Doba určitá a nárok na PPM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Stačí odpracovat 270 dní a je to
Ta smlouva na dobu určitou skončí a ty budeš opět nezaměstnaná na RD. Budeš mít ale nárok na PPM i na volbu délky RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a můžu přidat i svůj dotaz? já byla taky na dobu určitou, stále jsem na RD a chtěli bychom druhé dítě. Je teď ponovu nárok na PPM, když RD se dělá podle manžela?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tomikadze, pokud ti skončila smlouva a nevejdeš se do ochranné lhůty 180 ti dnů, tak nárok na PPM nemáš a RP zvolíš dle manžela, který musí mít nárok na PPM, ale PPM nedostanete. Takže rodičák ode dne porodu a volba dle manžela.
Leni, podmínka je odpracovat 270 dní. Popř. jít pak na nemocenskou a na ni můžeš být do konce 6nedělí max. Potom by ti nárok na mateřskou vznikl. Ale ta podmínka pojištění 270 dní být splněna musí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
takže v té smlouvě na dobu určitou problém není??? abych věděla, jestli se mám hádat, že chci na neurčito nebo ne
![]()
předpokládám tedy, že než ta smlouva skončí, tak se mi podaří otěhotnět a nastupovala bych na MD ještě před tím, než se ukončí.. pokud je to zástup za mateřskou, jakože na 99% jo, tak to bude min. na dva roky a to snad stihnem ![]()
takže i když budu mít smlouvu na neurčito, tak si budu moct vybrat tříletý rodičák??
- Citovat
- Upravit
Leni, neni důležitý jestli ta smlouva bude na určito nebo neurčito, tam je důležitý abys ty byla nemocensky pojištěná těch 270 dní před porodem, nejlíp. A rodičák si budeš moct zvolit tak jako tak, protože tvůj muž pracuje, takže to by se event. dalo zvolit dle něho, ale ta mateřská je pouze na tobě. Ale když bude smlouva na určito, tak se pak nebudeš mít opět kam vrátit, kdybys měla na neurčito, tak ti místo musejí držet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pettulle děkuji, i když jsem doufala, že to tak není, nu což
, mé rozhodnutí to stejně neovlivní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taktéž děkuji..Peti to jestli se budu mít kam vrátit po druhém teď neřeším, teď to beru jako provizorium a nekoukám moc na to co je to za práci, vezmu i to mimo obor (ale zas ne všechno že
), potom až budu hledat práci nastálo, tak si dám záležet víc ![]()
- Citovat
- Upravit
Leni, jasný, já taky práci v oboru nemůžu sehnat a to díky podělanejm jazykům ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,potřebovala bych informaci, jak je to s nárokem na PPM..
Je to tedy jen čistě teoretické uvažování.. v půlce března mi končí rodičák, hledám práci.. Nemám se kam vrátit, u původního zaměstnavatele jsem sice měla smlouvu na dobu neurčitou, ale ten je v konkurzu a dostala jsem výpověď. Takže jsem teď v podstatě vedená jako nezaměstnaná na RD.
Trošku tápu a tak bych potřebovala vědět, jak je to teď ponovu s nárokem na PPM v případě, že bych otěhotněla a měla smlouvu na dobu určitou (mám takovou nabídku - je to nejspíš záskok na mateřskou, ale jelikož my plánujeme druhé dítě, tak mi to nevadí).
Potom kolik dní vlastně musím mít odpracováno, abych nárok vůbec měla?
Vím, že se posuzuje i otec, v tomto případě má smlouvu na dobu neurčitou a v dosavadní práci už je tři roky, takže tam by problém být neměl, pokud by se nějak i on posuzoval
Díky