Do školky až v pěti letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1663
17.7.18 10:30
@beruska777 píše:
Holky a nemyslíte že to dítě právě potřebuje parťáky ve svém věku? Aby si pohrálo a mělo ten kontakt s dětmi? Jen mě to tak napadá a přemýšlím na tím :-).

To jsem si prave myslela, proto jsme to taky zkouseli. Jinak chodime mezi deti na hriste a tam si vetsinou hraje sama. Takze spis je takovy samotar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.7.18 10:31

Kamaradka nedala vubec (jeste nebylo povinne), maly zvlada skolu s prehledem, jestli chces neci zkusenost (I kdyz zprostredkovanou ;)) Taky ji vsichni strasili, jaky bude nwsamostatny a nesocialozovany, nema problem. Sle ona dela s detmi dost Montessori apod.
@beruska777 : tak to jde zaridit i jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
17.7.18 10:31

Malá ted bude mit tři.Davame ji do skolky uz ted.Mezi detma ji bude lip,nez aby byla zavrena doma nebo chodila na nejakou tu chvili na hriste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
17.7.18 10:37

@Lenca27 Tak to potom jo, když je samotář, jen si říkám, že děti potřebují děti ve svém věku na hraní, ale to je individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
17.7.18 10:43

@beruska9 jo jo v pohodě mě to jen zajímalo právě. Já mám v okolí dost družné děti co jsou zvyklí si spolu hrát, takže když jsou na hřišti, tak tam vydrží spolu celý den a hrají si spolu a nějaké maminky je nezajímají :-). Jo kamarádka jede taky tímto stylem :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.18 10:44

Holky, ja jsem opacneho nazoru. Pamatuji par decek z nasi skolky, ktere se tam dostaly az pred skolou, pac babicka je doma.

Ja teda musim rict, ze takove dite, zatim kazde, na me v tom kolektivu pusobi jako rozmazleny sobecky fracek, protoze se jaksi neumi s tim kolektivem vyporadat.

Ja nemyslim to, ze musi za kazdych okolnosti pujcovat hracky… ale s tema detma se bud nikdo nebavil, protoze byli novi, a nebo se ty nove deti zkousi nadrazovat.

Navic, na sidlisti platilo, kdo neni z nasi skolky (tridy), s tim si nehrajem.

Ja proste nechci takhle dite vyclenovat z kolektivu, z tech prikladu kolem sebe se bojim, ze se to s nima potahne i na zakladku… :nevim:

Chapu logisticke nebo financni duvody, i to ze si chcete deti uzit ;) jen si myslim, ze bych je tim o hodne pripravila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
17.7.18 10:48

@Svetluska.Lulu Toho, co píšeš se právě bojím, ale zatím vůbec nevím :( Je to pro mě složité, ale prý se dá být doma do jejich sedmi let a může do školky na 4 hodiny denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
17.7.18 10:55

Dcera půjde také až za rok v pěti letech. Jsem doma s mladším, mohu se jim věnovat, nevidím důvod, proč posílat do školky. Do kolektivu chodí pravidelně, na 2 kroužky úměrné věku, s dětmi i vedoucími vychází dobře, má velké znalosti oproti vrstevníkům.

Pro mě je školka jen odkladiště dětí (tady u nás navíc přetrvává spousta zvyklostí z minulých dob, které jsem ve školce zažila v 80.letech já, nucení do jídla, do spaní, program veškerý žádný), navíc vidím z okolí, co (ne)umí školkové děti (špatně mluví, jsou sprosté, nemají základní návyky,…).

• Citovat
  • Upravit
15995
17.7.18 10:56

@beruska777 : no ja mam triletaka ve skolce na 2 dny, protoze jinak mi byl furt za zadkem :mrgreen: ale myslim, ze kdo nechce jit cestou kolektivnich zarizeni, si porad muze najit spoustu jinych moznosti, jak to udelat ;) Ja jen ze to neni jen o 2 extremech - bud dite ve skolce, nebo neustale jen s matkou. Podle me nejspopozdeji kolem tech 3 let nejaky „kolektiv“ je obecne prospesny (samozrejme, jako u vseho, zalezi na diteti, nektere je pripravene driv, nektere pozdeji), ale cesty k tomu muzou byt ruzne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.18 11:02
@beruska777 píše:
Holky a nemyslíte že to dítě právě potřebuje parťáky ve svém věku? Aby si pohrálo a mělo ten kontakt s dětmi? Jen mě to tak napadá a přemýšlím na tím :-).

Syn partaky ma, mam kamaradky se stejne starymi detmi a casto delame nekam vylety, nebo jen tak na odpoledne. Dalsi dny jsme zase tady kousek na hristi…

Chodime take do sokola…

• Citovat
  • Upravit
34322
17.7.18 12:05

Dala jsem ve 2,5 na dvě dopoledne v týdnu do takové přírodní pololesní školky, normální školce bych se vyhýbala, co to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
17.7.18 12:14

Starší syn šel až jako předškolák, žádný asocial není. Přibližně v 5 letech začal sám vyhledávat společnost děti na hřišti, jakmile tam někdo byl, tak si za chvíli hráli spolu. Vzhledem k tomu, že jsme podnikali výlety i na hřiště vzdálená, tak potkával zcela cizí děti a nikdy jsem nenarazila na to, že by si s ním někdo nechtěl hrát, protože není z jejich školky.
Mladší syn šel do školky na dopoledne v necelých třech letech, chtěl se bavit s dětmi,je velmi společenský. Ten by asi nebyl moc šťastný, kdyby byl se mnou do 5 let doma.
Jestli školka je pro mladší dítě přínosem záleží hlavně na jeho nátuře, nemyslím, že jde pausalizovat, že všichni tříletý musí jít, jinak budou takový a makový :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
17.7.18 12:15

A nevíte, jestli je možné být na rodičovské a přitom dát dítě na pár hodin denně do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
17.7.18 14:39

@beruska777 ano potrebuje:) ale na to je naprosto dostačující navštěva hřišť, kamarádů, případně nějakého klubíku ;) vsak taky nejsme s prckama zavřené doma na samotce.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
17.7.18 14:46

Náš třetí šel teď v pololetí v pěti a půl letech a je spokojen, chodí tedy jen na dopoledne.. @Svetluska.Lulu tady vidim problem spis v rozmazlujici babičce teda.. :think: :think:

Jinak mám tedy už srovnání od starších dětí a ty jsou moc rady a spokojené, že byly se mnou doma :srdce: ..tak to potěší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí