Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
2.9.11 18:33
zelo píše:
Ja byla dnes na takovem setkani, ktere mesicne porada mistni tym prodnich asistentek, co delaji domaci porody. Byly tam dve novopecene maminky, vypravely sve pribehy. Obe z nich bohuzel skoncily v nemocnici.

Ta prvni mela pohodovy porod doma, ale druhy den ji vzali i s malym do nemocnice na pozorovani, protoze chlapecek mel vyrazku a meli podezreni na infekci, ktera se ale nakonec nepotvrdila.

Ta druha doma stravila dva dny a protoze to porad nepokracovalo, vzali ji do nemocnice, kde to zkousela jeste dalsich dvanact hodin. Nakonec ale rezignovali a porodila cisarskym rezem.

Obe ale mely krasna zdrava a hodna miminka!

Je mi líto té druhé maminky, to nebylo asi to, co si přála …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
2.9.11 20:47

Přidávám se ke gratulacím :kytka: přeji Štěpánce všechno nej nej a ať je vám spolu hej hej :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
2.9.11 22:26
EvaHoráková píše:
Ahoj holky, já jen v rychlosti. Tak náš velký den se stal 30.8., rodila jsem doma, do porodního bazénu. Porod byl úžasný a nejkrásnější ze všech. Naše malá Štěpulinka měla 4750 gr a 56 cm - zvládly jsme to skvěle. Pocity z porodu doma napíšu až bude čas do deníčku. Ale fakt paráda porod. Do porodnice bych už po téhle zkušenosti nešla, ale tohle byl poslední :cry: .

Take bych se rada pripojila ke gratulacim, moc se tesim na denicek, prece jenom tech o domacich porodech je tady jako safranu !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.9.11 14:25

:kytka: taky, taky gratulejeme :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zelo
23.9.11 10:22

Dalsi negativni zprava o domacich porodech v Cesku: http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?… Zda se mi divne, ze nemocnice podava trestni oznameni aniz by byl jasny duvod umrti ditete a zavineni porodni asistentkou. Take vyjadreni primare se mi zda neodborne a zavadejici.

Posilam ale i neco pozitivniho. Tohle jsou denicky tehotenstvi a domacich porodu, kterymi jsem se ted v poslednich tydnech probirala. Moc pekna videa a hodne jsem se z nich priucila: http://mybirth.tv/…-display.cfm

• Citovat
  • Upravit
4271
23.9.11 14:34

Milé ženy.

vkládám sem reakci UNIPA na odsouzení Ivany Königsmarkové. Pokud s tím budete souhlasit, prosím, dejte vědět i dalším podobně smýšlejícím přátelům.
 Díky.

http://www.unipa.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.11 15:19

Děkuji Zelo a Agátě za odkazy :pankac: .
Zelo - ta anglická stránka výborná, hned jsem omrkla pár porodů. V jednom jsem viděla i svou polohu :-P při posledním porodu.
Agát - díky… Přečetla jsem si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
23.9.11 16:49
zelo píše: .Posilam ale i neco pozitivniho. Tohle jsou denicky tehotenstvi a domacich porodu, kterymi jsem se ted v poslednich tydnech probirala. Moc pekna videa a hodne jsem se z nich priucila: http://mybirth.tv/…-display.cfm

sem si u toho pobrečela :cry: úplně jsme si vzpomněla na svůj porod,sice vedený lékařkou,ale s perfektním přístupem a díky tomu pro mě i s perfektním zážitkem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
10.10.11 17:21

Tak uz to mame za sebou i my:) Jožka se narodil v patek 7. 10. kratce po pate odpoledne. Narodil se poklidne doma, porod byl pomerne dlouhy, prvni stahy jsem zaznamenala uz ve ctvrtek odpoledne. Nesla jsem to ale dobre, zcela bez pomocnych prostredku pokud nepocitam TENS masinku, ktera mi nevyhovovala a tak jsem ji asi po dvou kontrakcich zase dala pryc. Samotny porod byl uzasny zazitek a probehlo to uplne jinak a jinde, nez jsem si planovala:) Bohuzel se to pak trochu zadrhlo kdyz mi spontanne nevysla placenta a nesla ani po injekci. Prevezli nas do nemocnice na manualni odstraneni, ale nastesti k tomu nedoslo, placenta nakonec vysla s pomoci mackani na bricho a tahani za pupecni snuru. A hlavne s pomoci Jozky, ktery se mezitim poradne prisal a pomohl mi relaxovat. V nemocnici si nas pak nechali pres noc, ale hned rano nas zas pustili domu.

Jožka vazil 3.9kg a meril 53cm. Vubec jsem se nenatrhla a tak se snadno zotavuju. Jsme doma strasne stastni a zvykame si na kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.11 17:23

:potlesk: :mavam: :kytka: :kytka: :kytka:
Obrovská gratulace mamince a mimískovi :huban:
Jsi skvělá! Ať vám mimísek roste jenom pro radost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.11 17:26

Je úžasný, jak jste to zvládly! Rodila jsi s PA? Jsem ráda, že vše dopadlo dobře a je vám skvěle. Užívej si to :palec: . Můžu se zeptat na podrobnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
10.10.11 18:01

Moc dekuju, doufam, ze se vam se Stepankou dobre dari:)

Ano mela jsem tu dve porodni asistentky z mistniho porodniho tymu NHS (UK statni zdravotni system) a jednu, ktera se zaucovala (trainee). „Odrodila“ me porodni asistentka, kterou jsem dobre znala, byla mi pridelelna a poskytovala celou mou anthenatalni peci. Mela jsem stesti, nebyla ten den primo ve sluzbe. Dorazila kdyz uz jsem byla 8cm otevrena, po par hodinach nato uz prislo tlaceni a to me musela postupne naucit jak nato:) Skvele me pak vedla pri porodu hlavicky, takze to slo rychle a hladce, z celeho porodu to bylo to nejlepsi:)

Kdyz pak ale nesla placenta, nastoupila druha PA, kterou jsem neznala a nebyly jsme si uplne sympaticke:( Tak taky proto to asi neslo.

S dalsimi podrobnostmi se rada podelim, i kdyz nektere jsou na verejne forum moc soukrome. Prihlasila jsem se sem jenom kvuli teto diskusi a nevim presne jak to tu funguje s privatnimi zpravami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.11 18:59

Děkuji za info - tak mi napiš na mail: eva.horakova@centrum.cz - to bude lepší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
10.10.11 19:54

Velká gratulace… :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
11.10.11 09:24

Zelolo moc gratuluji :kytka:

Všimla jsem si teprve posléze, že jsi rodila v UK…takže tím odpadá otázka, jak se na tebe tvářili po převozu do nemocnice :wink:

To je totiž moje největší obava z porodu doma tady v ČR - poslouchat ty kecy, kdyby doma nešlo všechno úplně hladce a musela jsem se přemístit do nemocnice :-? Pochybuji, že by si personál odpustil „chytré“ poznámky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková