Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Pokud mas manzela Polaka,tak se nasili nedivim…ja zila taky v Polsku a narodila se tam…ja,mama a sestra jsme meli doma nasili takove,ze jsme proste zdrhli..pomohli nam ale maminy sourozenci…strasne rada bych ti pomohla,ale nevim jak… ![]()
@marra píše:
Ne nezila jsem v jinem state,ale pokud me nekdo tyra nedejboze i me dite,tak proste vezmu nejnutnejsi,tzv.velkou tasku a sednu na vlak a jedu,a polska od ČR opravdu neni tak daleko,
souhlas ![]()
@Sasanka30 píše:
no to promin, ale to bych radši šla pěšky dvě hodiny a 20krát přestoupila, než být s tim člověkem, bud chceš a nebo ne a kamion ti taky nezastaví u baráku…
no presne tak jsem to myslela ![]()
Zakladatelko,nehledej vymluvy,pokud te chlap opravdu tyra a je to nesnesitelne,bije te,ublizuje ti,nabal nejnutnejsi veci,tzv plinky na cestu,jidlo,obleceni pasy,obcanku rodny list atd,a bez.hodina cesty pesky na vlak,ti zniceny zivot opravdu zachrani.
Jenže vlak stojí 2000 Kč a musím mít i na jídlo, plínky a azylák (3100 Kč/měs) než mi přijde první rodičovská v ČR. Nemám na to.
@marra píše:
penize ale dodala az pozdeji,ze?a ano pokud by mi nic jineho nezbylo tak bych i do toho taiku sedla,ale vlak jezdi vsude i bus.
bez financii tazko vezmes akykovek dopravny prostriedok…
predpokladam, ze keby bola financne za vodou, tak si zaplati firmu, ktora jej vsetko odvezie a ona moze cestovat vlakom ci busom.
@Anonymní píše:
Bydlím v PL blízko města ***.
Lidi, kteří by mi byli ochotni pomoc bydlí v severních Čechách.
Přítel je Polák.
Máme dceru (7 měs).
Promiň jsem moc zmatená, ani nevím, jestli všechno dobře a srozumitelně píšu. Je mi fakt hrozně.
Píšeš že jsou lidi co jsou ochotni pomoct…tak proč už od něj nejsi…safra vždyt Polsko neni zas tak daleko, vždyt tam jezdí Češi na nákupy…
@Sasanka30 Já jsem až na druhé straně Polska, takže to není to samé. Kdybych bydlela blíž, tak by pro mě už někdo přijel, dokonce i tady z emimina.
tazko sa uteka ked nemas na cestu a tam kam ides nie je nik kto ti poda pomocnu ruku.
@Anonymní píše:
@Sasanka30 Já jsem až na druhé straně Polska, takže to není to samé. Kdybych bydlela blíž, tak by pro mě už někdo přijel, dokonce i tady z emimina.
víš, kdyby si chtěla, tak aspon i přes to Polsko jedeš na nějaký místo, kde by byl někdo odchotný tě vyzvednout…mě nikdo nebl, ale psychicky týral a vím co to je a taky vím, že se to nedá vydržet, že člověk utéct prostě musí, ale u Tebe se mi zdá, že snad ani sama nevíš, protože i hodina cesty ti vadí, což mi přijde hodně divný, to se na mě nezlob…
Zakladatelko a nemuzes si pujcit na cestu od tech znamejch z ČECH?aspon treba polovinu?a tady kdyz ti nekdo z emimi chtel pomoci,tak si mela treba dojed na pul cesty,to by neslo?me spis prijde,ze hledas vymluvy,same,vis co si nezaridis sama tak nebudes mit ![]()
Ja jsem utekla od ex s 2,5 letym synem, jednou igelitkou a par korunama v penezence, k tatovi, kterej taky nemel penize nazbyt. Ale sehnala jsem si brigadu a tata hlidal.Takze kdyz opravdu budes chtit, tak odejdes jakkoliv
@jezevčice píše:
Hele, počkej, Ty jseš občanka České republiky (předpokládám, že dítě/děti - konkrétně nepíšeš, tak se domýšlím na základě toho, že píšeš „nás“, je/jsou občanem/ny ČR také) a bydlíš s přítelem v Polsku? Je to tak?
Protože potom mne napadá úplně jiné řešení. Navíc nevím, zda přítel je Čech či Polák, či má jiné státní občanství?
Ve které části Polska - resp. ve kterém městě bydlíš? Máš doma (v ČR), někoho, kdo by Ti pomohl, až se vrátíš?
Všechny tyto otázky Ti kladu, protože jsou ve Tvé situaci důležité a podle toho se dá jednat. Jestli chceš, tak mi, prosím Tě, popiš blíže svoji situaci. Díky!Příspěvek upraven 14.04.12 v 17:01
ty detaily na první stránce byly pro tebe. Děkuji. ![]()
Zakladatelko- pokud potřebuješ pomoci, je potřeba jednat na rovinu - jak se říká, „hrát s odkrytými kartami“, nikoli anonymně. Navíc ve Tvých příspěvcích jsou nejasnosti, nesrovnalosti, nejistota - a přitom zrovna toto je rozhodnutí, které by se ukvapeně a chaoticky dělat nemělo… Nelíbí se mi to a nemám z Tebe zatím dobrý pocit…
Ale řeknu to takto: pokud odkryješ karty, odtajníš se a rozumně, bez nejasností vysvětlíš svůj příběh a popíšeš situaci (především to, kam půjdeš, kde máš zajištěné bydlení pro sebe a miminko a také to, jak si plánuješ do budoucna pro Vás oba zajistit příjem), pomůžu Ti. Ne s odvozem, to není v mých možnostech - ale finančně (s mírou) ano.
@ivana-domca píše:
Ja jsem utekla od ex s 2,5 letym synem, jednou igelitkou a par korunama v penezence, k tatovi, kterej taky nemel penize nazbyt. Ale sehnala jsem si brigadu a tata hlidal.Takze kdyz opravdu budes chtit, tak odejdes jakkoliv
Kdybych mohla k rodičům a ještě by hlídali,, tak to by bylo fajn. Já bohužel nemůžu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ne nezila jsem v jinem state,ale pokud me nekdo tyra nedejboze i me dite,tak proste vezmu nejnutnejsi,tzv.velkou tasku a sednu na vlak a jedu,a polska od ČR opravdu neni tak daleko,