Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@marra píše:
Ja se omlouvam,ale mam pocit,ze si tady nekdo z nas dela prdelku.Takze on te ted zmlatil a ty sis sedla k pocitaci aby si nam to napsala?
Promin jestli se pletu.Kazdopadne,odtajni se,nejakej peniz muzu poslat i ja,a nebo ti rovnou s holkama koupime jizdenku a poslem ti ji.to bude asi nejlepsi?
Souhlasím s Marrou a Bohunkou, celé to zní nevěrohodně. Mám pocit, že normálně už by byla ženská v prachu. Prostě použij peníze, co máš, když máš kam jít, tak ti kamarádi jistě chvíli počkají, než ti dojde RP. ![]()
@jezevčice píše:
Zakladatelko, děkuji Ti za ty informace a rozhodně jsem tady nechtěla rozpoutat bitvu o to jak jsi nebo nejsi schopná sama situaci vyřešit. Je mi jasné, že máš v hlavě asi pěkný zmatek a každý z nás se v řadě situací dokáže zachovat jinak! Dámy, musím vám říci, na obranu zakladatelky, že moc dobře vím, jak se dovede řada lidí zachovat, když vznikne panika při vyhlášení poplachu - znám to ze své bývalé práce, kde jsem dělala krizové řízení, takže vůbec nikoho neodsuzuju, pokud se dostane do obtížné nebo dokonce tísnivé situace, ve které patrně zakladatelka je! Zkusme dát hlavy dohromady a pomoci! Chápu, že každá z nás má různé zkušenosti a schopnosti (včetně odvahy), ale neřešila bych teď jestli má zakladatelka odvahu (spousta lidí je strachem z někoho i něčeho ve stresové situaci přímo paralizována), ale má někdo z nás možnost ji jakkoli pomoci (radou či nějak přímo), chcete-li!![]()
jeji tísnivá a obtížná situace jde pochopit, ale nedostala se do ni ze dne na den!Takže už to nějakou dobu trvá, podle toho co psala, takže o nějaké panice a vyhlášení poplachu nelze mluvit, to se na mě nezlob…když by tě chlap zmlátil, ted v tento daný moment, byla by si jistě stejně v klidu jako ona a psala nám to?
A kolik máš peněz? Nebo kolik jsi schopná vzít od přítele? Nemůžeš se dostat vlakem někam blíž?.....pak bychom pro tebe někam přijeli, co????
psala jsem, že bych šla do azyláku.
Do kterého? Máš to domluvené?
Ke komu jedeš? Proč Ti nepomůže s příjezdem? Z čeho budeš v ČR žít, jak to máš pořešené?
Marra dala dobrý návrh - co když Ti tedy koupíme jízdenku na vlak? Kamioňáka asi těžko seženeme, ostatně by Ti stejně těžko zastavil před domem - takže pokud Ti jde o to utéct od muže, který Tě týrá, na nádraží se dopravíš… Co Ty na to?
zkus se uklidnit napsat, co se děje, popř. jak to plánuješ dál. Přítel je teď doma? Ví o tom, že jsi volala policii? Jak na to reagoval? Když tě zbil, zranil tě nějak?
Zakladatelko, chápu zase holky, že pokud Ti chce někdo třeba poslat peníze, tak nechce, aby naletěl. To pak naštve víc, než že člověk přišel o nějaké ty koruny.
Pokud se stydíš, za to, že Tě Tvůj chlap mlátí, tak se nemáš zač - stydět by se měl ON!
Zároveň nevěřím, že kdybys tady někomu do soukromé zprávy napsala svoji přesnou identitu (jméno a adresu…), že by to chtěl nějak zneužít. Co by si kromě Tvého neštěstí ještě vzal?
No, já jsem měla v příbuzenstvu týráka, ale ten je už mimo - rozvedl se s příbuznou a nejsme teď zrovna „kamarádi“. ![]()
jak je to s RP, ten teď pobíráš z ČR? Chodí ti na tvůj účet nebo na přítele?
@jezevčice , zásadní rozdíl je v tom, že „panika při vyhlášení poplachu“ vznikne zničehonic. Tato situace zničehonic rozhodně nenastala…
Vykašly se na věci…sbal hlavně malou a odjeď co nejdál od něj.....už jsem ti tu několikrát psala, že pro tebe přijedem.
Určitě se pak najdou maminky, co by ti poslaly nejnutnější věci pro malou Natálku. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat