Doporučíte mi hluboký kočár?

97
10.9.22 09:21

Doporučíte mi hluboký kočár?

Ahoj všem :)
jsem tady nová a s přítelem čekáme první miminko. V mém okolí moc maminek nemám, proto jsem si přišla pro radu tady. Po pročítání diskuzí jsem se rozhodla koupit zvlášť hluboký kočárek a zvlášť sporťák.
Chtěla jsem se Vás zeptat na kvalitní kočárek, který bude především do města, ale zvládne i terén (kameny, šotolina, lesní cesta bez nějakých extrémů). Mimčo se narodí v půlce jara, takže sníh neřeším.
Ráda bych hlubokou a větší korbu. Kola, otáčení apod. nedokážu odhadnout, věřím, ze zkušenější mi poradí.
Nevadil by mi větší a vyšší kočárek, přítel má 190cm, tak aby záda moc netrpěla :mrgreen:.
Poslední požadavek je, aby byl skladný, jelikož často cestujeme autem.
Příspěvky, které jsem našla, byly spíše na kombinace nebo byly příspěvky staré 5 a více let.
Moc děkuji za vaši pomoc a zkušenosti :srdce:.

Edit: do obchodu určitě zajdeme, jen jsem netrpělivá a už bych ráda koukla na nějaké kočárky nebo měla alespoň malou představu o značce :D

Příspěvek upraven 10.09.22 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35799
10.9.22 09:34

Běž do obchodu a zkus si co vám bude vyhovovat. On se stejně hluboký moc zvlášť koupit nedá, takže většina koupi dvojkombinaci a pak ji tak do dvou let prodá. Někdo už v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
10.9.22 09:54

Rozhodně to chce do obchodu, tam poradí, vyzkoušíte si, uvidíte, omakáte…
Máte dost požadavků na jeden kočár :D
Chlap má 195 cm a skoro u každého vypadal, že veze kočár pro panenky :mrgreen:
S tou skladnosti u hlubokeho kočárku je to vždy horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14628
10.9.22 10:02

No když to máš těžký, s lehkým městským kočárkem se v lese budeš trápit, naopak terénní čtyřkolky zrovna nevynikají skladností. S kompromisem budeš nadávat všude :lol: Mně se osvědčilo mít kočáry dva, jsme na vesnici, takže primárně používám kočár s velkými nafukovacími pevnými koly. Na občasné cesty do města autem mám skládací golfky - ovšem ty používám až u sedícího dítěte a ty moje nejsou polohovací, takže se mi v nich dítě nevyspí, což by asi šlo řešit vychytanějším modelem, já po nich nepátrala, tak přehled v tomto nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.22 10:06

Spíš doporučím koupit sporťák, ke kterému jde dokoupit i hluboká korba. My máme thule urban glide 2. Vybírala jsem také rovnou sporťák a jen dokoupila korbu. Jde to u více sporťáků, co vím tak cybex balios, baby jogger… je jich opravdu plno..

• Citovat
  • Upravit
382
10.9.22 10:36
@Anonymní píše:
Spíš doporučím koupit sporťák, ke kterému jde dokoupit i hluboká korba. My máme thule urban glide 2. Vybírala jsem také rovnou sporťák a jen dokoupila korbu. Jde to u více sporťáků, co vím tak cybex balios, baby jogger… je jich opravdu plno..

Ten máme také a je naprosto super. Mimi čekáme teprve, co nevidět. To madlo je polohovací, čili vhodné pro vysoké. Je to fakt kvalitní a bytelnej kočár asi do jakéhokoliv terénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.9.22 10:43

Pokud koupis prostorny hlubokac, vzdycky bude velky, tezky a neskladny.

Ja vybirala terenni sportak (hlavne podle kvality a funkcnosti podvozku) a na nej dokoupila korbu, mame Baby Jogger Summit. Lehky, skladny, dobre ovladatelny.

