Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobré ráno všem.. dnes celou cestu do práce přemýšlím, kam se letos vydáme na dovolenou. Poradíte? Chceme jet s dcerou poprvé. jsou jí 3 roky. Chceme pouze evropské země - Itálie, Portugalsko, Řecko to nejraději, Španělsko, možná Bulharsko. Nesmí to být drahé, určitě letecky, minimálně polopenze a ráda bych aby tam byla písčitá pláž se zázemím (sprchy, wc, občerstvení) a v areálu hotelu bazén a hřiště, popřípadě zahrada, a určitě oplocené. Taky nechci aby to byl mega hotel, spíš menší, klidný.. jako svobodna jsem byla v Řecku, na Rhodosu, letovisko Faliraki, hotel Irina http://www.superzajezdy.cz/…hodos/irina/ už tenkrát jsem říkala, jak by to tam bylo super pro děti a dost z toho vycházím. poradíte něco jiného ale podobného někde jinde? prosím konkrétní hotýlky, kde se Vám s dětmi líbilo
děkuji
Kos - Porto Bello Beach
Tam kolem dětí skáče i hotelová obsluha. Mají tam dětský koutek a všechno další zázemí. Pláž ideální.
Nebo pokud jste si ochotni připlatit, tak CK mají přímo dětské animační programy. Např. Fischer (baby) Funtazie.
Ahoj radím Italii, Kampánie - Paestum - Villagio Cerullo - super destinace, jezdíme tam každý rok a budeme i s dcerou
Platí se apartmán na týden, je to levný neplatíš za osoby. Jídlo teda vlastní, pláž luxus! hebký písek bez kamenů, jsou tam mušle, nádhera, pozvolný vstup do moře. soukromá pláž poblíž překrásné Akropolis a historického města Paestum. Majitelé jsou vynikající lidi, za ty roky naši přátelé. Jsou milí, ochotní a mluví výborně anglicky. Což je v Itálii něco jako zázrak. Naproti super farma s buvolí mozzarellou, v Paestu nej zmrzka, co jsem měla a to jsem ji měla i v Neapoli, Capri apod. Fakt radím toto.
Asi bych v tomto případě vynechala země, kde je riziko střevních obtíží, tj. Bulharsko. Nic konkrétního doporučit nemohu, také se letos chystáme poprvé takže se nechám ráda inspirovat ![]()
@summersun vypadá to hezky, bohužel je to nad naše cenové možnosti, co jsem teď tak koukala, našla jsem narychlo nejlevnější na netu od nějakých 25 tisíc za osobu :-/
@Bella1988 koukala jsem, že je to tam moc hezký, za super dobrý prachy, ale koukala jsem, že strava a doprava vlastní
my máme takové malé zatím pojízdné autíčko a Itálii by nedalo a ani malá, ta vysloveně nesnáší cesty autem :-/ ale dám si do záložek a podívám se ještě v klidu a zkusím najít třeba alespoň bus, nebo jestli je možnost tam doletět.. díky ![]()
@lucyz_cz píše:
Asi bych v tomto případě vynechala země, kde je riziko střevních obtíží, tj. Bulharsko. Nic konkrétního doporučit nemohu, také se letos chystáme poprvé takže se nechám ráda inspirovat
inspiruj, snad nás nainspirují
koukni na ten hotýlek na Rhodosu, který jsem dávala v úvodu, tak se mi moc líbilo, ale ráda bych se podívala taky jinam.. my byli tenkrát bez jídla, ale strava se dala dokoupit ve vedlejším hotelu a bylo to super, že si něco ukuchtíš, když ti večeře nechutná
nechci jen hotelový pokoj, raději studio aby tam byl alespoň ten vařič ![]()
@veverkas22 Ještě byste mohli letět do Neapole a potom si půjčit auto tam, jde to a peníze jsou v pohodě:-) v klidu si to projdi, dřív tam ale jezdit i bus ještě předloni. My teda vždycky jezdili autem. Ale příště to vezmem taky letecky.
@Bella1988 jo kouknu.. vždycky najdu něco krásného, cena dobrá a pak kouknu a za dítě chtějí to samé co za dospěláka..
nevím jak ostatní 3 leté děti, ale ta naše se s námi v pohodě vyspí a do jídla jen tak zobne, většinou ani spolu nesníme celou porci
chápu že za ní musím zaplatit letenku, ale víc se mi nechce.. :-/
@Bella1988 píše:
Ahoj radím Italii, Kampánie - Paestum - Villagio Cerullo - super destinace, jezdíme tam každý rok a budeme i s dcerou
To z ní dobře. Nemohla bys prosím hodit odkaz přímo na stránky s apartmány na místě, kde hledat a případně objednat. Na nás je to teda daleko, ale třeba za pár let…
@lucyz_cz píše:
Asi bych v tomto případě vynechala země, kde je riziko střevních obtíží, tj. Bulharsko. Nic konkrétního doporučit nemohu, také se letos chystáme poprvé takže se nechám ráda inspirovat
V Bulharsku jsem byla několikrát, po vlastní ose i ve vnitrozemí, i u moře, jeli jsme tam přes Rumunsko, kde jsme také jedli místní stravu a nikdy jsme neměli střevní potíže. Nikde na balkáně ani jiných podobných zemích jsme problémy neměli.
Střevní potíže spíše dostane člověk, který je na tohle citlivější i doma.
@ospalámyš si to najdi na netu, přesný stránky nevím, my tam jezdíme přes Alexandrii, zkus hledat podle Villagio Cerullo nebo rovnou přes Alexandrii letos tam už jistě budou vypsané termíny