Domácí rozpočet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
1.9.17 19:11
@Anonymní píše:
@Šarlota4 to už jsem zkoušela, bohužel bez úspěchu…

Tak mu rekni, ze mu budes davat pulku, jen kdyz se tedy budete podilet oba na domacich pracech. Kdyz nejsi placena sluzka, tak at taky prida ruku k dilu. Do te doby bych mu pulku penez nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
1.9.17 19:13
@Anonymní píše:
@Kobliha51 můj chlap nikdy s nikým společnou domácnost nesdílel. Je mu hodně přes 30 a za ty roky, se naučil žit sám za sebe a těžko se po těch letech změní…

Nebyla bych s takovým chlapem. A když ano, tak jen skutečně pro své zájmy a jednou nohou ze vztahu venku. Chtěla bych mít stejné možnosti jako můj partner a na těch bych trvala. Jo jsou ženy, pro které jsou dětičky a nějakej ten chlap všechno, co od života očekávají a na ostatním jim nezáleží. A přesto jsou šťastné. To není můj případ.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
1.9.17 19:14
@Šarlota4 píše:
Tak mu rekni, ze mu budes davat pulku, jen kdyz se tedy budete podilet oba na domacich pracech. Kdyz nejsi placena sluzka, tak at taky prida ruku k dilu. Do te doby bych mu pulku penez nedala.

takhle přesně si to představuju. Když něco chce, ať si mou práci zaplatí. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
32877
1.9.17 19:14
@Anonymní píše:
@Kobliha51 můj chlap nikdy s nikým společnou domácnost nesdílel. Je mu hodně přes 30 a za ty roky, se naučil žit sám za sebe a těžko se po těch letech změní…

No, můj hodně dlouho žil sám, několik let, ale za a) bere za samozřejmé že se dva podílí podle možností, zohledňuje se to kdo víc pečuje, a každému že zůstává na vlastní útratu a za b) nepovažuje za normální a slušné aby dospělý chlap doma nehnul prstem. Kdyby takový byl, tak bych s ním nebyla. Exmanžel takový byl a já mladá a naivní. Ty radši rozumně hleď na váš vztah a věř, že co se ti teď nezdá a co si myslíš že nastane v budoucnu tak opravdu nastane a líbit se ti to nebude. Vyřešte to dřív než s ním budeš spojená s dítětem. S tímhle člověkem, který takhle uvažuje, by sis v případě rozchodu užila svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16123
1.9.17 19:28
@Anonymní píše:
@Hermina - tak konečně nemám pocit, že mi někdo porozuměl. S mým chlapem se celkem špatně komunikuje, hned vyletí a uzavře se do sebe. Mám oprávněné obavy, že při mateřské to bude boj.. Nemyslím si, že podílet se na domácnosti menším dílem znamená, že se o sebe nedokážu postarat, nebo potřebuji, aby mě někdo živil. Samostatná jsem dost. Jen mi přijde logické, aby se vše nepočítalo rovným dílem do koruny, ale bral se ohled na příjmy…O domácnost se starám pouze já, tudíž chlap má špičkový servis a ještě se mám podílet na domácnosti finančně. Když bydlel sám, platil skoro stejně a nikdo se o něj nestaral..

Proč by to měl být boj? Stačí se držet starého dobrého pořadí - nejdřív svatba (=řešit náklady na svatbu, pak dát finance dohromady a mít společné jmění manželů) a až potom dítě (= dítě už se narodí do společné domácnosti manželů, kteří společně hospodaří a nedělí nic na moje a tvoje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
1.9.17 20:12
@zrcadlo píše:
Proč by to měl být boj? Stačí se držet starého dobrého pořadí - nejdřív svatba (=řešit náklady na svatbu, pak dát finance dohromady a mít společné jmění manželů) a až potom dítě (= dítě už se narodí do společné domácnosti manželů, kteří společně hospodaří a nedělí nic na moje a tvoje).

No tak to by byl určitě ideální stav :D Ale nevím mě přijde divný, že s tím že by měli i bydlení platit napůl přišel po dvou letech společného bydlení. Kdyby tato otázka přišla při sestěhování asi bych to docela chápala, ale ted když už by měli spíše řešit budoucnost, potomky a spíš jít tou cestou společné finance najednou chce půlku na bydlení je takový divný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.17 20:20
@Hermina.p píše:
No tak to by byl určitě ideální stav :D Ale nevím mě přijde divný, že s tím že by měli i bydlení platit napůl přišel po dvou letech společného bydlení. Kdyby tato otázka přišla při sestěhování asi bych to docela chápala, ale ted když už by měli spíše řešit budoucnost, potomky a spíš jít tou cestou společné finance najednou chce půlku na bydlení je takový divný :nevim:

On to začal řešit teď, protože jsem dostala skvělou práci. Když jsme se potkali, tak jsem kvůli tomu, že jsem se k němu nastěhovala a měla práci daleko, projezdila asi 4 tis měsíčně a tak z výplaty už moc nezbývalo… Potom jsme rok žili v zahraničí a po návratu jsem dostala dobrou práci a on v tom viděl hlavně výhodu pro něj. Tzn., že budu mít peníze a budu se moci podílet na všem..

• Citovat
  • Upravit
1188
1.9.17 20:24
@Anonymní píše:
On to začal řešit teď, protože jsem dostala skvělou práci. Když jsme se potkali, tak jsem kvůli tomu, že jsem se k němu nastěhovala a měla práci daleko, projezdila asi 4 tis měsíčně a tak z výplaty už moc nezbývalo… Potom jsme rok žili v zahraničí a po návratu jsem dostala dobrou práci a on v tom viděl hlavně výhodu pro něj. Tzn., že budu mít peníze a budu se moci podílet na všem..

Aha jasně. No já se taky přikláním k názoru co tu zazněl, když ty polovinu nákladů, on polovinu práce… přeju hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
1.9.17 20:26

Pro mě to bylo samozřejmé. Sice jsme spolu nebydleli, ale trávila jsem u přítele víkendy. V době kdy jsem měla peníze, tak jsem mu dávala na jídlo, zaplatila jsem nějakou akci, pití..A když mi skončil rodicak a pak i brigáda a potom i podpora a neměla jsem příjem, tak jsme se domluvili, že si budu platit jen cestu a jinak nic. Pak když jsem si našla práci, tak jsem začala zas víc platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.17 20:26

@Hermina.p Děkuji…

• Citovat
  • Upravit
16123
1.9.17 20:31
@Anonymní píše:
On to začal řešit teď, protože jsem dostala skvělou práci. Když jsme se potkali, tak jsem kvůli tomu, že jsem se k němu nastěhovala a měla práci daleko, projezdila asi 4 tis měsíčně a tak z výplaty už moc nezbývalo… Potom jsme rok žili v zahraničí a po návratu jsem dostala dobrou práci a on v tom viděl hlavně výhodu pro něj. Tzn., že budu mít peníze a budu se moci podílet na všem..

A proč mu vkládáš do hlavy, že to viděl jako výhodu pro sebe, neviděl v tom spíš normálně fakt, že když už konečně vyděláváš, tak se můžeš podílet opravdu jako partner? Mně by přišlo normální, že s tím přijdeš ty :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.17 20:35

U nás je to tak, že z mého se platí bydlení, na úctu mi zbyde doslova pár korun, manžel zbytek. Mám od jeho úctu i kartu, takže si o peníze říkat nemusím. Máme to takhle od té doby, co jsme spolu začali bydlet (po půl roce chození) a vyhovuje nám to. Máme všechno dohromady. :palec: dělení nechápu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.17 20:36

@zrcadlo já mu nic do hlavy nevkládám. To jsou jeho slova..a Tobě by přišlo normální, že za sebe utrácí kde může, Tobě nic nekoupí, doma mu děláš služku a ještě mu za to platíš? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.17 20:38
@Anonymní píše:
U nás je to tak, že z mého se platí bydlení, na úctu mi zbyde doslova pár korun, manžel zbytek. Mám od jeho úctu i kartu, takže si o peníze říkat nemusím. Máme to takhle od té doby, co jsme spolu začali bydlet (po půl roce chození) a vyhovuje nám to. Máme všechno dohromady. :palec: dělení nechápu.

A příjmy máte stejný/podobný?

• Citovat
  • Upravit
1.9.17 20:39
@hudečice píše:
Už? Asi posledních 7 let :mrgreen:

kdybys nekecala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...