Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Netopirek píše:
Pokud přes poštu, tak jedině balíkem do ruky. Ten má přesnost. A zpoždění mají i ostatní doručovatelé.
Nemá a nikdy neměl
Respektive během roku mi naháněl zpoždění tak 1-3 dny, v listopadu už to bylo 10. PPL se zatím u nás dostalo na 2 dny zpoždění.
@ugluk píše:
Nemá a nikdy nemělRespektive během roku mi naháněl zpoždění tak 1-3 dny, v listopadu už to bylo 10. PPL se zatím u nás dostalo na 2 dny zpoždění.
To já tenhle týden posílala balík do ruky a druhý den byl doručený. PPL má pravidelně 2 denní zpoždění a pak mi napíše, že mi balíček nechali tam a tam
@sanyaa píše:
@Paola21 @lucenka Jeee, tak to je mi líto, no už jsem teda nakonec objednala, tak budu doufat.
Doufám s tebou, jinak na infolince mi byla řečena taky rada, že když to nedojde do 18.12., že to mám reklamovat
fakt super rada, místo aby se snažili řešit, kde zásilka je, tak rovnou radí, kdy se má reklamovat. Nehledě na to, že když jí budu 18.12. reklamovat, tak se s ní můžu do Vánoc rozloučit
a to to mám blbec už hrazené předem
@sanyaa píše:
Ahoj holky,prosím Vás myslíte, že Česká pošta mi ještě do Vánoc doveze balíček, když teď objednám? Babička s dědou mi včera dali peníze, ať si něco nadělím, tak si chci objednat oblíbenej krém na strie, kterej si jinak nekoupím a oni nabízí jen českou poštu. Ještě minulý týden, kdy jsem objednávala spoustu balíčků, mi to PPL i česká pošta dovezli za dva dny. Teď jsem ale slyšela, že pošta už to nestihne, objednaly byste ještě nebo radši ne? Musím dát prarodičům něco, co mi fakt zabalí. Moc děkuju.
je to sázka do loterie, balík od babi mi přišel druhý den a to putoval 400 km, já posílala v pondělí a doteď je u nás v depu
jen se modlím, aby do vánoc dorazil..
Mě pani posílala balík na postu ve středu, ve čtvrtek uz tam byl. Když tak posílat jako balík do ruky nebo na postu.
Ale postaku a dopravcu je mi spis lito, lidi si v prosinci vzpomenou, ze jsou vánoce a objednávají jak zbesili na poslední chvili.
@Netopirek píše:
To já tenhle týden posílala balík do ruky a druhý den byl doručený. PPL má pravidelně 2 denní zpoždění a pak mi napíše, že mi balíček nechali tam a tam
Tak to gratuluji
Já balík do ruky do druhého dne dostanu výjimečně, asi záleží, přes jaké depo to jde. Ale nespoléhala bych na to, zvlášť ne teď před Vánoci.
Já objednávala z jednoho eshopu ve středu a bylo mi řečeno že balík doručí do Vánoc na 50% a to jsem si dala platbu přes dobírku.
Ha, zrovna mi pošta píše, že mi dnes bude balík doručovat. Druhý den od objednání. Balík šel z Prahy do Brna. Předpoklad je ten, že eshop to rychle vybaví.
Takže upusťme od českého nadávání na všechno, a pojďme si objednat ![]()
@Anik píše:
Objednávala jsem něco včera. Z eshopu mi napsali, že oni to vyexpedovali, za poštu že neručí. Já teda doufám, že to stihnou, i dnešní objednávky bych řekla, že pokud to eshop vyexpeduje fakt rychle, tak by mohli. Tak neztrácej čas tady a objednej
Já to musím letos zaklepat. U nás zatím pošta stíhá v pohodě. Včera odeslaný balíček už mám. DPD taky bez problémů. PPL za to nic moc. Ti toho mají plné brýle.
@Anik píše:
Ha, zrovna mi pošta píše, že mi dnes bude balík doručovat. Druhý den od objednání. Balík šel z Prahy do Brna. Předpoklad je ten, že eshop to rychle vybaví.
Takže upusťme od českého nadávání na všechno, a pojďme si objednat
No e-shop mi to dal na poštu 5.12., a do dneška nic nemám. Tobě gratuluji! ![]()
@Anik píše:
Takže upusťme od českého nadávání na všechno, a pojďme si objednat
a už ho máš doma? mně taky takhle už někdy začátkem října psali, že budou doručovat, tak jsem čekala… a nic. další tři dny ani ťuk, jenom ze sledování zásilek zmizelo info o doručování, a pak najednou k večeru telefonát, že mi vezou ten balík… takže večer děti přebíraly balík (já byla v práci). ještě štěstí, že jsem nechala doma peníze na zaplacení, normálně to nedělám ![]()
Sagina - no píšou dnes mezi 12-15 hod., zatím ho teda nemám, ale tohle je snad už fáze, která klapne, ne?
U mně bude ještě veselý to, že doma nebudu, protože takto brzo jsem s tím opravdu nepočítala, takže mi ho dají na poštu. Na změnu, aby k nám nejeli, je už prý pozdě.
Ne, na tuhle fázi často navazuje celodenní čekání a poté zpráva, že se balík z rozličných důvodů nepodařilo doručit (viz vtípek od Saginy). A po návštěvě pošty hrozný podiv, co jako chci, že tam ten balík není. Jinak samozřejmě přeju všem, aby to zrovna u nich fungovalo, jak má, a balíky do ruky skutečně chodily do druhého dne ![]()