Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Kamikadze píše:
ty jo tak na 5 let bych nikdy nesla. a kdyz mi smlouva po dvou letech vyprsi..tak bud mi neco nabidnou, necham aktualni tarif, nebo odchazim jinam..
já odešla a je mi líp ![]()
Já jsem již 10. rokem u Tmobile a jsem víc než spokojená
cenově asi vycházejí momentální nabídky operátorů nastejno, ale u tmobilu se mi líbí navíc i většinou individuální posuzování konkrétní situace ![]()
Tak dneškem vsemu Vodafon nasadil korunu za 9 dnů co mám prodlouženou smlouvu po mě chtějí poplatek za celý MESIC!!! To je prostě moc a odcházím k T mobilu snad tam bude lip
My teda s manzelem krome ceny resime i dostupnost sluzeb. Bydlime v Brne, kde by melo byt vsemi operatovy plne pokryti vc. LTE na data. Jsou mista, kde manzel s TM ma smulu, zatimco ja s VF naprosta pohoda. Bohuzel jedno z techto mist je i domov. Na zahrade taktez, ja se dovolam i datuju bez problemu, manzel ma smolika.
Jinak teda mne se pred lety podarilo u VF diky lehkemu natlaku dosahnout ceny bez smlouvy jakou nemaji ani lidi s podepsanym papirem. A mam v te cene zahrnuty i tablet. Je to trochu o asertivite. Urcite to nebylo pres pobocku.
Aktualne bych doporucovala neupisovat se. Pokud maji jit operatori s cenama dolu, upsany clovek bude muset dostat svym zavazkum, jak zname praktiky nasich operatoru.
Obnovuji dotaz. Přecházím z Vodafonu jinam jsem zde již od začátku, ale jejich přístup mě zaráží, pořád jen se upisovat a výhody z toho žádné. Ke komu přejít. Potřebuji volat občas sms, internet vůbec nevyužiji. Děkuji za typy.
@katyca píše:
Obnovuji dotaz. Přecházím z Vodafonu jinam jsem zde již od začátku, ale jejich přístup mě zaráží, pořád jen se upisovat a výhody z toho žádné. Ke komu přejít. Potřebuji volat občas sms, internet vůbec nevyužiji. Děkuji za typy.
Od Vodafonu také odcházím, naprdlo mne, že mne nechali předčasně prodloužit smlouvu a tři dny na to novým klientům nabízeli tarif, který má stejné podmínky jako můj, ale o 200 levnější. Když jsem ho chtěla, řekli mi, že musím nejprve ukončit smlouvu, ale s ohledem na nové prodloužení na 3 roky by pokuta za předčasné ukončení činila asi 3 000. Takže jako letitý klient mám platit mnohem víc než klienti noví?! Stejný tarif, jako ten, co nabízí vodafone, má i T-mobile (tedy neomezené volání + sms), za 500 (o 250 méně než platím já) s malým objemem dat internetu, za 550,– (stejná cena jako u Vodafonu) 1,5 GB dat (tedy o 0,5 víc jak Vodafone). O2 nabízí podobnou službu taky, ale dráž, takže nejlíp mi z těch velkých operátorů vyšel T-mobile…
Co se odchodu od Vodafone týče, když jsem jim spílala na infolince, radili mi podat výpověď s tím, že se mi ozve výpovědní oddělení, bude se ptát, proč jako dlouholetý zákazník odcházím a ve finále mi třeba ten výhodný tarif nabídnou. Na můj dotaz, proč to musí jít až takhle daleko přes výpověď, mi slečna odpověděla, že bohužel mají nějaké postupy, že kdyby mi ten tarif dala, přišla by o práci apod. + pozdě ji mi ještě řekli, že Vodafone mne v danou chvíli, kdy bych končila ten super výhodný tarif co mám a chtěla ten pro nové klienty, neposuzuje jako dlouholetého zákazníka, ale posuzuje mne vždy jen podle aktuálně uzavřené smlouvy, tj. té, co jsem uzavírala na konci listopadu. A z toho důvodu mi taky napálí tu třítisícovou pokutu… Jako vysvětlení chápu, ale jako klient už moc nepobírám
.
Jinak neomezené volání i sms jsou vždy v balíčku s internetem, pokud jej v tlf nevyužíváš (já mám třeba starý tlačítkový tlf, jsem doma, kde máme PC s připojením), tak bych brala ten tarif od T-mobile za 500 měsíčně s tím, že první tři měsíce nový klient platí polovinu, takže ještě víc ušetří. Akorát je to jen na 2 roky a je samozřejmě otázka, jestli i po této době budou mít podobně výhodnou nabídku.
@katyca upisuješ se u všech, je to jeden velký kartel, dokud nebude 4. plnohodnotný operátor, není šance na změnu
@PenelopaW Taky dobrý, mě taky volali, ale tak mě namíchli, že jsem řekla, že prostě odcházím a novou smlouvu nechci. Známá mi poradila sazka mobil - paušál, docela se mi to líbilo, na moje volání dostačující, ale pak jsem zjistila, že spadá pod vodafon tak mě to docela pobavilo.
@katyca všichni „virtuálové“ jsou vlastně převlečení operátoři ![]()
@katyca píše:
@PenelopaW Taky dobrý, mě taky volali, ale tak mě namíchli, že jsem řekla, že prostě odcházím a novou smlouvu nechci. Známá mi poradila sazka mobil - paušál, docela se mi to líbilo, na moje volání dostačující, ale pak jsem zjistila, že spadá pod vodafon tak mě to docela pobavilo.
Ono to nespadá pod Vodafone, i když co koukám na internet, tak to mají napsané zvláštně. Oni si jen od Vodafonu pronajímají síť, to znamená, že pokrytí (signál) budeš mít stejný. Každý virtuál si od velkých operátorů pronajímá vysílače. Ale jinak to s tím nemá nic společného.
Jsem u gomobilu..muzes si nastavit tarif jak chces ty, menit ho kazdy mesic dle situace atd..bud bez smlouvy, nebo se smlouvou na rok, kde je pak mala mesicni sleva..
@Ginella píše:
Ono to nespadá pod Vodafone, i když co koukám na internet, tak to mají napsané zvláštně. Oni si jen od Vodafonu pronajímají síť, to znamená, že pokrytí (signál) budeš mít stejný. Každý virtuál si od velkých operátorů pronajímá vysílače. Ale jinak to s tím nemá nic společného.
bohužel nemáš pravdu
např O2
O2 je majitel společnosti Bonerix, která provozuje virtuálního operátora Blesk mobil, v TESCO mobile vlastní 50% akcií a to by si člověk mohl myslet, že to vlastní celé Tesco, nikoliv, protože to jede přes firmu Tesco Mobile ČR s.r.o.
jdeme dále
T-mobile
T-mobile je 100% majitel virtuálů Mobil.cz, dále Kaktus a GTS, další menší virtuálové jedou skrze GTS takže zase T-mobile…
Vodafone - oskarta, ale tady je to snad jasné už z názvu, kdy se odkazuje na bývalý název
jediný, skutečný virtuál, který nemá s operátory nic společného je virtuál od ČEZU
@katyca doporučuji Odorik.. Levné volání, průhledné obchodní podmínky..
Ja volania či sms skoro vobec nevyužívam, telefón používam hlavne na data a tak mi najlepšie vyhovuje Emtečko (virtuálny operátor od O2)