Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky mám dotaz.Za jak dlouho mi přijdou penízky za dobírku,kterou odešlu zítra odpoledne jako obchodní balík?Penízky mi půjdou složenkou
Těžko říct, záleží zda ten komu to posíláš bude doma a pokud ne, tak kdy si to vyzvedne na poště, plus nějakou dobu půjdou ty peníze složenkou k tobě, takže můj odhad je že minimum jsou tak 4 dny, maximum 14 (pokud si tedy správně pamatuju, že se obchodní balík na poště ukládá jen 7 dní)
Ja kdyz posilala dobirku a dotycny si balik ihned vyzvedl,tak jsem mela slozenku zpet do 4dnu.
Opravdu zalezi,kdy si balik clovek vyzvedne,pak to zpet trva cca 1-3dny,jinak normalni dobirka se vraci zpet po 14ti dnech,ale da se prodlouzit o dalsich 14dni.
U obchodniho baliku nevim.Jinak ten pokud odesles zitra,tak tam bude dalsi den,cili ctvrtek a pokud bude ihned dorucen,tak slozenku ocekavej zacatkem pristiho tydne.
no prave…ja mam napriklad s dobirkou velmi spatne zkusenosti,nikdy si to nikdo nevyzvedl a proto uz na dobirku nezasilam.
Ale vsak uvidis…muzes si to podle podaciho cisla sledovat na strankach posty a tak uvidis,kdy to bylo prevzato.
no, já posílala dobírku 6.12. a penízky mi přišly 23.12., ale možná to bylo tím, jak měla pošta frmol.
No ale i tak je to docela dlouho, ne? ![]()
pokud jsi to neposilala jako obchodni balik(cili dnes podate,zitra dodame) tak to dloiha doba neni,posta toho mela hodne a ja napriklad posilala balicky 9.12. a na miste byly az 27.12.
Já to posílala dneska odpoledne jako pilný tak jsem zvědavá.Zaplatila jsem za dobírku ne-malé prachy tak jsem zvědavá jako
obchodní balík, by měl dojít druhý den.ikdyž tu byli i případy, že až třeba třetí..ale to bylo jen před vánocema..od doby,kdy se balík vyzvedne a zaplatí je to 3 až 5 pracovních dní..služba pilně není spolehlivá,spíš ten obchodní balík nebo služba EMS, která je už ale dražší..
posílali jsme minulý týden na dobírku a připsání na účet. Kupující si převzal zboží už druhý den,což nám potvrdil emailem,jak jako budeme dlouho čekat než mi to pošta připíše?Už jsem fakt nasratá ![]()
Já posílal balík v uterý ve stredu si jej pani vyzvedla a dneska je ctvrtek , snad to do pátku bude
jestli ne , tak jsme v p*deli ![]()
po jaké době se vrátí nevyzvednutá dobírka? leží mi balík na poště od 18.5. a tak jsem už dávno čekala, že se mi balík vrátí a pořád nic ![]()