Dohoda o provedení práce a podpora v nezaměstnanosti

75
8.12.13 22:19

Dohoda o provedení práce a podpora v nezaměstnanosti

Mohu se zeptat někoho, kdo bude vědět, když mi po rodičovském příspěvku byla přiznána podpora v nezaměstnanosti a v měsíci říjnu jsem měla dohodu o provedení práce s výdělkem 1.190,– znamená to, že za za měsíc říjen nemám nárok na podporu, která mi byla přiznána ve výši 3.600,–? Děkuji moc za odpověď Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
356
8.12.13 22:23

Ahoj, tak tě bohužel zklamu, ale nárok mít asi nebudeš. Byla jsem se na to ptát na pracáku a tam mně řekli, že si musím vybrat - buď pracovat nebo být na podpoře. A pracovat se nevyplatí, pokud nebudeš mít víc než podporu. Měla jsem mít občasnou práci, což by mně vydělalo, tak tisícovku v měsíci a paní na ÚP mi řekla, že to dělat nemám, protože pak bych od nich nedostala už vůbec nic. Blbý systém :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.12.13 22:26

Tak to je opravdu úžasné, kdybych to věděla, tak bych tam ani nelezla, to se mi opravdu vyplatilo :O(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.13 22:51

@LuciusS Určitě máš nárok :-) DPD do 4tis. výdělku je v pohodě. Vím to jistě jsem zaměstnavatel holčiny co u mě dělá na DPD a podporu má :-)

• Citovat
  • Upravit
13119
8.12.13 22:53

@LuciusS no ono taky záleží na tom, jestli jsi to někde hlásila. Už dávno neplatí, že se smí k podpoře z ÚP něco přivydělat. Funguje to tak, že např. jdeš na brigádu, začátek brigády nahlásíš na ÚP a pak nahlásíš i konec. A protože dostaneš z brigády peníze, tak po dobu brigády ti stopnou výplatu. Btw. zaměstnavatel za tebe odvedl nějaké odvody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102014
8.12.13 23:19
@Anonymní píše:
@LuciusS Určitě máš nárok :-) DPD do 4tis. výdělku je v pohodě. Vím to jistě jsem zaměstnavatel holčiny co u mě dělá na DPD a podporu má :-)

No, tak to víš jistě pěknou blbost, pokud má k registraci výdělek, tak se na tu dobu pozastavuje podpora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102014
8.12.13 23:20

@LuciusS No, hlavně si byla povinna tu brigádu nejpozději v den nástupu na ní na UP nahlásit, takže jestli si to neudělala, tak buď zticha a doufej, že na to nikdo nepřijde, protože jinak tě z UP vyřadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
8.12.13 23:26
@Anonymní píše:
@LuciusS Určitě máš nárok :-) DPD do 4tis. výdělku je v pohodě. Vím to jistě jsem zaměstnavatel holčiny co u mě dělá na DPD a podporu má :-)

do 4 tisíc můžeš být registrovaná na pracáku, platí ti dál ZP, ale pozastaví podporu..nad 4000 myslím že musíš z pracáku pryč :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102014
9.12.13 00:17
@slavuska1 píše:
do 4 tisíc můžeš být registrovaná na pracáku, platí ti dál ZP, ale pozastaví podporu..nad 4000 myslím že musíš z pracáku pryč :think:

Do 4250,– ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.12.13 00:54
@j.a.n.i1 píše:
Do 4250,– ;-)
jsem to zaokrouhlila na tisice :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
9.12.13 22:10

@j.a.n.i1 Samozřejmě, že jsem dohodu o provedení práce nahlásila, jen jsem asi netušila, že když budu mít dohodu třeba jen na 10 dní, tak automaticky nedostanu žádnou podporu třeba za část měsíce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
8.12.14 11:57

Jsem nyní na RD a až do května budu. Od ledna se mi naskytla možnost DPP pouze na víkendy a svátky.
Mám otázku, jak velké jsou daně?
Zaměstnání po RD nemám :( Kdybych šla po RD na ÚP bude se mi podpora počítat z toho výdělku o DPP? Moc děkuji :kytka: Jaké jsou nevýhody? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8148
19.3.15 22:35

Chtela bych se zeptat za kamaradku. Je ted mesic bez prace, takze ze registrovala na UP. Nasla si brigadu na DPP. Tam neco odpracovala, ale pry neco neudelala dobre, tak ji to bude odecteno z platu. Ji by zajimalo, jestli by pro ni nebylo nakonec lepsi, kdyz by z brigady nedostala vubec nic, tak jestli by nedostala jeste tu podporu..?A jestli to jde takhle zpetne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.15 16:36

Nárok máte pokud je výdělek do 4 000 kč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102014
20.3.15 16:41
@katerinaspichalova píše:
Nárok máte pokud je výdělek do 4 000 kč :)

No, to není pravda, na podporu není nárok vůbec, když je nějaký výdělek a jinak si může při registraci vydělat 4600,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat