Dokonalý vývar

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
unuděná
Závislačka 4855 příspěvků 1 inzerát 13.04.18 20:59
dokonalý vývar

Holky, jaký je váš recept na ten nej vývar-ať už masový, či zeleninový? Hlavně poměr jednotlivých surovin.Je mi samozřejmě jasné, že čím déle a pomaleji se vaří, tím lépe ;) Zajímají mě hlavně vaše tipy na vylepšení klasických receptů;) Díky.

Stránka:  1 2 3 4 Další »

Reklama

Reakce:
 
Uživatel je onlinemrav
Ukecaná baba ;) 1008 příspěvků 13.04.18 21:06

Masový bujon, petržel, mrkev, celer, vlasové nudle, případně kousky kuřecího masa. NUDÍTE SE? KUPTE SI MEDVÍDKA MÍVALA.

 
divine woman
Kelišová 6780 příspěvků 13.04.18 21:08

@mrav MÍVALA. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
unuděná
Závislačka 4855 příspěvků 1 inzerát 13.04.18 21:10

@mrav :roll: sorry no, za tento dotaz v patek vecer. Rozhodne se nenudim a rozhodne nehodlam davat do vyvaru bujon ;) Diky za tvuj (jiste velmi cenny) cas :mrgreen:

 
noemmi
Kelišová 7309 příspěvků 13.04.18 21:10

Dobrý je suroviny předem upéct, hlavně u kuřecího je to dost znát. Zeleninu zas orestovat.

 
Míša 95
Zasloužilá kecalka 785 příspěvků 13.04.18 21:12

@noemmi tyjo furt to ted nekde vidam, hlavne v prostrenu :D, ze se to nejdriv dává do trouby, proč? Ma to nejakou silnější chut?

 
králíkovna
Ukecaná baba ;) 1845 příspěvků 13.04.18 21:13

U masovýho vývaru jak přichází k varu tak sbírat pěnu než se rozvaří, vývar je pak čistej, nezakalenej

 
unuděná
Závislačka 4855 příspěvků 1 inzerát 13.04.18 21:14

@noemmi jakoze upect to kure? a to a i tu restovanou zeleninu pak pridavas do studene vody? :think: Ja takhle delam treba bramboracku, ze hodne dlouho a pomalu na oleji restuji zeleninu, nez ji zaliju.

 
debra.morgan
Ukecaná baba ;) 2458 příspěvků 13.04.18 21:14

Zadny presny pomer fakt nemam…dam maso (kuřeci skelety nebo stehna, vepřove nebo hovezi kosti na polivku, podle toho co mam), rajce, cibuli, hodne mrkve, mene petrzele a kousek celeru, nat…sul, pepř, nove koření, bobkovy list a…tahnu cca 3 hodiny (kureci asi min)

 
divine woman
Kelišová 6780 příspěvků 13.04.18 21:14

@Míša 95 Orestovaná zelenina je chuťově mnohem lepší.

 
malá_holka
Závislačka 3503 příspěvků 13.04.18 21:15

Dělá mladej a je moc dobrej, nejdřív dá vařit skelety, nebo prostě drubky, maso, samotný. Asi po 15 min přidá nový koření a kuličky pepře, zas tak půl hoďky a nakonec zeleninu. Mrkev, celer, petržel nať i kořen, kousek řapíkatýho celeru, klasickou zelenou papriku, cibuli, stroužek česneku, libeček a když máme tak půl kedlubny. Jak je zelenina měkká, tak hotovo. Obere maso, ze zeleniny nakrají jen mrkev a celer, jinak všechno pryč. Ja dochutím solí, pepřem a na špičku nože kari. A do trošku vychládlýho hrnce dávam čerstvou nasekanou petržel. Jo a vaří to na nejmenší plamen.

 
unuděná
Závislačka 4855 příspěvků 1 inzerát 13.04.18 21:15

@králíkovna to delam, to je pro me standart :) ale porad nejak nedokazu udelat tak super vyvar jako ma babicka, nebo tchyne ;)

 
cell
Echt Kelišová 7953 příspěvků 1 inzerát 13.04.18 21:16

@unuděná taky jsme vývaroví :-) už jsem zkoušela leccos, ale nakonec jsem zjistila, že je to hlavně kvalitou masa. Vařím jen vývar z hovězích žeber (vozíme si bio hovězí z mladého býka) nebo přímo z bia kuřecího na polévku. Vařím v papiňáku. Zkoušela jsem táhnout vývary i pomalu 12-14 hodin a rozdíl je jen minimální.

  • klasická kořenová zelenina + sůl + polévkové koření od Antonína
 
malá_holka
Závislačka 3503 příspěvků 13.04.18 21:16

A ještě se prej dvá syrová loupaná brambora, že vytáhne bordel z masa a nemusí se cedit.

 
Marie432875
Ukecaná baba ;) 1627 příspěvků 13.04.18 21:16

Ja dělám vývar následovně - hovězí maso (z krku) + kost (celkem cca 3/4 kila, 1:1) - zalit vodou, jak začne varit a tvoří se pěna, sliju, maso a kost oplachnu a pak do další vody uz dam kořeni (nove kořeni, cely pepř, bobkový list) a sůl. varim asi hodinu a půl, potom přidám 1 větší mrkev, 1 větší petrzel, půl menšího celeru, malou cibuli se slupkou. Varim další 1,5-2 hodiny. Potom precedim, dochutim petrzelkou (nať), přidám maso a zeleninu. Někdy přidám krupicove knedlicky, někdy nudle, někdy tyrolské knedlicky, atd. Podle nálady ;) kdyz dělám vyvar kuřecí, postupuju uplne stejne, jen doby vaření zkrátim asi o třetinu.

Stránka:  1 2 3 4 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

Poslední články

Jak si sbalit tašku do porodnice a nezbláznit se

Jmenuju se Laura a čekám druhé dítě. A možná to znáte taky – to si takhle... číst dále >

Manuál na cesty: Co zabalit do lékárničky a kam s dětmi nejezdit

Blíží se léto a s ním čas dovolených. Většina z nás přemýšlí nad cestou k... číst dále >

Články z Expres.cz

MikeJePán ze Zlaté mládeže očima Arména: Je to největší ostuda mé země!

Na svůj původ by měl být člověk hrdý. Když se mě tedy na něj kdokoliv zeptá,... číst dále >

Proč chyběla Petra Němcová na královské svatbě? Vadila slavnějšímu milenci?

Ačkoliv se mělo za to, že na královskou svatbu nebyl pozvaný nikdo z Čechů,... číst dále >

Články z Ona Dnes

Vysoký tlak je třeba léčit. Může totiž poškodit cévy i mozek, řekla lékařka

Hypertenze je jedna z nejčastějších kardiovaskulárních chorob, která může při... číst dále >

Slavné matky po čtyřicítce se varování odborníků nebojí

Ačkoli gynekologové ženy před mateřstvím ve starším věku spíše varují, matky... číst dále >


Reklama