Domácí mléčné výrobky v těhotenství?

Anonymní
20.2.15 19:41

Domácí mléčné výrobky v těhotenství?

Ahoj,
máme zdroj domácího kravského mléka a tak doma vyrábíme mléčné výrobky. Čerstvý sýr, jogurty, tvaroh..
Můžu tohle vše v těhotenství? Myslím z hlediska třeba nějaké kontaminace apod. - přeci jen asi není v našich silách doma dodržet tak přísné hyg. podmínky, jaké jsou ve velkých provozech..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
20.2.15 19:44

Tak vetsina ti asi napise, ze v klidu a co resis. ale ja jsem treba domaci tvaroh v tehotenstvi nejedla. nedelalo mi zasadni problem se par mesicu drzet pasterizovanych vyrobku (coz jsou vsechny v beznem prodeji).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.15 19:45

Já mlíko pasterizuju - resp. na 81 stupňů minutu. Pak chladím ve studené vodě na požadovanou výrobní teplotu a z toho pak vyrábím.. :think:

• Citovat
  • Upravit
20.2.15 19:46

Asi radsi ne, nerikam si svatecne dat, ale pravidelne nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
20.2.15 19:55

Ahoj, pokud je při dojení zachována maximální hygiena, mléko rychle zchlazeno a pak pasterováno (případně ihned po dojení pasterováno), při výrobě jogurtů apod. dodržuješ základní hygienu a výrobky zkonzumuješ cca do 5 dnů, tak bych se nebála :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.2.15 19:55

Tak ja myslim, ze pasterizovaneho se nemusis bat. teda netusim, jestli ta teplota a jedna minuta staci. ale obecne mam za to, ze co je pasterizovane, to je bezpecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
20.2.15 19:58

A jez raději konzervy, nevař doma, tu chvilku to vydržíš a přece jenom, v těch fabrikách mají lepší hygienické podmínky. Já v tom nevidím rozdíl, když to mléka pasterizuješ.
domácí mléčné výrobky ti z duše závidím - holky co říkáte radši ne - jaký konkrétní důvod pro to máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.15 20:01
@julie74 píše: A jez raději konzervy, nevař doma, tu chvilku to vydržíša přece jenom, v těch fabrikách mají lepší hygienické podmínky. Já v tom nevidím rozdíl, když to mléka pasterizuješ.
domácí mléčné výrobky ti z duše závidím - holky co říkáte radši ne - jaký konkrétní důvod pro to máte?

To myslíš vážně??? 8o 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
14691
20.2.15 20:04
@Anonymní píše:
To myslíš vážně??? 8o 8o 8o

jasně, je to přece mnohem hygieničtější, co když ty domácí jídla bude upravovat nějak blbě, nechá je dlouho ležet v teple, nesní je dost rychle, neumyje prkýnko po syrovém mase a nakrájí na něm zeleninu na salát, víš jak je to nebezpečné? Jistě stejně jako ty mléčné výrobky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
20.2.15 20:05
@julie74 píše:
jasně, je to přece mnohem hygieničtější, co když ty domácí jídla bude upravovat nějak blbě, nechá je dlouho ležet v teple, nesní je dost rychle, neumyje prkýnko po syrovém mase a nakrájí na něm zeleninu na salát, víš jak je to nebezpečné? Jistě stejně jako ty mléčné výrobky :mrgreen:
:pankac: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.2.15 20:29

Když to mléko pasterizuješ, nevidím problém. domácí jogurt z pasterovanýho mlíka jsem párkrát dala i malýmu batoleti(párkrát, protože jsem domácí víckrát nedělala-lenost :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
20.2.15 20:49
@slavuska1 píše:
Když to mléko pasterizuješ, nevidím problém. domácí jogurt z pasterovanýho mlíka jsem párkrát dala i malýmu batoleti(párkrát, protože jsem domácí víckrát nedělala-lenost :lol: )

to prave resim ja, dela je tchyne a ja nevim, jestli je muzu dat sedmimesicnimu kojenci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.2.15 20:53
@julie74 píše:
A jez raději konzervy, nevař doma, tu chvilku to vydržíš a přece jenom, v těch fabrikách mají lepší hygienické podmínky. Já v tom nevidím rozdíl, když to mléka pasterizuješ.
domácí mléčné výrobky ti z duše závidím - holky co říkáte radši ne - jaký konkrétní důvod pro to máte?

tak to „radeji ne“ padlo predtim nez tazatelka dodala, ze mleko pasterizuje.

ja treba znam holcinu, co v tehotenstvi dostala listeriozu z domaciho salamu, takze ja jsem proste na tyhle veci byla opatrna. a nevim, proc ta silna ironie kvuli normalnimu dotazu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí