Dobrý partner špatný milenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
29.5.23 07:35

@Lu66 rozumím ti, je to těžký. Člověk chce sex ale s tím, koho ma rád. Riskovat vztah kvůli milenci je fakt těžký.
A srovnat se s tím psychicky taky není lehký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.23 07:40

Jsem na tom stejne. Taky jsem uz davno rezignovala a neverim na zmenu.

• Citovat
  • Upravit
2508
29.5.23 07:51
@Lu66 píše:
@pouzitychlap řeknu to asi takhle. Můj přítel, kdyby byl v tom sexu aspoň podobný jako já, byl by 100% dokonalý. V reálu bych si s nikým jiným nezačala, ale kolikrát jsem tak zoufalá, že v představách ano. A nechci vyměnit člověla se kterým jsem šťastná za někoho, kdo by sice ten sex vyžadoval, ale jinak bych s ním nechtěla strávit celý život.

Já to měl úplně stejně.
Dodnes nevím, jestli zůstat byla chyba, nebo ne. Jen už vím, že s tou frustrací je těžší a těžší žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
29.5.23 08:12

Nechci aby to vyznělo jako kritika, spíš podnět k zamyšlení.

Holky co děláte proto aby ten muž o sex s vámi stál?
Chlap je od přírody prostě samec, touží po sexu, má ho rád, baví ho, vyžaduje ho.
Pokud ne, je něco špatně. Jak už bylo zmíněno, přemíra stresu, zdravotní potíže, nebo rodinné problémy.
Není třeba v tom hledat něco složitého, většinou je to jedna z těchto tří věcí.

Mluvíte s ním o tom? Proč se to děje, co ho trápí, ptali jste se, jak mu můžete pomoc či ulevit? Ono totiž když chlap nějaký problém skrývá, už to značí problém ve vztahu, pokud vám není ochoten říct co ho trápí, evidentně nemá důvěru a už to je začátek potíží.

Pokud má muž nějaký problém a musí ho skrývat z obavy ze selhání je to znak problémů ve vztahu. Ve zdravém vztahu s důvěrou a pochopením chlap normálně řekne „nezlob se, jsem teď unavený, mám toho moc v práci, trápí mě že se mi nedaří, špatně spím, dej mi pár týdnů čas, musím si to vyřešit…“ prostě řekne co a proč, případně si řekne o pomoc, nedělá tajnosti a snaží se problém řešit, ne ho ignorovat, nebo skrývat.

Pokud má muž obavu ze selhání, už to je problém, raději mlží a mlčí…přece když mám vůči někomu důvěru, nemusím mít obavu i když se mi něco nepovede, vím že se mi partner nebude vysmívat a ani to blbě komentovat.

Já mám autoimunitní onemocnění trávicího traktu a v určitých obdobích mi prostě není dobře. Muži na rovinu řeknu „ten mám špatně období s trávením, není ní dobře, potřebuju týden, dva pauzu se sexem“, muž ví o co jde a nemá s tím problém. Kdybych mlžila a vyhýbala se mu, akorát by byl na vážkách co se děje a proč, zbytečně by si zaměstnával hlavu přemýšlením a hledáním příčiny, vyptával se a třeba se i trápil, že mi nemůže pomoct.

Další věc je atmosféra doma, kdybych byla chlap a měla na sobě tu tíhu živitele a povinnosti zajistit a postarat se o rodinu, náročnou práci, děti, starost o dům…tak si neumím představit, přijít domů z práce a mít ještě doma dusno… Ženy neuděláte doma dusno? Jako chlap bych nechtěla mít doma fúrii co na mě vychrlí povinnosti, štěká po mě, je naštvaná, nervózní a ještě se diví že nechci sex.

Ne každý chlap je stroj, jen se to od nich občas očekává a oni tu tíhu někdy nenesou úplně lehce, taky někdy potřebují pochopení, klid a podporu.
Dost se na to zapomíná. Stačí pokecat s nějakým párovým psychologem, nebo terapeutem z partnerské poradny, řekne vám přesně toto.
Problém jsou přílišná očekávání, nevyslovená přání a obavy, no a na to na navazující zbytečné dedukce.

