Dodatečné dodání receptu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jitka1976
17.1.14 18:08
@miisenka píše:
Na Slovensku isla antikoncepsia kupit bezne v lekarni..a argument, ci si vezmu na triko, ci ma zakaznik jaterne testy ok neni na mieste..gyndosovia predpisuju antiko nie podla testov, ale provizii..alebo kazda co berete antiko idete 2× za rok na testy? :nevim:

já chodím 4X… ;)

• Citovat
  • Upravit
14309
17.1.14 18:09
@Jitka1976 píše:
já chodím 4X… ;)

tak to mas poriadneho gyndosa..kamoska robi vo farma firme, tak viem z prvej ruky jak predava antiko..moj gyndos mi robil 2× a este 1× vzdy u obvodaka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
17.1.14 18:10
@miisenka píše:
Antikoncepciu moze predpisat i obvodak..mne ju pisal ortoped, ked som nestihla gyndu..

mě jí taky jednou předepsala kamarádka…praktická lékařka…ale říkala, že je to výjímečně, že to nemůže dělat…kvůli razítku na předpisu…není gynekolog, mohla by z toho mít problémy

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
17.1.14 18:12
@miisenka píše:
tak to mas poriadneho gyndosa..kamoska robi vo farma firme, tak viem z prvej ruky jak predava antiko..moj gyndos mi robil 2× a este 1× vzdy u obvodaka..

to ne…já chodím na jaterní testy kvůli nemoci…4 x ročně…beru léky/svinstvo…takže to sledují…krev, moč, játra…na druhou stranu je dobrý, že co čtvrt roku vím, že je to ok…

• Citovat
  • Upravit
35351
17.1.14 18:12
@miisenka píše:
Na Slovensku isla antikoncepsia kupit bezne v lekarni..a argument, ci si vezmu na triko, ci ma zakaznik jaterne testy ok neni na mieste..gyndosovia predpisuju antiko nie podla testov, ale provizii..alebo kazda co berete antiko idete 2× za rok na testy? :nevim:

Jenze pak je to proste jeho zodpovednost.
U nas je ten recept proste potreba, bez receptu se neprodava. Takze pokud to tak nekde delaji, nejednaji spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65320
17.1.14 18:19

@mroe To jo, ale byl to jen týden a oni jim ty recepty potom dodali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270

Podle mě je to pouze na domluvě. Někde to mají gynekologové domluvené pro své pacientky s konkrétní lekárnou. Ale nijak oficiálně to asi nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
@AngelLilly píše:
Tak od Tebe to asi vím :mrgreen:
Jinak já mám známou lékárnici, takže té ani recepty na antiko nedávám (teda nedávala jsem) :oops:

jj, psala jsem, jak jsem jela dceři pro antinu, kterou musela ten den nasadit, ale doktor nedorazil.tak jsem si zavolala do lékárny, jestli mi jí jako „půjčí“.zaplatila jsem jí, a za 2 dny jsem si zopakovala cestu k doktorovi a následně šla dodat recept do lékárny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35351
17.1.14 18:20
@vokishka píše:
@mroe To jo, ale byl to jen týden a oni jim ty recepty potom dodali.

A kdyby je nedodali?
To je jak s zadankami na treba na rtg vysetreni - bez zadanky se proste rtg nedela…z pochopitelnych duvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
17.1.14 18:23

@kkaattkkaa asi jak kde, ale tady v místní lékárně si kolegyně vyzvednou prášky a do týdne donesou recept

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35351
17.1.14 18:23
@Samy píše:
@kkaattkkaa asi jak kde, ale tady v místní lékárně si kolegyně vyzvednou prášky a do týdne donesou recept

A to je oficialni?
Jak kde je nesmysl, bud to jde, nebo ne, nic mezi neni. V tomhle pripade je druha varianta spravna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
17.1.14 18:26

@Jitka1976 Kontrola? Třeba já… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65320
17.1.14 18:28

@mroe Já už jsem se pak nestarala, ten doktor sám tam měl takovou dohodu, dodal to on. Byla jsem ráda, nechala jsem to na poslední chvíli a nemusela jsem shánět žádného zastupujícího doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
17.1.14 18:29

Antikoncepce sice není hrazena zdr. pojišťovnou, ale recept na ní být musí! Lékárník se vystavuje postihu, pokud vydá antikoncepci bez receptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35351
17.1.14 18:30
@vokishka píše:
@mroe Já už jsem se pak nestarala, ten doktor sám tam měl takovou dohodu, dodal to on. Byla jsem ráda, nechala jsem to na poslední chvíli a nemusela jsem shánět žádného zastupujícího doktora.

No jo, ale pak to nemuzes davat jako doporuceni ostatnim, kdy to je neoficialni dohoda tveho dr… :nevim:

Oficialne to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital