Dokdy odsávat nos dítěti?

1039
20.6.16 17:53

Dokdy odsávat nos dítěti?

Dobré odpoledne, zajímalo by mě dokdy jste svým dětem odsávali nos odsávačkou na vysavač? Syn má 2,5 roku a na vyžádání smrkne, ale nepřijde mi, že by vysmrkal rýmu pořádně, takže ráno po probuzení a před spaním (odpoledne a večer) odsávám. Jinak přes den vystačíme s jeho smrkáním. V jakém věku už jste dětem nos vůbec neodsávali? Díky za odpověď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
20.6.16 17:55

Pokud není potřeba, nechám smrkat. Když je toho hodně, tak klidně vysaju, aby se mu pořádně ulevilo. Hlavně na noc většinou.

• Citovat
  • Upravit
2612
20.6.16 17:57

Dokud se řádně nevysmrkali sami. Starší něco málo po druhém roce, mladšímu (21m) se stále musí odsávat. Na věku nezáleží, důležitý je, aby měly prázdný nos a učit je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
20.6.16 18:03

Podle potreby.
Dcera trpi na hodne husty zadni rymy, ktere proste nevysmrka, i kdyz smrka krasne uz nekolik let. Tak kdyz to mela hodne ucpany, vzala jsem ji to vysavacem i v 5 letech. (a pak jsem az cumela, co vsechno vylitlo ven, jak kdyby to tahalo az z paty :lol: )
Lepsi tak, nez pichani usi, kam se to muze dostat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
20.6.16 18:03

Klasickou rýmu vysmrká krásně sám, takže neodsávám, ale když teď měl takovou tu usazenou zelenou rýmu, tak jsem 2× denně odsávala, protože neměl sílu vysmrkat to až zezadu. Manžel mu ji občas krade, prý se mu fajně uvolní nos, takže věkově bych to neomezovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
20.6.16 18:04

@zuzanx dokud se nenaučil smrkat natolik, aby většinu vysmrkal a pak jednou při velký rýmě asi ve 4,5 letech jsem ještě odsávačku vytáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
20.6.16 18:15

@zuzanx Když měli blbou usazenou rýmu, tak jsem odsávala a odsávat klidně budu dál pokud budu mít pocit, že je to potřeba. Jinak oba smrkají jako o život, ale ta odsávačka mi připadá, že to hezky vezme až zezadu a uvolní se to dřív.

• Citovat
  • Upravit
11184
20.6.16 18:18

Nedávno jsem odsávala hustou zelenou rýmu synovi 4roky, známá odsává pořád 7leté že neumí smrkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.6.16 20:51

Odsála jsem asi dvakrát mladšímu, ale to mu snad nebylo ani půl roku. Jinak neodsávám vůbec, zvedá se mi z toho žaludek. (I jen z toho zvuku.) :oops: Ale oba kluci uměli smrkat už kolem roka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
20.6.16 23:13

No až tak kolem 4 let. Do té doby, i když smrkali a slyšela jsem, že nos je ještě plný, tak jsem na ně lehla a odsála to. Bojovali jsme se záněty uší, tak jsem byla holt krutá no, ale lepší, jak nekonečné píchání uší… jsem zvědavá od září na školku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
20.6.16 23:14
@Elenloth píše:
@zuzanx Když měli blbou usazenou rýmu, tak jsem odsávala a odsávat klidně budu dál pokud budu mít pocit, že je to potřeba. Jinak oba smrkají jako o život, ale ta odsávačka mi připadá, že to hezky vezme až zezadu a uvolní se to dřív.

To teda, někdy mám chuť si ji na ten nos nasadit sama :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
20.6.16 23:31

@Aries6 No, to už jsem taky zkoušela :oops:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
21.6.16 08:15
@Elenloth píše:

Já taky :mrgreen: Ale dospělýmu to moc nepomůže už :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25161
21.6.16 13:08
@Elenloth píše:

Já to taky udělala, ale taky nepomohlo. Ale co to vytáhne dětem, to je paráda. Jsem za ten vynález ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
21.6.16 13:15

Dcera chytala při odsávání takový hysteráky, že se v sebeobraně naučila kolem roka smrkat sama. Naštěstí teda na velký rýmy netrpí, tak to její posmrkávání stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí