Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, jsem vdaná 22 let a máme 5 dětí. Sama mám ráda uklizeno a vaření je denní zaležitost. Chci, aby naše děti žily v pořádku a čistotě a pokud možno měly i dobrou stravu. Ovše, jsou dny, kdy člověku není zrovna dobře a nebo nebo máme nějaké vyřizování a nedá se to vše stíhat dokonale. Manžel přijde domů z práce a chopí se i on jakékoli domácí činnosti, mále i velký dům tak se prostě nenudíme. Ale, aby mi manžel kontroloval co je v koši a nebo po mě chtěl účtenku z obchodu…to bych ho hnala pěkně do prde…Nevím z jakých důvodů Vám zakazuje stýkat se s Vaší rodinou? Rozhodně to jeho chování není v pořádku, možná má sám nějaké následky z dětsví a byl takhle doma šikanovám a nebo v tom žil. Bude zřejmě hodně psychicky nevyrovnaný. Co zkusit nějakou manžeLskou rodinou poradnu? Zřejmě ho tam asi nedostanete..nejhůř jsou na to vždy děti, tuhle negativní atmosféru v rodině vždy vycítí a může se jim to projevit na zdraví.
Hlavne se ho nesmis bat, utikej, co muzes. Az nebude doma, zabal si to nejnutnejsi a odejdi k rodicum. Hlavne nedej na sliby.
Neboj, když uvidí, že se nedáš, tak to jeho „sebevědomí“ zmizí jak pára nad hrncem. Pokud nemáš kam jít, tak uteč aspoň do aziláku, všechno lepší než tohle a na nějaké lince ti určitě poradí co a jak máš přesně udělat. Nejde tu jen o tebe, ale o tvé dítě. Dej mu dobrý příklad toho, že člověk si nemá nechat ubližovat. Určitě to v budoucnu oceníte oba. První krok je nejtěžší, ale pak budeš svobodná a ne týraná. Jen neváhej a zavolej na nějakou linku bezpečí co u vás funguje a jdi do toho. Ono rozhodnout se je nejtěžší, musíš přijmout vše s tím spojené a stát na svém přesvědčení. Popravdě sem také musela utéct ve 20 letech a neměla jsem vůbec nikoho a nic. Dnes jsem uplně někde jinde a mám skvělou rodinu a úžasnou podporu. Máš svoje nohy, tak se na ně postav a udělej to pro své dítě. Přece děti nám za to stojí!!
Přesně tak, vždy děti na prvním místě. Může se stát, že útoky manžela budou zesiloval a může začít později napadat i fyzicky.
@honzátko.x máš úplnou pravdu, zůstávat v tomhle je nebezpečný!!
Presne tak, utec z domu, az bude fuc. Sbal jen to nutne a bez k rodicum. Urcite to spolu pak zvladnete. Hlavne se nebat!! Tihle chlapi vzdycky hrozne vyhrozujou, ale pokud nejsi nejak zavisla na drogach nebo nepijes, tak nema nikdo pravo ti dite vzit!!! Vazne, nevahej a jdi do toho. Drzim ti pesti!! Chlapi vypraskani, nekdy by zasluhovali nakopat pekne tam…
Tak to já sice taky nesmím sama jezdit k rodičů ale účtenky předkládat nemusím. Nakupovat jezdí manžel. Ale zase mám omezované PC a zakazovanou televizi! Mám určené na co se můžu dívat a na co ne.
S tím, že jakmile naskočí reklama tak TV musí být okamžitě úplně ztišena na „mute“. Mám doma taky menší buzeraci a samo že doma na MD h…o dělám i když od rána lítám po venku a starám se o zvířata a pak každý den uvařím a do večera se nezastavím!!
To co udělám je vždy stejně špatně! ![]()
To jak se chová tvůj manžel je přehnané a nechápu jak v tom můžeš žít ale asi máš své důvody měl by si uvědomit že jsi jeho manželka ne dítě
Kromě Dona linky a Bílého kruhu bezpečí bych ještě zmínil organizaci SPONDEA. Takže je dost možností, kam se obrátit.
Hele asi sama víš, že to není normální. Ty taky partnerovi zakazuješ televizi a buzeruješ ho? Asi ne, že? Pokud si projdeš místní diskuze, tak najdeš spoustu podobných příběhů a rad. Je jen na Tobě, co s tím uděláš. Jsi dospělá žena a svůj život máš ve vlastních rukou
.
@kalinakami píše:
Tak to já sice taky nesmím sama jezdit k rodičů ale účtenky předkládat nemusím. Nakupovat jezdí manžel. Ale zase mám omezované PC a zakazovanou televizi! Mám určené na co se můžu dívat a na co ne.S tím, že jakmile naskočí reklama tak TV musí být okamžitě úplně ztišena na „mute“. Mám doma taky menší buzeraci a samo že doma na MD h…o dělám i když od rána lítám po venku a starám se o zvířata a pak každý den uvařím a do večera se nezastavím!!
To co udělám je vždy stejně špatně!
@kalinakami píše:
Tak to já sice taky nesmím sama jezdit k rodičů ale účtenky předkládat nemusím. Nakupovat jezdí manžel. Ale zase mám omezované PC a zakazovanou televizi! Mám určené na co se můžu dívat a na co ne.S tím, že jakmile naskočí reklama tak TV musí být okamžitě úplně ztišena na „mute“. Mám doma taky menší buzeracia samo že doma na MD h…o dělám i když od rána lítám po venku a starám se o zvířata a pak každý den uvařím a do večera se nezastavím!!
To co udělám je vždy stejně špatně!
menší buzeraci??? Tak to by mě fakt zajímalo, co bys považovala za velkou.
@Sisulík píše:
menší buzeraci??? Tak to by mě fakt zajímalo, co bys považovala za velkou.
Za velkou buzeraci považuju, když manžel řekne (třeba ve 21h) že se jde spát! Tak musím jít spát taky jinak je zle!!! ![]()