Velikost korby se podle me precenuje, jednak jde koupit funkcni fusak, ktery moc mista nezabere, a jednak deti spi stejne s pokrcenyma nohama a z bricha jsou zvykle na stisneny prostor, neni nutne nejake „letiste“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janule84
10.9.22 10:47

@VeraPec1 Jestli mimčo očekáváš na konci jara, to jsi těhotenství teprve zjistila, ne? 8o
Ja čekám začátkem jara a ještě je na nákup kočárku dost brzy teda :lol:

• Citovat
  • Upravit
97
10.9.22 11:05

@Janule84 achjo, jsem tak mimo, že jsem úplně zapomněla, kdy začíná a končí jaro :oops: termín mám 20.4.
Možná je to i tak brzo, ale jsem doma na neschopence a mezi spánkem a zvracením se snažím nějak zabavit, proto uz koukám po par věcech :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
10.9.22 11:06

@VeraPec1 Ono už jen sehnat samotný hluboký kočárek je kumšt, natož, aby ještě splňoval další požadavky :nevim: Navíc protichůdné -větší/skladný.
My koupili Hartan Viva, byl jeden z mála, u kterého muž při chůzi nekopal do podvozku (taky má 190), korbičku má vysoko, je z těch lehčích, výborně pruží, snadno se složí, výborně se s ním manévruje..
Uvažovali jsme i o Thule, ale osobně mi do města, natož do MHD přijde příliš rozměrný.
Držím palce, ať pořídíte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
10.9.22 11:26
@Lucie_Sx píše:
Pokud koupis prostorny hlubokac, vzdycky bude velky, tezky a neskladny.

Ja vybirala terenni sportak (hlavne podle kvality a funkcnosti podvozku) a na nej dokoupila korbu, mame Baby Jogger Summit. Lehky, skladny, dobre ovladatelny.

Velikost korby se podle me precenuje, jednak jde koupit funkcni fusak, ktery moc mista nezabere, a jednak deti spi stejne s pokrcenyma nohama a z bricha jsou zvykle na stisneny prostor, neni nutne nejake „letiste“.

Nemyslím si. Naše dítě šlo z porodnice rovnou do vel. 62 a nemít super hlubokou, dlouhou korbu, tak by se do ní ve 3 měsících už nevešlo. Starší dítě v ní spalo do roka, což se v zimě moc hodilo. Te´d už máme TU2 a spokojenost ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
10.9.22 12:20

Holky a máte zkušenosti a tipy na ty sporťáky, do kterých se da koupit korba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
10.9.22 12:44

Mám z druhé ruky Camarelo a byla jsem s ním opravdu spokojená. Hluboká korba prostorná, podvozek pevný, dobře odpružený a lehce ovladatelný. Sporťák taky ujde, ale koupila jsem TFK, protože bydlíme na vesnici a jezdí se s ním mnohem lépe.
U TFK nemám zkušenost s korbou, ale na Facebooku je fajn skupina, která se TFK věnuje a poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
10.9.22 18:00
@Anonymní píše:
Spíš doporučím koupit sporťák, ke kterému jde dokoupit i hluboká korba. My máme thule urban glide 2. Vybírala jsem také rovnou sporťák a jen dokoupila korbu. Jde to u více sporťáků, co vím tak cybex balios, baby jogger… je jich opravdu plno..

Jenže tady stojí za zmínku děsně malá korbička :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.9.22 18:49
@Lojzísek píše:
Nemyslím si. Naše dítě šlo z porodnice rovnou do vel. 62 a nemít super hlubokou, dlouhou korbu, tak by se do ní ve 3 měsících už nevešlo. Starší dítě v ní spalo do roka, což se v zimě moc hodilo. Te´d už máme TU2 a spokojenost ;-)

Ale ty rozdily mezi korbami i mezi miminy jsou v par centimetrech :nevim:.
Nejmladsi byla taky velka a dobry.
Ono se to nezda, ale to mimco se tam da docela nacpat ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí