Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@beruska777 píše:
Holky a nemyslíte že to dítě právě potřebuje parťáky ve svém věku? Aby si pohrálo a mělo ten kontakt s dětmi? Jen mě to tak napadá a přemýšlím na tím.
To jsem si prave myslela, proto jsme to taky zkouseli. Jinak chodime mezi deti na hriste a tam si vetsinou hraje sama. Takze spis je takovy samotar.
Kamaradka nedala vubec (jeste nebylo povinne), maly zvlada skolu s prehledem, jestli chces neci zkusenost (I kdyz zprostredkovanou
Taky ji vsichni strasili, jaky bude nwsamostatny a nesocialozovany, nema problem. Sle ona dela s detmi dost Montessori apod.
@beruska777 : tak to jde zaridit i jinak ![]()
Malá ted bude mit tři.Davame ji do skolky uz ted.Mezi detma ji bude lip,nez aby byla zavrena doma nebo chodila na nejakou tu chvili na hriste.
@Lenca27 Tak to potom jo, když je samotář, jen si říkám, že děti potřebují děti ve svém věku na hraní, ale to je individuální.
@beruska9 jo jo v pohodě mě to jen zajímalo právě. Já mám v okolí dost družné děti co jsou zvyklí si spolu hrát, takže když jsou na hřišti, tak tam vydrží spolu celý den a hrají si spolu a nějaké maminky je nezajímají
. Jo kamarádka jede taky tímto stylem
.
Holky, ja jsem opacneho nazoru. Pamatuji par decek z nasi skolky, ktere se tam dostaly az pred skolou, pac babicka je doma.
Ja teda musim rict, ze takove dite, zatim kazde, na me v tom kolektivu pusobi jako rozmazleny sobecky fracek, protoze se jaksi neumi s tim kolektivem vyporadat.
Ja nemyslim to, ze musi za kazdych okolnosti pujcovat hracky… ale s tema detma se bud nikdo nebavil, protoze byli novi, a nebo se ty nove deti zkousi nadrazovat.
Navic, na sidlisti platilo, kdo neni z nasi skolky (tridy), s tim si nehrajem.
Ja proste nechci takhle dite vyclenovat z kolektivu, z tech prikladu kolem sebe se bojim, ze se to s nima potahne i na zakladku… ![]()
Chapu logisticke nebo financni duvody, i to ze si chcete deti uzit
jen si myslim, ze bych je tim o hodne pripravila ![]()
@Svetluska.Lulu Toho, co píšeš se právě bojím, ale zatím vůbec nevím
Je to pro mě složité, ale prý se dá být doma do jejich sedmi let a může do školky na 4 hodiny denně.
Dcera půjde také až za rok v pěti letech. Jsem doma s mladším, mohu se jim věnovat, nevidím důvod, proč posílat do školky. Do kolektivu chodí pravidelně, na 2 kroužky úměrné věku, s dětmi i vedoucími vychází dobře, má velké znalosti oproti vrstevníkům.
Pro mě je školka jen odkladiště dětí (tady u nás navíc přetrvává spousta zvyklostí z minulých dob, které jsem ve školce zažila v 80.letech já, nucení do jídla, do spaní, program veškerý žádný), navíc vidím z okolí, co (ne)umí školkové děti (špatně mluví, jsou sprosté, nemají základní návyky,…).
@beruska777 : no ja mam triletaka ve skolce na 2 dny, protoze jinak mi byl furt za zadkem
ale myslim, ze kdo nechce jit cestou kolektivnich zarizeni, si porad muze najit spoustu jinych moznosti, jak to udelat
Ja jen ze to neni jen o 2 extremech - bud dite ve skolce, nebo neustale jen s matkou. Podle me nejspopozdeji kolem tech 3 let nejaky „kolektiv“ je obecne prospesny (samozrejme, jako u vseho, zalezi na diteti, nektere je pripravene driv, nektere pozdeji), ale cesty k tomu muzou byt ruzne ![]()
@beruska777 píše:
Holky a nemyslíte že to dítě právě potřebuje parťáky ve svém věku? Aby si pohrálo a mělo ten kontakt s dětmi? Jen mě to tak napadá a přemýšlím na tím.
Syn partaky ma, mam kamaradky se stejne starymi detmi a casto delame nekam vylety, nebo jen tak na odpoledne. Dalsi dny jsme zase tady kousek na hristi…
Chodime take do sokola…
Dala jsem ve 2,5 na dvě dopoledne v týdnu do takové přírodní pololesní školky, normální školce bych se vyhýbala, co to jde.
Starší syn šel až jako předškolák, žádný asocial není. Přibližně v 5 letech začal sám vyhledávat společnost děti na hřišti, jakmile tam někdo byl, tak si za chvíli hráli spolu. Vzhledem k tomu, že jsme podnikali výlety i na hřiště vzdálená, tak potkával zcela cizí děti a nikdy jsem nenarazila na to, že by si s ním někdo nechtěl hrát, protože není z jejich školky.
Mladší syn šel do školky na dopoledne v necelých třech letech, chtěl se bavit s dětmi,je velmi společenský. Ten by asi nebyl moc šťastný, kdyby byl se mnou do 5 let doma.
Jestli školka je pro mladší dítě přínosem záleží hlavně na jeho nátuře, nemyslím, že jde pausalizovat, že všichni tříletý musí jít, jinak budou takový a makový ![]()
A nevíte, jestli je možné být na rodičovské a přitom dát dítě na pár hodin denně do školky?
@beruska777 ano potrebuje:) ale na to je naprosto dostačující navštěva hřišť, kamarádů, případně nějakého klubíku
vsak taky nejsme s prckama zavřené doma na samotce.. ![]()
Náš třetí šel teď v pololetí v pěti a půl letech a je spokojen, chodí tedy jen na dopoledne.. @Svetluska.Lulu tady vidim problem spis v rozmazlujici babičce teda..
![]()
Jinak mám tedy už srovnání od starších dětí a ty jsou moc rady a spokojené, že byly se mnou doma
..tak to potěší ![]()