Sorry za délku příspěvků, ale třeba to někomu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3880
29.5.23 08:19
@Big boss píše:
Nechci aby to vyznělo jako kritika, spíš podnět k zamyšlení.

Holky co děláte proto aby ten muž o sex s vámi stál?
Chlap je od přírody prostě samec, touží po sexu, má ho rád, baví ho, vyžaduje ho.
Pokud ne, je něco špatně. Jak už bylo zmíněno, přemíra stresu, zdravotní potíže, nebo rodinné problémy.
Není třeba v tom hledat něco složitého, většinou je to jedna z těchto tří věcí.

Mluvíte s ním o tom? Proč se to děje, co ho trápí, ptali jste se, jak mu můžete pomoc či ulevit? Ono totiž když chlap nějaký problém skrývá, už to značí problém ve vztahu, pokud vám není ochoten říct co ho trápí, evidentně nemá důvěru a už to je začátek potíží.

Pokud má muž nějaký problém a musí ho skrývat z obavy ze selhání je to znak problémů ve vztahu. Ve zdravém vztahu s důvěrou a pochopením chlap normálně řekne „nezlob se, jsem teď unavený, mám toho moc v práci, trápí mě že se mi nedaří, špatně spím, dej mi pár týdnů čas, musím si to vyřešit…“ prostě řekne co a proč, případně si řekne o pomoc, nedělá tajnosti a snaží se problém řešit, ne ho ignorovat, nebo skrývat.

Pokud má muž obavu ze selhání, už to je problém, raději mlží a mlčí…přece když mám vůči někomu důvěru, nemusím mít obavu i když se mi něco nepovede, vím že se mi partner nebude vysmívat a ani to blbě komentovat.

Já mám autoimunitní onemocnění trávicího traktu a v určitých obdobích mi prostě není dobře. Muži na rovinu řeknu „ten mám špatně období s trávením, není ní dobře, potřebuju týden, dva pauzu se sexem“, muž ví o co jde a nemá s tím problém. Kdybych mlžila a vyhýbala se mu, akorát by byl na vážkách co se děje a proč, zbytečně by si zaměstnával hlavu přemýšlením a hledáním příčiny, vyptával se a třeba se i trápil, že mi nemůže pomoct.

Další věc je atmosféra doma, kdybych byla chlap a měla na sobě tu tíhu živitele a povinnosti zajistit a postarat se o rodinu, náročnou práci, děti, starost o dům…tak si neumím představit, přijít domů z práce a mít ještě doma dusno… Ženy neuděláte doma dusno? Jako chlap bych nechtěla mít doma fúrii co na mě vychrlí povinnosti, štěká po mě, je naštvaná, nervózní a ještě se diví že nechci sex.

Ne každý chlap je stroj, jen se to od nich občas očekává a oni tu tíhu někdy nenesou úplně lehce, taky někdy potřebují pochopení, klid a podporu.
Dost se na to zapomíná. Stačí pokecat s nějakým párovým psychologem, nebo terapeutem z partnerské poradny, řekne vám přesně toto.
Problém jsou přílišná očekávání, nevyslovená přání a obavy, no a na to na navazující zbytečné dedukce.

Sorry za délku příspěvků, ale třeba to někomu pomůže.

:potlesk: :potlesk: :potlesk: Hurá, konečně někdo kdo není zahleděný jen do sebe a jak ženy jsou dokonalé a skvělé a chlapi zabednění a ženám nerozumí. :potlesk: :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
29.5.23 08:31
@Veselej kluk píše: :potlesk: :potlesk: :potlesk: Hurá, konečně někdo kdo není zahleděný jen do sebe a jak ženy jsou dokonalé a skvělé a chlapi zabednění a ženám nerozumí. :potlesk: :potlesk: :palec:

Tak není to úplně o zahleděnosti do sebe, spíš o tom, jak se z důvodu očekávání a tlaku zapomíná na ten základ.
Od každého se čeká něco, někdy se to ani tolik neočekává, ale dotyčný si myslí že ano, to ho může úplně zničit.
Základ je pohoda doma, proto si tu rodinu tvoříme, zázemí, klid pochopení. Bohužel v této době to bývá spíš opačně, doma je dusno, tlak, hádky, lidi si chodí odpočinout do práce…takový paradox…
Pracují, aby mě měli spokojenou rodinu, ale musí od ní utíkat.

Málo spolu mluví, nejsou ochotni se upozadit, jsou sobečtí, nepodporuji se, kritizují se, nejsou na sebe milí a hodní. Jak chcete mít důvěru v takovém vztahu? Neříkám že všude to je takhle, ale je to časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
29.5.23 08:44

@Big boss oba tvoje prispevky su velmi pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.23 08:53
@Anonymní píše:
Jo prituli.
Vetsinou kdyz dopredu neavizuji ze chci sex, tak proste sex neni. (S vyjimkou jednou za 4 - 6 tydnu pustu, kdy prijde sam). Nekdy kdyz dam na jevo ze bych chtela tak rekne ze zitra, jakoby se na to potrebovak nejak pripravit/vedet to predem.
Ja uz to radsi rikam predem pritoze kdyz se jen snazim pritulit a cekat jestli se samo neco rozvine, tak bud se nic nerozvine a nebo celim odmitnuti doslovnemu ktere je mi uz velni neprijemne vzhledem k tomu jak je mi smutno.
Ano mluvili jsme spolz o tom, vi jak je to pro me dulezite.
Snazime se udrzovat alespon jednou za tyden. Ale nekdy to „nevyjde“.

Taky si o sex musim rict a prihlasit se, jinak nic neni. Nejdelsi obdobi bez sexu jsme meli vic jak rok, protoze jsem chtela vedet, za jak dlouho mu zacne chybet. Po roce jsem udelala scenu, proc se mnou nechce spat, odpovedel ze jsem mu pripadala protivna a bal se na me sahnout abych ho neodmitla.

Trosku se musim smat, kdyz padaji rady promluvte si o tom. Mluvili jsme hodne, bohuzel bez vysledku.

• Citovat
  • Upravit
4440
29.5.23 09:00

@Big boss u nás konkrétně, tak přítel je dost zaneprázdněný, děláme rekonstrukci, je učitel a má x dalších povinností i mimo práci, tak si,,vybije" energii jinde. Pamatuji si když měl volno, žádné starosti, tak to dokonce začal sám. Určitě si nemyslím že bych se mu nelíbila. Je prostě vystresovaný, a naví ten sex nepotřebuje tolik co já no. Asi věkem? Je mu 45 let, mě 26 let. Nemluvila jsem s ním o tom, ale chci, a doufám že najdeme kompromis.

Edit: neustále mě hladí, líbá, hladí mě VŠUDE, proto se ani tak nebojím že bych ho nevzrušovala. ASI mít tolik povinnosti co on, možná bych taky ten sex TOLIK nevyžadovala :)

Příspěvek upraven 29.05.23 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
29.5.23 09:01
@Anonymní píše:
Taky si o sex musim rict a prihlasit se, jinak nic neni. Nejdelsi obdobi bez sexu jsme meli vic jak rok, protoze jsem chtela vedet, za jak dlouho mu zacne chybet. Po roce jsem udelala scenu, proc se mnou nechce spat, odpovedel ze jsem mu pripadala protivna a bal se na me sahnout abych ho neodmitla.Trosku se musim smat, kdyz padaji rady promluvte si o tom. Mluvili jsme hodne, bohuzel bez vysledku.

