Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, moje tchyne prenasela mesic a svagr se narodil sice s 5kg, ale zdravej, jak ripa! V nemocnicich ze vseho delaji vedu!
Tera, odmítnout můžeš naprosto všechno. Ale rozhodnutí by mělo být zodpovědné a k tomu potřebuješ informace. Podle mě je monitor hodně zavádějící, stačí blbá poloha (často na zádech), dítě „utíká“ ze záznamu a „problém“ je tu. Monitor, který se nedělá v průběhu porodu je víceméně na prd. Spíš bych chtěla průtoky pupečníkem, celkově zhodnocení stavu miminka.
dojezdovka, no, pro mě je dojezdová vzdálenost opravdu důležitá. Dlouhá dojezdovka do porodnice se uvádí i jako jeden ze zádrhelů domporodu. Tento mezistupeň by právě měli řešit porodní domy, které bohužel nejsou.
Já mám porodnici 3min autem, pro mě dobrý pocit, že kdyby byl nějaký náznak, že to nejde dobře, tak tam budem dřív, než bych stihla začít nějak moc hysterčit.
Jinak já jako prvorodička měla porod 2,5h sakumprásk, takže ani na toto bych se nespoléhala.
Gladys - nebylo to ani tak že by utíkal ale měl rychlejší ozvy ale podle mojich pocitů to co mi tam prováděl bylo normální co dělával doma a tlak mi měřili až po tom co mi oznámily že musím zůstat takže nevím kdo by byl vklidu
ale i tak ho mívám trošku vyšší takže těžko říct
jo a to jsem pak byla zbytek dne na sále a dělaly mi žátěžový test (super věc) že prý když to bude ok tak mě pustí domů haha. Celé odpoledne tam křičela rodička tak že ještě večer když už jsem byla na pokoji o patro níže tak jsme ji slyšely to mě jako prvorodičku teprv uklidňovalo
takže ten tlak nic moc a to mi ho měřily tlakoměrem který byl očividně porouchaný neboť byl stále nafouknutý ![]()
mno do příště si to musím asi ještě více naštudovat a taky už snad nebudu ta vystrašená mladá prvorodička ![]()
Ahoj holky, já jen v rychlosti. Tak náš velký den se stal 30.8., rodila jsem doma, do porodního bazénu. Porod byl úžasný a nejkrásnější ze všech. Naše malá Štěpulinka měla 4750 gr a 56 cm - zvládly jsme to skvěle. Pocity z porodu doma napíšu až bude čas do deníčku. Ale fakt paráda porod. Do porodnice bych už po téhle zkušenosti nešla, ale tohle byl poslední
.
EvaHoráková píše:
Ahoj holky, já jen v rychlosti. Tak náš velký den se stal 30.8., rodila jsem doma, do porodního bazénu. Porod byl úžasný a nejkrásnější ze všech. Naše malá Štěpulinka měla 4750 gr a 56 cm - zvládly jsme to skvěle. Pocity z porodu doma napíšu až bude čas do deníčku. Ale fakt paráda porod. Do porodnice bych už po téhle zkušenosti nešla, ale tohle byl poslední.
Gratuluji!!!
![]()
Přeji hodně zdraví a štěstí…
Taky mám doma Štěpánku… ![]()
EvaHoráková píše:
Ahoj holky, já jen v rychlosti. Tak náš velký den se stal 30.8., rodila jsem doma, do porodního bazénu. Porod byl úžasný a nejkrásnější ze všech. Naše malá Štěpulinka měla 4750 gr a 56 cm - zvládly jsme to skvěle. Pocity z porodu doma napíšu až bude čas do deníčku. Ale fakt paráda porod. Do porodnice bych už po téhle zkušenosti nešla, ale tohle byl poslední.
VELKÁ gratulace!
![]()
EvaHoráková píše:
veeelikanska gratulace
a na denicek se moc moc tesim, doufam, ze bude brzo ![]()
Moc gratuluju k pohodovému porodu a Štěpánce přeju krásný život
![]()
Gratuluju, to je parada! Ja uz jsem v 37. tydnu takze jdeme do finise. Doufam, ze budu za mesic psat se stejne dobrou zpravou.
Ahoj zelo - určitě
Já rodila 40 plus 5 - začínala jsem být nervózní.
Ja byla dnes na takovem setkani, ktere mesicne porada mistni tym prodnich asistentek, co delaji domaci porody. Byly tam dve novopecene maminky, vypravely sve pribehy. Obe z nich bohuzel skoncily v nemocnici.
Ta prvni mela pohodovy porod doma, ale druhy den ji vzali i s malym do nemocnice na pozorovani, protoze chlapecek mel vyrazku a meli podezreni na infekci, ktera se ale nakonec nepotvrdila.
Ta druha doma stravila dva dny a protoze to porad nepokracovalo, vzali ji do nemocnice, kde to zkousela jeste dalsich dvanact hodin. Nakonec ale rezignovali a porodila cisarskym rezem.
Obe ale mely krasna zdrava a hodna miminka!
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.