Dokonalý vývar

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
unuděná
Kelišová 5554 příspěvků 2 inzeráty 13.04.18 20:59
dokonalý vývar

Holky, jaký je váš recept na ten nej vývar-ať už masový, či zeleninový? Hlavně poměr jednotlivých surovin.Je mi samozřejmě jasné, že čím déle a pomaleji se vaří, tím lépe ;) Zajímají mě hlavně vaše tipy na vylepšení klasických receptů;) Díky.

Stránka:  1 2 3 4 Další »
Reakce:
 
mrav
Neúnavná pisatelka 18119 příspěvků 13.04.18 21:06

Masový bujon, petržel, mrkev, celer, vlasové nudle, případně kousky kuřecího masa. NUDÍTE SE? KUPTE SI MEDVÍDKA MÍVALA.

 
divine woman
Echt Kelišová 8804 příspěvků 13.04.18 21:08

@mrav MÍVALA. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
unuděná
Kelišová 5554 příspěvků 2 inzeráty 13.04.18 21:10

@mrav :roll: sorry no, za tento dotaz v patek vecer. Rozhodne se nenudim a rozhodne nehodlam davat do vyvaru bujon ;) Diky za tvuj (jiste velmi cenny) cas :mrgreen:

 
noemmi
Kelišová 7345 příspěvků 13.04.18 21:10

Dobrý je suroviny předem upéct, hlavně u kuřecího je to dost znát. Zeleninu zas orestovat.

 
Míša 95
Zasloužilá kecalka 789 příspěvků 13.04.18 21:12

@noemmi tyjo furt to ted nekde vidam, hlavne v prostrenu :D, ze se to nejdriv dává do trouby, proč? Ma to nejakou silnější chut?

 
králíkovna
Ukecaná baba ;) 2018 příspěvků 13.04.18 21:13

U masovýho vývaru jak přichází k varu tak sbírat pěnu než se rozvaří, vývar je pak čistej, nezakalenej

 
unuděná
Kelišová 5554 příspěvků 2 inzeráty 13.04.18 21:14

@noemmi jakoze upect to kure? a to a i tu restovanou zeleninu pak pridavas do studene vody? :think: Ja takhle delam treba bramboracku, ze hodne dlouho a pomalu na oleji restuji zeleninu, nez ji zaliju.

 
debra.morgan
Závislačka 3703 příspěvků 13.04.18 21:14

Zadny presny pomer fakt nemam…dam maso (kuřeci skelety nebo stehna, vepřove nebo hovezi kosti na polivku, podle toho co mam), rajce, cibuli, hodne mrkve, mene petrzele a kousek celeru, nat…sul, pepř, nove koření, bobkovy list a…tahnu cca 3 hodiny (kureci asi min)

 
divine woman
Echt Kelišová 8804 příspěvků 13.04.18 21:14

@Míša 95 Orestovaná zelenina je chuťově mnohem lepší.

 
malá_holka
Kelišová 5339 příspěvků 13.04.18 21:15

Dělá mladej a je moc dobrej, nejdřív dá vařit skelety, nebo prostě drubky, maso, samotný. Asi po 15 min přidá nový koření a kuličky pepře, zas tak půl hoďky a nakonec zeleninu. Mrkev, celer, petržel nať i kořen, kousek řapíkatýho celeru, klasickou zelenou papriku, cibuli, stroužek česneku, libeček a když máme tak půl kedlubny. Jak je zelenina měkká, tak hotovo. Obere maso, ze zeleniny nakrají jen mrkev a celer, jinak všechno pryč. Ja dochutím solí, pepřem a na špičku nože kari. A do trošku vychládlýho hrnce dávam čerstvou nasekanou petržel. Jo a vaří to na nejmenší plamen.

 
unuděná
Kelišová 5554 příspěvků 2 inzeráty 13.04.18 21:15

@králíkovna to delam, to je pro me standart :) ale porad nejak nedokazu udelat tak super vyvar jako ma babicka, nebo tchyne ;)

 
cell
Echt Kelišová 8055 příspěvků 13.04.18 21:16

@unuděná taky jsme vývaroví :-) už jsem zkoušela leccos, ale nakonec jsem zjistila, že je to hlavně kvalitou masa. Vařím jen vývar z hovězích žeber (vozíme si bio hovězí z mladého býka) nebo přímo z bia kuřecího na polévku. Vařím v papiňáku. Zkoušela jsem táhnout vývary i pomalu 12-14 hodin a rozdíl je jen minimální.

  • klasická kořenová zelenina + sůl + polévkové koření od Antonína
 
malá_holka
Kelišová 5339 příspěvků 13.04.18 21:16

A ještě se prej dvá syrová loupaná brambora, že vytáhne bordel z masa a nemusí se cedit.

 
Marie432875
Ukecaná baba ;) 1916 příspěvků 13.04.18 21:16

Ja dělám vývar následovně - hovězí maso (z krku) + kost (celkem cca 3/4 kila, 1:1) - zalit vodou, jak začne varit a tvoří se pěna, sliju, maso a kost oplachnu a pak do další vody uz dam kořeni (nove kořeni, cely pepř, bobkový list) a sůl. varim asi hodinu a půl, potom přidám 1 větší mrkev, 1 větší petrzel, půl menšího celeru, malou cibuli se slupkou. Varim další 1,5-2 hodiny. Potom precedim, dochutim petrzelkou (nať), přidám maso a zeleninu. Někdy přidám krupicove knedlicky, někdy nudle, někdy tyrolské knedlicky, atd. Podle nálady ;) kdyz dělám vyvar kuřecí, postupuju uplne stejne, jen doby vaření zkrátim asi o třetinu.

Stránka:  1 2 3 4 Další »
 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu
Reklama

Poslední články

Nádherná proměna: Kuchyně se díky odborníkům stala skutečným srdcem domova

Paní Jana si ve svém životě prožila mnoho těžkých chvil. Příběh dvakrát... číst dále >

Podzimní čtení: Tyhle knihy vás v klidu nenechají

Podzim je ideální na to uvařit si čaj (nebo nalít dvojku červeného), zavrtat... číst dále >

Články z Expres.cz

Uspěje album Vondráčkové Růže na rozdíl od propadáku The Perfect Kiss?

To, že její nový film The Perfect Kiss je propadák, ji neodradí od další... číst dále >

Před rokem bubeník Mirai pohřbil ženu (†26), dnes má jinou? Otci zesnulé se to nelíbí

Je tomu více než rok, co bubeník kapely Mirai Šimon Bílý přišel o svou... číst dále >

Články z Ona Dnes

Do chladného počasí stačí troje boty. Na kozačky do půli lýtek zapomeňte

Letní střevíčky a žabky jsme už definitivně uložili na dno botníku. Nastává... číst dále >

Nejčastější chyby při čištění zubů, které mohou za zničený chrup

Téměř každý se za svůj život setká se zubním kazem. Na vině je podle lékařů... číst dále >