Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jitka1976 píše:
já chodím 4X…
tak to mas poriadneho gyndosa..kamoska robi vo farma firme, tak viem z prvej ruky jak predava antiko..moj gyndos mi robil 2× a este 1× vzdy u obvodaka..
@miisenka píše:
Antikoncepciu moze predpisat i obvodak..mne ju pisal ortoped, ked som nestihla gyndu..
mě jí taky jednou předepsala kamarádka…praktická lékařka…ale říkala, že je to výjímečně, že to nemůže dělat…kvůli razítku na předpisu…není gynekolog, mohla by z toho mít problémy
@miisenka píše:
tak to mas poriadneho gyndosa..kamoska robi vo farma firme, tak viem z prvej ruky jak predava antiko..moj gyndos mi robil 2× a este 1× vzdy u obvodaka..
to ne…já chodím na jaterní testy kvůli nemoci…4 x ročně…beru léky/svinstvo…takže to sledují…krev, moč, játra…na druhou stranu je dobrý, že co čtvrt roku vím, že je to ok…
@miisenka píše:
Na Slovensku isla antikoncepsia kupit bezne v lekarni..a argument, ci si vezmu na triko, ci ma zakaznik jaterne testy ok neni na mieste..gyndosovia predpisuju antiko nie podla testov, ale provizii..alebo kazda co berete antiko idete 2× za rok na testy?
Jenze pak je to proste jeho zodpovednost.
U nas je ten recept proste potreba, bez receptu se neprodava. Takze pokud to tak nekde delaji, nejednaji spravne.
@mroe To jo, ale byl to jen týden a oni jim ty recepty potom dodali.
Podle mě je to pouze na domluvě. Někde to mají gynekologové domluvené pro své pacientky s konkrétní lekárnou. Ale nijak oficiálně to asi nejde.
@AngelLilly píše:
Tak od Tebe to asi vím
Jinak já mám známou lékárnici, takže té ani recepty na antiko nedávám (teda nedávala jsem)
jj, psala jsem, jak jsem jela dceři pro antinu, kterou musela ten den nasadit, ale doktor nedorazil.tak jsem si zavolala do lékárny, jestli mi jí jako „půjčí“.zaplatila jsem jí, a za 2 dny jsem si zopakovala cestu k doktorovi a následně šla dodat recept do lékárny ![]()
@vokishka píše:
@mroe To jo, ale byl to jen týden a oni jim ty recepty potom dodali.
A kdyby je nedodali?
To je jak s zadankami na treba na rtg vysetreni - bez zadanky se proste rtg nedela…z pochopitelnych duvodu.
@kkaattkkaa asi jak kde, ale tady v místní lékárně si kolegyně vyzvednou prášky a do týdne donesou recept
@Samy píše:
@kkaattkkaa asi jak kde, ale tady v místní lékárně si kolegyně vyzvednou prášky a do týdne donesou recept
A to je oficialni?
Jak kde je nesmysl, bud to jde, nebo ne, nic mezi neni. V tomhle pripade je druha varianta spravna.
@mroe Já už jsem se pak nestarala, ten doktor sám tam měl takovou dohodu, dodal to on. Byla jsem ráda, nechala jsem to na poslední chvíli a nemusela jsem shánět žádného zastupujícího doktora.
Antikoncepce sice není hrazena zdr. pojišťovnou, ale recept na ní být musí! Lékárník se vystavuje postihu, pokud vydá antikoncepci bez receptu.
@vokishka píše:
@mroe Já už jsem se pak nestarala, ten doktor sám tam měl takovou dohodu, dodal to on. Byla jsem ráda, nechala jsem to na poslední chvíli a nemusela jsem shánět žádného zastupujícího doktora.
No jo, ale pak to nemuzes davat jako doporuceni ostatnim, kdy to je neoficialni dohoda tveho dr… ![]()
Oficialne to nejde.
já chodím 4X…