Mluvili jste hodně, ale až po roce abstinence to řekl, že se na tebe bál sáhnout. a že jsi mu připadala protivná?
To je zvláštní, že to neřekl dřív. A můžu se zeptat jak to dopadlo? Jste spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.23 09:05
@Big boss píše:
Mluvili jste hodně, ale až po roce abstinence to řekl, že se na tebe bál sáhnout. a že jsi mu připadala protivná?
To je zvláštní, že to neřekl dřív. A můžu se zeptat jak to dopadlo? Jste spolu?

Jsme spolu. Sex si vydupu jednou az dvakrat do mesice.

• Citovat
  • Upravit
3596
29.5.23 09:08
@Lu66 píše:
@Big boss u nás konkrétně, tak přítel je dost zaneprázdněný, děláme rekonstrukci, je učitel a má x dalších povinností i mimo práci, tak si,,vybije" energii jinde. Pamatuji si když měl volno, žádné starosti, tak to dokonce začal sám. Určitě si nemyslím že bych se mu nelíbila. Je prostě vystresovaný, a naví ten sex nepotřebuje tolik co já no. Asi věkem? Je mu 45 let, mě 26 let. Nemluvila jsem s ním o tom, ale chci, a doufám že najdeme kompromis.

Tak ale to je přece dobré, když víte kde je problém, tak ho můžete řešit. Kdybyste nevěděli, je to horší.
To co píšeš je asi podle mě ten nejčastější problém, moc práce, stres, moc povinností, no viz můj první příspěvek. Nechci tady nikomu dávat rady, jen píšu co si myslím já.
Ale zkusila bych ho ubezpečit že spolu vše zvládneme, že je možná teď náročnější období, ale to se utřepe a vše bude zase ok, že ho miluji a že je pro mě důležitý a taky že mu dám čas, jestli ho potřebuje a budu mu oporou a pomůžu mu.
Chlapům někdy fakt stačí zopakovat ty pilíře vztahu, oni se uklidní a zase se postupně dají dokupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
29.5.23 09:11
@Lu66 píše:

Edit: neustále mě hladí, líbá, hladí mě VŠUDE, proto se ani tak nebojím že bych ho nevzrušovala. ASI mít tolik povinnosti co on, možná bych taky ten sex TOLIK nevyžadovala :)

No, to tě nečekají moc světlé zítřky…
Příspěvek upraven 29.05.23 v 09:02
  • Citovat
  • Upravit
3596
29.5.23 09:17
@Anonymní píše:
Jsme spolu. Sex si vydupu jednou az dvakrat do mesice.

Tak to musí být ale hrozně frustrující pro tebe i pro něj. Ty si musíš sex vydupávat a on ho dělá z povinnosti, ty to víš, že to jen povinnost z jeho strany a o to víc tě to žere. Takový začátek konce :,(
Píšeš že mluvení nepomohlo a mluvili jste spolu, co zkusit učit jinak?
Převrat si to v sobě, ty rozhovory, jakým způsobem probíhaly, v jaké náladě, v jakém tónu a v jakých situacích.
Pochopila jsem, že ty rozhovory jsi inciovala asi nejspíš vždy ty. Co nechat mluvit jen jeho, říct mu jen že chceš slyšet jeho pohled, ať si zvolí sám kdy a jak. Nechat ho mluvit, nepřerušovat, nekritizovat, ať řekne co uzná za vhodné, spíš klást jen doplňující otázky než oponovat. Nevím, já nejsem psycholog, jen mě napadá, že by ses určitě dozvěděla nějaké nové informace se kterými byste mohli dál pracovat.
Letitý problém se většinou nevyřeší za jeden rozhovor, ani za dva, je to práce na dlouho, takže nelze čekat zlepšení hned.
Ale musí být vůle, když chtějí oba a vy asi chcete, jinak byste pólu nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
29.5.23 09:20
@Kutil Tom píše:L @Kutil Tom

No to je opravdu přínosný příspěvek, to jí fakt pomůže. Tak má staršího muže no, když jí to někdo připomene, tak to má jaký význam?
Pokud ten význam je jen si kopnout, tak v tom případě máš splněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí