak byla oslabená. Co ho dávám, tak jen rýma, kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
17.3.14 12:51
@poppaea píše:
Trochu se sem vmísím, poradily byste něco na posílení imunity pro 1,5 roční dítě? Sice dávám laktobacily, navíc se malá ještě kojí, nechodí nabalená, ale nějak se teď nemůže vůbec zbavit rýmy - už víc než 2 týdny, má to jen lepší a horší fáze.

v tomhle věku jsem už dávala imunoglukan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
17.3.14 13:29

@AlenkaH

Ahoj,
A chodí tvoje dítě/děti do školky nebo jak jsou staré??
Já jsem do 3 let do nástupu do školky nedávala klukům vůbec nic…vše až s nástupem školky a stejně s museli „to své“ omarodit – starší daleko méně než ten mladší – mladší byl na hromadě pořád…letos už je ve školce 4. a poslední rok, má odklad kvůli té katastrofální nemocnosti a já jsem hrozně ráda, protože za tento rok udělal velký pokrok – už není ani zdaleka tak nemocný…

Dávám od konce srpna – určitě až tak do května…kdo nezažil věčně marodné dítě, tak nepochopí….tento rok je první - po třech odmaroděných sezonách, kdy jsme trčeli zavření kvůli nemocem doma – kdy ten mladší synek vůbec nemarodí…byl akorát na konci v listopadu s malinkou virozou a před vánoci s „náběhem“ na laryng. (zachytilo se to včas) a od loňského května, tj. 10 měsíců to táhne BEZ ATB!!! Pro nás naprostý zázrak….Ale i tak mi to nedá a budu dávat určitě do konce května, a sice:

• každé ráno „na cestu do školky“ vycumlá preventan (pak je dobré nějakou chvíli nejíst, nepít – působí na sliznicích, tak aby se co neúčinněji vstřebal)
  • 2× denně Stopbacil(výborná věc – objevila jsem ho až v říjnu a od té doby dávám dlouhodobě pravidelně každý den)
  • z alergoimunologie má Bronchovaxon – ten bere od října a skončí tak v dubnu, pak už brát nebude, je to jeho třetí kúra…
  • občas mu šoupnu takový multivitaminový sirup z DM– je to i s medem, moc dobré!! Ale ne pravidelně, aby toho neměl moc..

Jinak rakytník, echinacea – naprosto bez účinku, pro nás jenom vyhozené peníze, bohužel…
Někdy jsem dávala Iskial (olej ze žraločích jater) – ale teď už ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí