Doba dodání pošty na tábor.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2926
21.6.18 06:50

Já tedy posílám každý den, děti mám už velké, ale každoročně se na to těší. A 2× za těch 14 dní balíček :) Pohledy nepředepisuji, opravdu píšu, co se ten den kde událo, jak jsem se měla v práci, koho jsem potkala, kdo je pozdravuje atd. Do balíčku dávám něco, co na táboře využijí - loni klobouk slamák, kolektivní hru na ven a mičudu :) Pohledy pošlu a druhý den je mají, balíček do dvou dnů. Myslím, že je to pěkné. Krom toho i drahé, uznávám, ale je to jednou za rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4948
21.6.18 06:55
@Pudloslava píše:
my máme dát polovinu pohledů při odjezdu do ruky vedoucímu - holky ale jak to v tom případě děláte se zámkou? Vždyť to dítě už je docela chytré…

Když byly děti malé a měly mít na ŠvP dopisy odevzdávané před odjezdem, tak jsem na poště koupila nejlevnější známky, jaké tam měli, ty jsem na dopis nalepila a dala přes to buď razítko dětské pošty nebo v práci VYPRAVENO. A stačilo to. Teď jsem se dívala na stránky České pošty, že pořád mají např známky s konvalinkou za 1 Kč.

Pokud jde o text dopisů, tak já dětem tradičně píšu dopisy, kde místo některých slov vkládám obrázky. Podobně jako té bývá třeba dětských časopisech. Když byly malé, tak jsem takhle nahrazovala podstatná jména typu dopis, pusa, sluníčko, tábor, autobus… Postupně se zdokonaluju, takže teď dostávají dopisy, kde jsou z písmenek v podstatě jen předložky a spojky. Takový trochu rébus. Má to tu výhodu, že to zabere víc místa a člověk toho textu nemusí vymýšlet až tolik.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
21.6.18 06:56

Na skolu v prirode posilam prvni den predem, posledni 2 dny pred koncem. Vse dorazilo. Pohledy cislujeme a piseme na ne hadanky a ruzne kvizy. Hodne cestujeme, tak treba kde to bylo, kde si tvoje sestra rozbila hodne koleno a ty jsi vylezla na rozhlednu ve tvaru nanuku. Atd. V prvni tride jsem lepila i trpitive samolepky.

Příspěvek upraven 21.06.18 v 06:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
21.6.18 06:57

A balicek zalezi na typu podani. U pouze doporuceneho pocitej 4 dny. Vetsinou dorazi za 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.6.18 07:08
@mdvorak píše:
To je nějaká „nová doba“, že na „skautském“ táboře dostávají dopis každý den??? :nevim:

Taky na to koukám jako blázen. Proboha proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
21.6.18 07:20
@hanka.br. píše:

My jsme uz taky byli „vyskoleni“. Je to silence, ale proste to udelam. Nechci aby dcera plakala, ze jako jedina nic nedostala.Nekteri rodicove to maji vymakane, takze posilaji dopredu aby dite dostalo dopis hned prvni den. :zed: Sami vedouci nas upozornili, ze to tak bohuzel je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
21.6.18 07:36
@Zdenaticha píše:
V ČR tak půl roku :)

Tak to mě připomělo čtvrteční čekání na balík. Pak došla sms, že adresát zastižen nebyl :cert:

@Pudloslava Taky to letos budu rešit. Mě bylo porazeno, že v den odjezdu poslat poštu. No vzhledem k tomu, že dcera odjíždí v sobotu, tak přemýšlím, zda poslat už v pátek odpoledne či ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
21.6.18 07:41

Naprosto v pohodě stačí poslat v pátek před odjezdem a nemyslím, že je potřeba psát každý den. Klidně se domluv třeba s babičkou nebo tak, aby dítěti napsali.

Nevím, co je to za tábor. Ale u nás ani nechodí pohledy všem a každý den. U některých dětí je to dost kontraproduktivní a sotva se adaptují už jim zase něco připojení maminku. Obzvlášť když píše, jak se jí stýská a takové kecy.

No a na ten balíček se zkus domluvit s dítkem, ať ti napíše, co by chtělo a nebo potřebovalo. Pokud jede poprvé, tak nevíš, co se tam dá koupit a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
21.6.18 07:42

@Pudloslava No, taky záleží, jak ten balik posles, kdyz je to Balik do ruky, tak garantují doručení do druhého dne. Aby tam 3 dny necekal :mrgreen: .
Ale ja bych pohled poslala MAx den dopredu a s balíkem bych klidne pockala az v den odjezdu, i kdyby došel za 3 dny, tak at si deticky uzijou skauta chvili bez bonbonku :mrgreen: .
Jsem zla matka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
21.6.18 07:45
@hanka.br. píše:

Nevím zda je to nová doba, ale já vím, že dopisy či pohledy posílat budu. Přesně si pamatuji, jak jsem se cítila, když všichni dostávali pohledy či dopisy a já nic, jen tak třikrát za celých 14 dní. Neříkám, že pošlu dopis na každý den, ale alespoň každý druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
21.6.18 07:54

Aby se Vám tam děti nerozpustili :)
Jeden dopis možná OK, ale dítě má také právo si odpočinout od rodičů a tímhle se akorát dráždí stesk po domově…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
21.6.18 08:06

Pokud chceš, aby první dopis přijel první, druhej den, tak pošli den před odjezdem.

Já si pamatuju, že sme taky očekávali po nástupu poštu :mrgreen: . Na druhou stranu, pokud bych věděla, že dorazí každý den, už by to nebylo tak napínavé…A když sme viděli, že na nástup s sebou vedoucí táhne balík, to byl teprv šrumec :D čí to je, od koho to je, co je vevnitř. Řekla bych, že tím, že pošleš něco denně a dva balíky k tomu, tak to ztratí to kouzlo.

Jinak doporučuju třeba jeden obsáhlejší dopis po týdnu, jinak jen pár pohledů, s nějakým pěkným obrázkem :)

Ještě si pamatuju, že byla prča, když sem jednou na tábor poslala pohled já jako starší ségra mladší (polorodé, takže sme spolu nebydlely) sestře. Všichni měli „trapný“ pohledy od rodičů a ty jo, XY dostala pohled od dospělý ségry :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
21.6.18 08:07

@mdvorak souhlasím. Nás čeká první tábor příští rok, a já opravdu hluboce doufám, že si to tam děti užijou bez vopruzu od rodičů i techniky (jako jedno z hlavních kritérií budu mít, že si tam s sebou děti nebudou smět brát mobily, tablety a jiný přiblblosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
21.6.18 08:09

@mdvorak Tak za 1) deti nerozpustily je (y) a za 2) myslim, ze v dnešní dobe mobilních telefonu, internetu, tabletu, mailu, sociálních siti a vseho možného, jde spíše o to, ukazat dětem, ze se daji posílat dopisy, pohledy, balíčky a je to fajn a udržet aspon nejake tradice. Vzdyt mne uz do schranky chodí pošta jen z úřadu nebo složenky. Proc nenaučit deti, ze poslat pohled z tábora nebo na Vánoce je proste hezké a toho druhého tim potesim. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
21.6.18 08:12
@Tiffany1 píše:
@mdvorak Tak za 1) deti nerozpustily je (y) a za 2) myslim, ze v dnešní dobe mobilních telefonu, internetu, tabletu, mailu, sociálních siti a vseho možného, jde spíše o to, ukazat dětem, ze se daji posílat dopisy, pohledy, balíčky a je to fajn a udržet aspon nejake tradice. Vzdyt mne uz do schranky chodí pošta jen z úřadu nebo složenky. Proc nenaučit deti, ze poslat pohled z tábora nebo na Vánoce je proste hezké a toho druhého tim potesim. :think:

Ok, nemám nic proti tomu, aby děti neposlaly pozdrav z tábora, ale tady se řeší pomalu pět pohledů denně, aby jim nebylo smutno… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí